West Coast vs East Coast

• Креатор на темата Креатор на темата El 'Borracho
  • Време на започнување Време на започнување

West Coast vs East Coast

• Вкупно гласачи
    113
Мој предлог ако може некако да се спојат темиве East vs West i Bloodz vs Crips.да има дебата за двете на една тема.Иначе од Вест само Гејм е Блоод и Шуг Најт на времето

и Mack 10 кој сеуште е...... али тоа е друга приказна така да ве молам вратете се на темата..... ако сакате да пишувате за бандите во LA, слободно отворете друга тема. Јас во оваа тема сакам да знам која музика повеќе ви се допаѓа, дали онаа од Западниот или онаа од Источниот брег....

Ajde nazat na temava, edno se prashuvam, gi gledam glasovive i ne veruvam na ochive, zarem West Coast vodi? Jas cel moj zivot mislam deka vo makedonija najmn. se preferira East Coast, retko koj ja slusa zapadnata strana, ali gi gledam glasovive i bash mi e milo, ali zosto nikoj dosega ne go kazal toa?

Ajde nazat na temava, edno se prashuvam, gi gledam glasovive i ne veruvam na ochive, zarem West Coast vodi? Jas cel moj zivot mislam deka vo makedonija najmn. se preferira East Coast, retko koj ja slusa zapadnata strana, ali gi gledam glasovive i bash mi e milo, ali zosto nikoj dosega ne go kazal toa?
мислиш обратно... -.-

East coast се слушаше порано во мкд до 2000 год не викам дека и сега не се слуша али од кога се појави дре кој ретко кога слушаше Рап кога беа Death row сцената.Така да сега гледам и новиве емсиња што искачаат преферираат Вест сајд продуцентите можеби кај нас незнаеле да праат вест бит али сега гледам дека повеже се држат на вест барем некој.И јас не очекував Вест сајд да води иако од скоро секогаш сум преферирал вест стил.Поз до east coast со тракава.

мислиш обратно... -.-

Ne mislam obratno, mislam bukvalno kako sto napisav

East coast се слушаше порано во мкд до 2000 год не викам дека и сега не се слуша али од кога се појави дре кој ретко кога слушаше Рап кога беа Death row сцената.Така да сега гледам и новиве емсиња што искачаат преферираат Вест сајд продуцентите можеби кај нас незнаеле да праат вест бит али сега гледам дека повеже се држат на вест барем некој.И јас не очекував Вест сајд да води иако од скоро секогаш сум преферирал вест стил.Поз до east coast со тракава.

Bash mi e milo sto poveke slusa west, a inaku za bitovite, izgleda seuste go nemas sretnato vistinskio coek so vistinski preferira west vo makedonija i go drzi troj pravec :) [neli ti pisuvam, imas sansa] :) patem mozis da naprajs muabet i so IksonamzuK ... toj mi e homeboy

Ne mislam obratno, mislam bukvalno kako sto napisav

Bash mi e milo sto poveke slusa west, a inaku za bitovite, izgleda seuste go nemas sretnato vistinskio coek so vistinski preferira west vo makedonija i go drzi troj pravec :) [neli ti pisuvam, imas sansa] :) patem mozis da naprajs muabet i so IksonamzuK ... toj mi e homeboy
Марко од СВП кај нас во последно време е по вест сајд го бива чоекот.:uvo:
Every motherfuckin minute you on the West Side,
The best side, 20 niggers that just died.
Walkin' down the streets of L.A.
Stay strapped cause niggas bust caps every day, yo
The 1-8-7 don't stop, on undercover cops,
So on this spot gettin' popped, shot,
Droppin' like this and like that,
Rat-tat-tat-tat with their caps peelin' back.
So creep when you in the C-P-T.
You catch heat from fuckin' with' the D-R-E.

Нема дали се подобри или полоши! Има вие што преферирате! И East и West си има свој шмек. Ова ти е исто како да прашаш Пикасо или Ван Гог? Џака или Аго?....

Нема потреба од тоа...Слушајте добра музика и уживајте во неа.

Нема дали се подобри или полоши! Има вие што преферирате! И East и West си има свој шмек. Ова ти е исто како да прашаш Пикасо или Ван Гог? Џака или Аго?....

потполно се сложувам...а да ви кажам ја нешо...MIDWEST РАСТУ:tv:РА БРААААААТ

Жими детството шо го пораснав со East Coast.
Nas, Notorious BIG, LL Cool J, Cassidy, Jay-Z, Jadakiss, Wu Tang Clan, Run DMC, Mobb Deep, Common, The Fugees ....
West Coast - doesnt work for me. sorry. :)

потполно се сложувам...а да ви кажам ја нешо...MIDWEST РАСТУ:tv:РА БРААААААТ
Океј океј. Има добри и тука.

A кој слуша Dirty South? :pos:

Марко од СВП кај нас во последно време е по вест сајд го бива чоекот.:uvo:
Every motherfuckin minute you on the West Side,
The best side, 20 niggers that just died.
Walkin' down the streets of L.A.
Stay strapped cause niggas bust caps every day, yo
The 1-8-7 don't stop, on undercover cops,
So on this spot gettin' popped, shot,
Droppin' like this and like that,
Rat-tat-tat-tat with their caps peelin' back.
So creep when you in the C-P-T.
You catch heat from fuckin' with' the D-R-E.

Brat Marko da go pozdravish mn. ima poddrska od PP ... ako ima zelba da zapoznaj nekoj so isto mislejne kako nego, ce mu dam meil, mene bi mi bilo zadovolstvo da stapam vo kontakt so nekoj sho prai west coast ... "ti treba srce" e vistina remek delo, ali treba da go slusni i moeto srajne :D ... peace

Haha koga bi odbiral pomegu ago i dzaka ... AGO brate normalno, temnata strana :D

Abe vidi sega West ili East coast ti e teska sporedba to ti e prasanje na vkus .... a za vkusovite ne se razgovara ... sepak moe mislenje e deka Weast coast go biva za podobar zatoa sto e poveke muzika za chillin a east coast ti e poveke nekako muzika ..... po ostra ako me razbirate so sakam da kazam i sekogas Weast Coast raperite bile po uspesni poso toa e po dobar pazar California toa ti e masina za pari .... da objasnam ...... Sega jas da receme sum gazda na kafic sedam PP i so ke napraam ke promoviram nekoj so e dobar normalno ali i ke gledam toa da bide nekoj od gradot normalno ..... inace plus so ti treba da stanes popularen i slusan ... ti trebaat pari a negros from bruklin ...... toa ti e naj propadnatiot region na planetava jas mislam sum bil vo NY i sum videl ..... a sum bil i vo SF .... e toa ne e niso slicno so NY taka da i toa e golem faktor .... plus east coast imaat eve 10 poznati faci mozi i ne se tolku vrska nemam .... a west coast imaat 20 i tie mozi ne se tolku pojma nemam samo onaka kazuvam brojki za primer ....... i sea nie sme 10 dusi dobri a vie ste 20 dusi dobri i so naprajvme normalno deka vie ke pobedite jbg... to e moevo mislenje.

inace isto taka sakav da kazam neso procitav pogore neso za ago dzaka i takvi mi ti raboti .... Rik ako ti si se odlucil za Weast Coast togas mislam deka tvojot izbor e pogresen .... ako go slusas ago negoviot stil e poveke East coast spored mene taka da ..... za dzaka neznam ne sum go slusal ali za ago mozam da kazam deka sum 100% siguren

Pozdrav do site izedov eden kup sh1t za malku vreme site me mrazite znam :D ali jbg i jas moram negde da si gi kazam makite :helou:

Inace Glasav za West coast CALIFORNIA LOVE baby

Abe vidi sega West ili East coast ti e teska sporedba to ti e prasanje na vkus .... a za vkusovite ne se razgovara ... sepak moe mislenje e deka Weast coast go biva za podobar zatoa sto e poveke muzika za chillin a east coast ti e poveke nekako muzika ..... po ostra ako me razbirate so sakam da kazam i sekogas Weast Coast raperite bile po uspesni poso toa e po dobar pazar California toa ti e masina za pari .... da objasnam ...... Sega jas da receme sum gazda na kafic sedam PP i so ke napraam ke promoviram nekoj so e dobar normalno ali i ke gledam toa da bide nekoj od gradot normalno ..... inace plus so ti treba da stanes popularen i slusan ... ti trebaat pari a negros from bruklin ...... toa ti e naj propadnatiot region na planetava jas mislam sum bil vo NY i sum videl ..... a sum bil i vo SF .... e toa ne e niso slicno so NY taka da i toa e golem faktor .... plus east coast imaat eve 10 poznati faci mozi i ne se tolku vrska nemam .... a west coast imaat 20 i tie mozi ne se tolku pojma nemam samo onaka kazuvam brojki za primer ....... i sea nie sme 10 dusi dobri a vie ste 20 dusi dobri i so naprajvme normalno deka vie ke pobedite jbg... to e moevo mislenje.

inace isto taka sakav da kazam neso procitav pogore neso za ago dzaka i takvi mi ti raboti .... Rik ako ti si se odlucil za Weast Coast togas mislam deka tvojot izbor e pogresen .... ako go slusas ago negoviot stil e poveke East coast spored mene taka da ..... za dzaka neznam ne sum go slusal ali za ago mozam da kazam deka sum 100% siguren

Pozdrav do site izedov eden kup sh1t za malku vreme site me mrazite znam :D ali jbg i jas moram negde da si gi kazam makite :helou:

Inace Glasav za West coast CALIFORNIA LOVE baby

so del od rabotite sho gi kaza se soglasuvam, ali brat koga stanuva zbor za ago i east coast, znam deka e east coast ne sum retardiran i + mnogu postuem east coast, orignalnite MCa se od east coast ... da ne nabrojuvam mi se skurci od nabrojuvajne, a koga gi sporeduvas Ago I Dzaka, i dvajcata se east coast, dzaka ima nekoj fanki stil [a ne west coast] nekogas tera so east coast pomeshoano i + stilot na dzaka ic ne me bendisuva, a ago brat ti e HC cel zivot, underground, trvda rima, tvrd bit, Ago e Ago brat, kako sto Saf si e Saf

pozz

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom