Near
Рандом лик од соседството
Е тука више ни се совпаѓаат мислењата,иначе прочитав прво дека си пишал па кога те цитирав видов дека е од 2012 година мислењетоОд кај ми го ископа мислењво жити се хахахха. Тука сум бил негде 15/16 години
На тие години поголемиот дел сме слушале генгста реп, а Eazy бил поим за генгста од тоа што сме гледале по YT и сме прочитале на некој странски форум. Eazy реално бил доста влијателен во рапот како појава, но само како појава никако како текстописец.Поголемиот дел од текстовите во NWA на Е се напишени од Cube...
Моментално да ме прашаш за Eazy, ќе ти кажам дека освен како лик кој е значаен во промовирањето на рап музиката во други работи не е нешто посебно добар, а камо ли пак да го ставам во најдобри West Coast рапери хахах.
Иначе во врска со ставот што сум го имал на тема WC vs EC, се уште си стојам на него. Одбивен ми е тој WC генгста реп. Кога ќе имаат storytellers и текстописци приближно добри како Нас, Биги и Биг Л може би се потрудил да направам некоја споредба меѓу овие два Coast-a