Оваа година нема ваучери за апсолвентите

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
776
треба да се состави соопштение до медиумите ....
дека ќе има Масовен протест .... да се вратат ваучерите ... дали сите апсолвенти во Македонија не заслужуваат Ваучери кои се во вредност како опашот на бикот или колку една шмизла?

Член од
2 јули 2009
Мислења
134
Поени од реакции
1
точно да има масовно излегување а не 50 души да дојдат се надевам дека протестот ке има корист и ке им текнат еден ваучер да ни дадат дека законски ни следува:pipi:

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
776
точно да има масовно излегување а не 50 души да дојдат се надевам дека протестот ке има корист и ке им текнат еден ваучер да ни дадат дека законски ни следува:pipi:
Законски не ни следува .. но рекоа ќе премине во традиција ... како и да е поштуам да не даваа заради незнам какви причини .. ама изговорот рецесија и глобална криза напротив уште повеќе иритира ....
можеше да се гради се и сешто од бикови до шмизли ... за тоа немаше рецесија ... а за ПАЗИ Сите апсолвенти во Македонија се нема пара ... спореди сега придобивка од биковите и шмизлите СО сите апсолвенти у МК (компјутери за нив и инекција финанскиска за фирмите кои ги продаваат)

Serpico

Сковинистратор / I'm Batman
Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
Имам едно прашање до било кој што би можел да го одговори прецизно:

Дали е вистина дека владата ќе набавува нови 65.000 компјутери во рамките на акцијата „Компјутер за секое дете“?

Член од
2 јули 2009
Мислења
134
Поени од реакции
1
студирам право и прашав ни рекоа дека законски ни следува и имаме право на тужба така ми рекоа професорите:pipi:

Елф

of Northern Mirkwood
Член од
31 јануари 2008
Мислења
1.373
Поени од реакции
148
студирам право и прашав ни рекоа дека законски ни следува и имаме право на тужба така ми рекоа професорите:pipi:
Професорите од правен, најверојатно се заебавале со вас:pos2:
Тужете ги, може ќе добиете:pos2:

Член од
4 септември 2007
Мислења
106
Поени од реакции
6
LOL!

законите за издавање ваучери од 2007-ма и 2008-ма се вон сила, а за 2009-та нема уште донесено така што.. ептен ви следува законски да да...

тужи, тужи! :D :D

MkForces

тантара пантара
Член од
25 јануари 2007
Мислења
600
Поени од реакции
19
Мене ме интересира кај е студентскиот сојуз да помогни нешто во врска со ситуацијата? Или за куроздравје им плаќаме и нив заедно со партиципацијата...

Terebellum Sagittarii

Несопирлива
Член од
25 јули 2007
Мислења
1.194
Поени од реакции
578
Може ако ви кажале некои професори од Правен од фелата на Фрчковски. Само не ми е јасно како можат тие да предаваат право ако не знат што е закон вон сила,или како што ги учат студентите, не коментирај закон кој не ти е проучен и не е пред тебе.
ВО секој случај жално е што оваа година апсолвентите нема да земат ваучер, ама пак затоа 2 генерации пред нив земаа. Уште пожално е што генерацијата пред овие 2, немаа ни 1 компјутер ни на факултет, па мораа да принтаат во интерет кафе. Уште пожално е што го години образованието тонеше, а јас учев и се мачев, оти немаше компјутер за секое дете, оти немаше бесплатни учебници, оти немаше слободни автобуси, оти факултети немаше во секој град. Ете тоа е уште пожално

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
776
Може ако ви кажале некои професори од Правен од фелата на Фрчковски. Само не ми е јасно како можат тие да предаваат право ако не знат што е закон вон сила,или како што ги учат студентите, не коментирај закон кој не ти е проучен и не е пред тебе.
ВО секој случај жално е што оваа година апсолвентите нема да земат ваучер, ама пак затоа 2 генерации пред нив земаа. Уште пожално е што генерацијата пред овие 2, немаа ни 1 компјутер ни на факултет, па мораа да принтаат во интерет кафе. Уште пожално е што го години образованието тонеше, а јас учев и се мачев, оти немаше компјутер за секое дете, оти немаше бесплатни учебници, оти немаше слободни автобуси, оти факултети немаше во секој град. Ете тоа е уште пожално
точно така
но пожално е и шо се има за „шмизли“ а се нема за апсолвенти :toe:
кое од овие две е попрофитабилно и подобро за народот?

H

HCL

Гостин
Мене ме интересира кај е студентскиот сојуз да помогни нешто во врска со ситуацијата? Или за куроздравје им плаќаме и нив заедно со партиципацијата...
Студентскиот сојуз е политички определен, така да ги боли ќош за нас.

Член од
22 септември 2009
Мислења
199
Поени од реакции
26
Прашање до апсолвентите:
Што викаат вашите колеги, ќе присуствуваат на протестот?Оти кај мене има бубалици што не сакаат минус да добијат ако не присуствуваат на час во тоа време.:tapp:(ќе се убијам ееееј).Коа спомнав за протестов добив ваква реакција и сакав пиштол у глава да си свирнам.
Онака чисто ме интересира дали има шанса да се збереме голем број или кога ќе дојдам таму ќе се разочарам што 80% од апсолвентите се кукавици:kesa:

Член од
31 мај 2008
Мислења
803
Поени од реакции
33
Навистина некои од форумов не заслужуваат да бидат студенту кога не даваат подршка за протестот.Страв ви е да не ве нема на партиска листа за потенцијално вработување?!Епа нема студентска свест за такви идиоти,жално е што колегијалноста се заборава пред личниот интерес.

Вредностите во нашето општество конечно добија на "тежина"-паднаа на дното:toe:

Член од
22 септември 2009
Мислења
199
Поени од реакции
26
Па не ми беше зборот за некој од форумот.Јас од моите колеги/колешки (некои) слушнав вакво нешто.Да не бидам погрешно сфатена:smir:

Член од
31 мај 2008
Мислења
803
Поени од реакции
33
Па не ми беше зборот за некој од форумот.Јас од моите колеги/колешки (некои) слушнав вакво нешто.Да не бидам погрешно сфатена:smir:
Не мислев на тебе,туку мислев на многу кои личниот интерес го ставаат пред колегијалноста,сепак сите сме студенти и мора да се поддржуваме ако сакаме да постигнеме нешто,а не како некои деструктивци кои подржуваат власт а не студенти-а и самите се студенти.
Јас лично не можам да дојдам во Скопје зошто треба да дадам 1000 денари минимум,а ги немам искрено во овај период.
Добро ќе беше ако протестите беа во секој град не само во Ск,така ќе имаше подобар ефект.Ама сигурен сум дека ќе има добра излезеност и ќе се искаже колективниот став на студентите.
поздрав :smir:

Kajgana Shop

На врв Bottom