Законски не ни следува .. но рекоа ќе премине во традиција ... како и да е поштуам да не даваа заради незнам какви причини .. ама изговорот рецесија и глобална криза напротив уште повеќе иритира ....точно да има масовно излегување а не 50 души да дојдат се надевам дека протестот ке има корист и ке им текнат еден ваучер да ни дадат дека законски ни следува
Професорите од правен, најверојатно се заебавале со вас:pos2:студирам право и прашав ни рекоа дека законски ни следува и имаме право на тужба така ми рекоа професорите
LOL!студирам право и прашав ни рекоа дека законски ни следува и имаме право на тужба така ми рекоа професорите
точно такаМоже ако ви кажале некои професори од Правен од фелата на Фрчковски. Само не ми е јасно како можат тие да предаваат право ако не знат што е закон вон сила,или како што ги учат студентите, не коментирај закон кој не ти е проучен и не е пред тебе.
ВО секој случај жално е што оваа година апсолвентите нема да земат ваучер, ама пак затоа 2 генерации пред нив земаа. Уште пожално е што генерацијата пред овие 2, немаа ни 1 компјутер ни на факултет, па мораа да принтаат во интерет кафе. Уште пожално е што го години образованието тонеше, а јас учев и се мачев, оти немаше компјутер за секое дете, оти немаше бесплатни учебници, оти немаше слободни автобуси, оти факултети немаше во секој град. Ете тоа е уште пожално
Студентскиот сојуз е политички определен, така да ги боли ќош за нас.Мене ме интересира кај е студентскиот сојуз да помогни нешто во врска со ситуацијата? Или за куроздравје им плаќаме и нив заедно со партиципацијата...
Не мислев на тебе,туку мислев на многу кои личниот интерес го ставаат пред колегијалноста,сепак сите сме студенти и мора да се поддржуваме ако сакаме да постигнеме нешто,а не како некои деструктивци кои подржуваат власт а не студенти-а и самите се студенти.Па не ми беше зборот за некој од форумот.Јас од моите колеги/колешки (некои) слушнав вакво нешто.Да не бидам погрешно сфатена:smir: