Epa ovie drugite vodele pametna politika be druze.Не е факт.
Факт е погрешната политика на еден малоумник,
кој што од 5 могучи упадна у 5 замки.
Али и да е така,
геноцидите на србите беа наплатени,преплатени и казнети.
Што стануе со овие другите?
Или на нив им е дозволено,може гратис?
По кој основ ги казнуеш србите за една иста работа а останатите не?
:tv: Уште една жална душа.Ке ме извиниш,но ако сравниш териториите со срби во 1991 и днешната Република Србска,ке видиш,дека србите са спечелили,а не са изгубили.
FMI... :nerv:Ке ме извиниш,но ако сравниш териториите со срби во 1991 и днешната Република Србска,ке видиш,дека србите са спечелили,а не са изгубили.
ауффСрбите имаат преку 70% посед на земја,
и пред и после војната.
Најголемите отстапки се направени у Гламоч,Грахово,Дрвар и Босански Петровац.
Не е бе, да му е..м главата рошава.p.s. Cobe ke da bese bugar po se izgleda.
Ти да ќутиш.ауфф
„шта је бре“ :pos2:
колку само е онаа вистинита ... македонските бугарофили поголеми бугари од бугарите .. така и србофилите, поголеми срби од србите
`Карти`...Етнически состав на БиХ во 2005
Мислам дека се види от фарбите,каде е немало србско мнозинство и каде са били изселени.
Не се секирај......ќе дојде ден кога тоа што и вие го спечаливте ќе треба да го да го вратите (изгубите)Ке ме извиниш,но ако сравниш териториите со срби во 1991 и днешната Република Србска,ке видиш,дека србите са спечелили,а не са изгубили.
Се това добро,но мапите добро покажуват статута на Грахово,Гламоч,Босански Петровац и Дрвар во 1991 година и сега.`Карти`...
нацртани и објаснети на латиница не коментирам и не примам на увид.
Оти се `вистинити` исто толку колку што adibas е adidas.
п.с. Првата е у реду.
Е сега,
на нејзе,
најди кај се Грахово,Гламоч,Босански Петровац и Дрвар.
п.п.с. Ич да не спомнуем што тоа муслиманите у Босна уствари си се срби.
Али све заради оној `паметњаковиќ` од Милошевиќ,
сега ме мрзат до бесвест. (со ретки исклучоци)
И наравски...
решиле дека им е боље да бидат усташко цвеќе.
Нек им биде,што да им кажам друго.
И у право се луѓето.
Честит да ти е "смислениот" 6,300 пост :wink:Не се секирај......ќе дојде ден кога тоа што и вие го спечаливте ќе треба да го да го вратите (изгубите)
Море татар..многу ти знае бојлерот кога бистриш политика што не ја тангира бугарија.........Се това добро,но мапите добро покажуват статута на Грахово,Гламоч,Босански Петровац и Дрвар во 1991 година и сега.
Зашто игнорираш градове като Сребреница,Теслич,Добоj,Братунац,Зворник Езеро,Дервента и уште и уште....
Кадето албанците почти ги нема.Направи една справка от 1991 година и днес да видиш кои територии са заемали србите и кои босненците.
Честит да ти е "смислениот" 6,300 пост :wink:
Паметна политика е да направиш геноцид и да ти го легализираат?Epa ovie drugite vodele pametna politika be druze.
Пријателе БИХ е федерација, одвојувањето на србска (или како ја викаат) ќе треба да има дозвола од граѓаните, и само граѓаните, тоа е нивно демократско право дали ќе продолжат да живеат во сојуз или не!!!Може би не сум те разбрал точно.
Така е можно като независима држава,но дали ке биде дозволено на Република Србска да се отцепи исто е битво.Ке поживееме и ке видиме.
Се друго е само прогноза.
Е за ова незнам!!! Колку тие се срби, ми е слична со ситуацијата на вошкарите, тези са блгари, не са македонци!!! Но ќе напоменам дека не ја познавам таа историја ама баш ич, ама не ми се свиѓа тоа што србите за босанците го викаат дека се срби со погрешна религија, секој има право на вероисповед и национално самоопределување.п.п.с. Ич да не спомнуем што тоа муслиманите у Босна уствари си се срби.
Значи федерациjата си е федерациjа проблемот идва после со признаванjето на таа нова дражава. А ако се слагаш дека граганите треба да решат коjа земjа на кои принадлежи, дали ако се сложи реферндум у западна Македониjа и гласуват дека сакат да са самостоjна дражава, ке го подкрепиш нихниот став или тоа вид на демократиjата важи само за федерациите ?Пријателе БИХ е федерација, одвојувањето на србска (или како ја викаат) ќе треба да има дозвола од граѓаните, и само граѓаните, тоа е нивно демократско право дали ќе продолжат да живеат во сојуз или не!!!
Е сега, ако демократијата постои тоа немаше да биде проблем и досега ќе беше завршено. И тао што ти го нарекуваш ДОЗВОЛА ти е нешто што се вика условување, заплашување, уценување. Али тоа е тоа кој го ебе народот пардон, демократијата.
Наполно сум согласен со тебе,но това е во наjдобриот случаj,мирно и кротко да се разделат.Шо ке стане,ако другиот дел реши,дека треба да зачува федерациjaта.Това го видовме от 1991 година при разпада на една федерациja-Jгославиja.Теоретично сите држави во неja беха отделни,но... некоj реши дека не може така да се отделат и започнаха воjни.Пријателе БИХ е федерација, одвојувањето на србска (или како ја викаат) ќе треба да има дозвола од граѓаните, и само граѓаните, тоа е нивно демократско право дали ќе продолжат да живеат во сојуз или не!!!
Е сега, ако демократијата постои тоа немаше да биде проблем и досега ќе беше завршено. И тао што ти го нарекуваш ДОЗВОЛА ти е нешто што се вика условување, заплашување, уценување. Али тоа е тоа кој го ебе народот пардон, демократијата.
Можеш нормално да комуницираш,обноски?Море татар..многу ти знае бојлерот кога бистриш политика што не ја тангира бугарија.........
....а дојде ли на ред бугарија..одма се правиш луд!
Исто како да ми речеш да споредам футбал и тенис. Две различни работи.Значи федерациjата си е федерациjа проблемот идва после со признаванjето на таа нова дражава. А ако се слагаш дека граганите треба да решат коjа земjа на кои принадлежи, дали ако се сложи реферндум у западна Македониjа и гласуват дека сакат да са самостоjна дражава, ке го подкрепиш нихниот став или тоа вид на демократиjата важи само за федерациите ?
Затоа ја спомнав демократијата. И плус Југославија неможеш да ја споредиш со БиХ. Различен менталитет, национална омраза, верска итн итн. Го нема познатото братство и единство.Наполно сум согласен со тебе,но това е во наjдобриот случаj,мирно и кротко да се разделат.Шо ке стане,ако другиот дел реши,дека треба да зачува федерациjaта.Това го видовме от 1991 година при разпада на една федерациja-Jгославиja.Теоретично сите држави во неja беха отделни,но... некоj реши дека не може така да се отделат и започнаха воjни.
Ке се радвам ако се което има да става е со мир.Доста воjни минаха,доста крв се пролja.
Со душа го чекам!!!Не се секирај......ќе дојде ден кога тоа што и вие го спечаливте ќе треба да го да го вратите (изгубите)