Босна и Херцеговина се распаѓа... 2 дел.

Член од
30 август 2008
Мислења
2.232
Поени од реакции
286
Srbite pak lesno se izvlecija od kalot,zatoa sto Srbija do sega mozese i samo Belgradski Pasaluk da ostane...:toe:

Quark

brr,brr...zbrc
Член од
12 март 2008
Мислења
3.489
Поени од реакции
156
A nie, nie ko i sekogas ko kokoski bez glava lutame negde vo prostor-vremeto glumejki nekakov inat, koj sto i samiot ne znaeme za sto ni e i kade ke ne odvede.

Не е факт.
Факт е погрешната политика на еден малоумник,
кој што од 5 могучи упадна у 5 замки.

Али и да е така,
геноцидите на србите беа наплатени,преплатени и казнети.
Што стануе со овие другите?
Или на нив им е дозволено,може гратис?
По кој основ ги казнуеш србите за една иста работа а останатите не?
Epa ovie drugite vodele pametna politika be druze. :) :toe:

p.s. Cobe ke da bese bugar po se izgleda. :)

СрбоЛегенда

Сами против свих
Член од
24 декември 2008
Мислења
2.694
Поени од реакции
123
Ке ме извиниш,но ако сравниш териториите со срби во 1991 и днешната Република Србска,ке видиш,дека србите са спечелили,а не са изгубили.:toe:
:tv: Уште една жална душа.

Спечалено да....

N

n/a

Гостин
Ке ме извиниш,но ако сравниш териториите со срби во 1991 и днешната Република Србска,ке видиш,дека србите са спечелили,а не са изгубили.:toe:
FMI... :nerv:
имам роднини и у Беране,
и у Србиње (бивша Фоча).

Немој ти на мене да ми држиш лекции за Босна,
пошто тажно-смешно изгледа.
Србите имаат преку 70% посед на земја,
и пред и после војната.
Најголемите отстапки се направени у Гламоч,Грахово,Дрвар и Босански Петровац.
http://bih-x.info/wp-content/slike/karta-mjesta-u-bih.gif

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
777
Србите имаат преку 70% посед на земја,
и пред и после војната.
Најголемите отстапки се направени у Гламоч,Грахово,Дрвар и Босански Петровац.
ауфф

„шта је бре“ :vozbud: :pos2:

колку само е онаа вистинита ... македонските бугарофили поголеми бугари од бугарите .. така и србофилите, поголеми срби од србите :toe:

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Етнически состав на БиХ во 2005

Етнически состав на БиХ во 1991

Мислам дека се види от фарбите,каде е немало србско мнозинство и каде са били изселени.
Тези податоци не си ги измислам jaс.

N

n/a

Гостин
p.s. Cobe ke da bese bugar po se izgleda. :)
Не е бе, да му е..м главата рошава.
Од Васојевиќите е.
http://en.wikipedia.org/wiki/File:Vasojevi%C4%87i_area.jpg
:toe:

ауфф

„шта је бре“ :vozbud: :pos2:

колку само е онаа вистинита ... македонските бугарофили поголеми бугари од бугарите .. така и србофилите, поголеми срби од србите :toe:
Ти да ќутиш.
И да не правиш глупи споредби.
Се додека и кога има спор со нив јас држам до македонската страна,
има да си ја затнеш гадната муцка.

Етнически состав на БиХ во 2005

Мислам дека се види от фарбите,каде е немало србско мнозинство и каде са били изселени.
`Карти`...
нацртани и објаснети на латиница не коментирам и не примам на увид.
Оти се `вистинити` исто толку колку што adibas е adidas.
п.с. Првата е у реду.
Е сега,
на нејзе,
најди кај се Грахово,Гламоч,Босански Петровац и Дрвар.

п.п.с. Ич да не спомнуем што тоа муслиманите у Босна уствари си се срби.
Али све заради оној `паметњаковиќ` од Милошевиќ,
сега ме мрзат до бесвест. (со ретки исклучоци)
И наравски...
решиле дека им е боље да бидат усташко цвеќе.
Нек им биде,што да им кажам друго.
И у право се луѓето.

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Не се секирај......ќе дојде ден кога тоа што и вие го спечаливте ќе треба да го да го вратите (изгубите):vozbud:

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
`Карти`...
нацртани и објаснети на латиница не коментирам и не примам на увид.
Оти се `вистинити` исто толку колку што adibas е adidas.
п.с. Првата е у реду.
Е сега,
на нејзе,
најди кај се Грахово,Гламоч,Босански Петровац и Дрвар.

Али све заради оној `паметњаковиќ` од Милошевиќ,
сега ме мрзат до бесвест. (со ретки исклучоци)
И наравски...
решиле дека им е боље да бидат усташко цвеќе.
Нек им биде,што да им кажам друго.
И у право се луѓето.
Се това добро,но мапите добро покажуват статута на Грахово,Гламоч,Босански Петровац и Дрвар во 1991 година и сега.
Зашто игнорираш градове като Сребреница,Теслич,Добоj,Братунац,Зворник Езеро,Дервента и уште и уште....
Кадето албанците почти ги нема.Направи една справка от 1991 година и днес да видиш кои територии са заемали србите и кои босненците.
Езак за сите умрели во сите тези безмислени воjни.Дано ако има да става нешто во БиХ да е мирно.

Не се секирај......ќе дојде ден кога тоа што и вие го спечаливте ќе треба да го да го вратите (изгубите):vozbud:
Честит да ти е "смислениот" 6,300 пост :wink:

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Се това добро,но мапите добро покажуват статута на Грахово,Гламоч,Босански Петровац и Дрвар во 1991 година и сега.
Зашто игнорираш градове като Сребреница,Теслич,Добоj,Братунац,Зворник Езеро,Дервента и уште и уште....
Кадето албанците почти ги нема.Направи една справка от 1991 година и днес да видиш кои територии са заемали србите и кои босненците.

Честит да ти е "смислениот" 6,300 пост :wink:
Море татар..многу ти знае бојлерот кога бистриш политика што не ја тангира бугарија.........
....а дојде ли на ред бугарија..одма се правиш луд!

Член од
14 август 2006
Мислења
45.368
Поени од реакции
84.607
Epa ovie drugite vodele pametna politika be druze. :) :toe:
Паметна политика е да направиш геноцид и да ти го легализираат?

Српскиот го санкционираа, а албанскиот и хрватскиот - не.

Самиот факт што си направил геноцид е идиотштина, што не може никако да се нарече паметно.

ilija^veles

Nick Sloter
Член од
19 февруари 2009
Мислења
1.050
Поени од реакции
41
Може би не сум те разбрал точно.
Така е можно като независима држава,но дали ке биде дозволено на Република Србска да се отцепи исто е битво.Ке поживееме и ке видиме.
Се друго е само прогноза.
Пријателе БИХ е федерација, одвојувањето на србска (или како ја викаат) ќе треба да има дозвола од граѓаните, и само граѓаните, тоа е нивно демократско право дали ќе продолжат да живеат во сојуз или не!!!
Е сега, ако демократијата постои тоа немаше да биде проблем и досега ќе беше завршено. И тао што ти го нарекуваш ДОЗВОЛА ти е нешто што се вика условување, заплашување, уценување. Али тоа е тоа кој го ебе народот пардон, демократијата.

Е за ова незнам!!! Колку тие се срби, ми е слична со ситуацијата на вошкарите, тези са блгари, не са македонци!!! Но ќе напоменам дека не ја познавам таа историја ама баш ич, ама не ми се свиѓа тоа што србите за босанците го викаат дека се срби со погрешна религија, секој има право на вероисповед и национално самоопределување.

Член од
18 март 2009
Мислења
375
Поени од реакции
7
Пријателе БИХ е федерација, одвојувањето на србска (или како ја викаат) ќе треба да има дозвола од граѓаните, и само граѓаните, тоа е нивно демократско право дали ќе продолжат да живеат во сојуз или не!!!
Е сега, ако демократијата постои тоа немаше да биде проблем и досега ќе беше завршено. И тао што ти го нарекуваш ДОЗВОЛА ти е нешто што се вика условување, заплашување, уценување. Али тоа е тоа кој го ебе народот пардон, демократијата.
Значи федерациjата си е федерациjа проблемот идва после со признаванjето на таа нова дражава. А ако се слагаш дека граганите треба да решат коjа земjа на кои принадлежи, дали ако се сложи реферндум у западна Македониjа и гласуват дека сакат да са самостоjна дражава, ке го подкрепиш нихниот став или тоа вид на демократиjата важи само за федерациите ?

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Наполно сум согласен со тебе,но това е во наjдобриот случаj,мирно и кротко да се разделат.Шо ке стане,ако другиот дел реши,дека треба да зачува федерациjaта.Това го видовме от 1991 година при разпада на една федерациja-Jгославиja.Теоретично сите држави во неja беха отделни,но... некоj реши дека не може така да се отделат и започнаха воjни.
Ке се радвам ако се което има да става е со мир.Доста воjни минаха,доста крв се пролja.

Море татар..многу ти знае бојлерот кога бистриш политика што не ја тангира бугарија.........
....а дојде ли на ред бугарија..одма се правиш луд!
Можеш нормално да комуницираш,обноски?

ilija^veles

Nick Sloter
Член од
19 февруари 2009
Мислења
1.050
Поени од реакции
41
Значи федерациjата си е федерациjа проблемот идва после со признаванjето на таа нова дражава. А ако се слагаш дека граганите треба да решат коjа земjа на кои принадлежи, дали ако се сложи реферндум у западна Македониjа и гласуват дека сакат да са самостоjна дражава, ке го подкрепиш нихниот став или тоа вид на демократиjата важи само за федерациите ?
Исто како да ми речеш да споредам футбал и тенис. Две различни работи.
Вака значи, српска е држава која е составен дел од федерација БиХ, и со устав им е загарантирано право да можат да се осамостојат, и е многу различно од тоа што ти го збориш. Види, албанос во западна Македонија сакаат да направат да бидат покраина, како што беше косово, како што е војводина. Тоа би му дошло првиот чекор кон одцепување т.е. распарчување на Македонија(денешна) која веќе е распарчена во 1913. А вака како што е сега, неможат! колку што сум јас запознаен со правото(во тек сум со изучувањето). И што мислиш да можеа, немаше да го направат тоа во 2001, или да пробаат да го направат?
И да, ќе заборавев, нема да поддржам такво нешто, попрво би ги набркал гостите косовари, и би им ги одзел државјанствата(исто што би го направил и сега).
А за болдот, гледаш дека не им треба дозвола од си ја имаат веќе, погрешно си ги дефинирал работите.

Наполно сум согласен со тебе,но това е во наjдобриот случаj,мирно и кротко да се разделат.Шо ке стане,ако другиот дел реши,дека треба да зачува федерациjaта.Това го видовме от 1991 година при разпада на една федерациja-Jгославиja.Теоретично сите држави во неja беха отделни,но... некоj реши дека не може така да се отделат и започнаха воjни.
Ке се радвам ако се което има да става е со мир.Доста воjни минаха,доста крв се пролja.
Затоа ја спомнав демократијата. И плус Југославија неможеш да ја споредиш со БиХ. Различен менталитет, национална омраза, верска итн итн. Го нема познатото братство и единство.

Со душа го чекам!!!

Kajgana Shop

На врв Bottom