Kaspersky- Сељачиште!

• Креатор на темата Креатор на темата isabelle
  • Време на започнување Време на започнување

isabelle

ненадјебива
Член од
25 јануари 2005
Мислења
140
Поени од реакции
1
Веб-сајт
www.folkfest-valandovo2006.com
Добро. Можеби моево искуство нема да ви е од егзистенцијална потреба, но сметам дека треба да го споделам.. можеби , така, на некоја млада извеана мома добро ќе и дојде моево сведочење у врска со овој антивирус.

Имено, порано имав Касперски и све беше ок. Сите програми работат.. све клизи. Ми се десија некои немили случки кои се должеа на безазлени занемарувања на Њин апдејт и овде ме спашаваа некои слатки дечки.. хјуманоид и други.

И сеа, средена работата, го клавам Касперски и тоа онаа верзија Про 5,0
и што се дешава: он сите тие некои програмчиња ги рачуна за вируси и комплетно ти ги деактивира!.. ништо не ти работи, ни ирцој , ни скајп чак ни сметководителното програмче Sage не ми работи ради сељакот Касперкски!

Па после ај ми текна да одам у сетингс кај сељото и му кажам дека тие и тие програми се "ОК". И клик-клик , ок. и шипка варена. Ги има таму во листата као френдли невирусни програми ама и понатаму не можеш да ги користиш истите.
Еднаш го бев комплетно исклучила и некој ре-старт .. ова она и кога гледам милина , сите програмчиња ' тие кои не ги сака' имаа икончиња и суперрр работеа. Арно ама , мојата радост кратко траеше.

Се надевам дека моево сведочење ќе допринесе да во иднина некоја мома кога ќе клава касперски , не се чуди како тоа некои програми не и работат.. туку да бара чаре
....
ај, се надевам не беф оф топик. и нема нет-џандариве овде да ме
цензурираат.

цмок цмок :turn:

Абе јас одамна викам дека Касперски е сељак, ама кој ме слуша?
100 пати сум ви ја препорачал оваа комбинација:

1) AntriVir Guard антивирус
2) Spybot Search&Destroy
3) Sygate Personall Firewall pro

Оваа комбинација е за мирна глава дооолго дооолго време.

е јас имам kaspersky pa па шо знам се е ОК...иначе имам да Spyware&destroy........adAware Personal, XSoft spyware,Spyware doctor(samo nemozam updat da mu pram,pojma neam so mu e), regMechanic.....itn.....

Јас препорачувам Панда 8) открива све живо диво, не пречи и не зима многу ресурси од машината.

Јас би ги препорачал AntiVir (јас го користам) и CA eTrust AntiVirus од Computer Associates, одличен антивирус што не црпи воопшто од ресурсите на компјутерот (направен е специјално за големи мрежи и може да работи и на 386-ка).

Касперски антивирус го користам скоро година дена и не сум налетал на исти или слични проблеми на вашите.
Користам Касперски, стандардниот WinXP firewall и фала богу до сега не сум имал никаков безбедносен проблем.

Nikola напиша:
Касперски антивирус го користам скоро година дена и не сум налетал на исти или слични проблеми на вашите.
Користам Касперски, стандардниот WinXP firewall и фала богу до сега не сум имал никаков безбедносен проблем.

Јас го имам од верзијата 3 па наваму, па никогаш во ниту еден момент не сум имал никакво кочење, нити па било каков проблем.

Но софтвер е софтвер...Зависи од инсталацијата, подесувања, претходни инсталации, останати регистри и скрипти од други програми...

И не треба да мислите дека ако користите Про верзија, ќе бидете повеќе заштитени. Про верзијата има многу повеќе опции но антивирусната база е иста. може лесно да се збркате ако не го познавате доволно програмот.

Користев касперски ама ме накурчи нешто и сега користам Nod32 и сум презадоволен....ама малце тешко се наоѓа крак, мене ми поклонија фул верзија зашто сум админ на еден форум....и тд

isabelle сега те сватив, ти збориш за анти хакер кој е уствари фајрвол и тоа му е работата, да ти ги блокира програмите.....loeser ако ти треба помош пиши ми пм

да бе па сите рисурси да ми ги земе

Скоро се живо имам пробано од антивируси а од пред некој ден го користам ZONE ALARM 6

Го користам NOD32 повеке од 1 година и до сега сум презадоволен од него во комбинација со McAfee Firewall + AdAwere Pro.
П.С
За каракови и за др. раб пишете ми порака или маил одма ви пракам пошто се има низ FreeServer-ите и Torrent site-овите во Бугарија :P :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom