Нови 290 рамковни вработувања

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Нашиот дел ќе биде поголем.:)
Sea i ke gi merime???

Hahahahaha!

A be, neka vrabotuvaat vo ramki, bez ramki, vaka-onaka, nemam gajle jas, ama da ima pari za plati t.e da ima proizvodstvo, uvoz-izvoz, a ne na malkute sto ne se na drzavski jasli cela drzava da pociva ne bigjaa!

Член од
17 јануари 2008
Мислења
1.107
Поени од реакции
150
Sea i ke gi merime???

Hahahahaha!

A be, neka vrabotuvaat vo ramki, bez ramki, vaka-onaka, nemam gajle jas, ama da ima pari za plati t.e da ima proizvodstvo, uvoz-izvoz, a ne na malkute sto ne se na drzavski jasli cela drzava da pociva ne bigjaa!
хахахахах........ работава е сериозна многу, а не малку. дали има некој да размисли што може да се случи по 10 год со овие срамковни вработувања каде ке бидат македонците вработени воопшто дали сте р азмислиле дека ке ви треба преведувач по албански јазик за да добиете некаков документ или да подадете некој поднесок во било која институција ......:jaj:

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Нема потреба, ќе збориме албански! :pos2::pos2::pos2::pos2:

Но, како сме тргнале, нема да ни требаат документи....се ќе биде веќе смислено за нас! Однапред.

Член од
17 јануари 2008
Мислења
1.107
Поени од реакции
150
Нема потреба, ќе збориме албански! :pos2::pos2::pos2::pos2:

Но, како сме тргнале, нема да ни требаат документи....се ќе биде веќе смислено за нас! Однапред.
:raz: :raz: па.... со срека нека ти е орлето, штом однапред си се определил.:pop::pop:

osa

>>>>>>
Член од
20 јануари 2009
Мислења
816
Поени од реакции
184
Pred pola saat se vrativ od Stara Carsija.

2 i pol po polnok, puno, 90% makedonci.

Do tebe ke da e problemot, nie drugite, si se onadueme megju sebe. :):toe:
ti veruvam na zborot,znam deka odat mnogu makedonci !
ama jas nezboram za toj tip na makedonci sto im e zivotna zelba da d...t albanki!
ama i ti treba da mi veruvas deka ima mnogu sto ne ni pomisluvaat da odat vo sredini kade sto se albancite pobrojni .
jas zboram za pravite makedonci koi uzivaat vo seks so makedonki ,od koj seks se ragaat vistinski makedonci koi sakaat da ziveat vo cista makedonija

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
ama jas nezboram za toj tip na makedonci sto im e zivotna zelba da d...t albanki!
ama i ti treba da mi veruvas deka ima mnogu sto ne ni pomisluvaat da odat vo sredini kade sto se albancite pobrojni .
jas zboram za pravite makedonci koi uzivaat vo seks so makedonki ,od koj seks se ragaat vistinski makedonci koi sakaat da ziveat vo cista makedonija

Епа за почисто, користи Перил или шо ти ја знам. Потруди се, не само лај.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.810
Поени од реакции
12.299
izgleda me nemas citano na politickite podforumi ,i zatoa mi predlagas da svatam deka albancite se tuka.
mozebi nema da te bendisa mojot stav ,no jas od nego ne otstapuvam ,jas sum za cista makedonija ,ja podrzuvam od samiot pocetok idejata za razmena na teritorii ,i za zid .
nevelam deka gi mrazam albancite tolku da nemozam da se pomiram so faktot deka treba da ziveam so niv,no ednostavno sakam cista smetka,logicki i izdrzani nesta vo zivotot gi prifakam,a se drugo nemozam .
koj ima fajde sto nema zid pred bit pazar,mislam onaka golem izzidan od gradezen cvrst material,nikoj ne odi tamu otkako ke se stemni.i sto demek skopje e celo?
Кога сме офтопик...да одиме до крај. Нема земја каде е "чисто". Другите земји вон балканот треба ѕид да ставаат на секои 10 метри, до толку се мешани. Едино можеби јужниот сосед, вештачки набилдан со едноетничност.

А за ѕидот, цело Скопје...ѕид постои, зарем не приметуваш? Но ѕид и во економски и во секаков смисол. Како берлинскиот. Тоа го започнаа некои структури мноогу одамна, пред оваа мултипартиска, мултиетничка, мулти...парада. Скопје не е цело ради тие (македонски ако сакаме во детали) структури од тоа време. Скопје ради нив и таквите никогаш нема да е цело, а и хомогено и пријателски расположено врз етничка основа. Скопје сакаше да го допое*е и бившиот градоначалник со отфрлање на некои општини кои од памтивек се во склоп на градот. Е не иде така според желби. За жал сите тие глупирања на бившите ИС сега ги осеќаме како ѕид. Физички.
Гетоизирањето на етникумите е грешка на екс Ју, како и сите понатамошни реперкусии дојдени врз таа основа. Држени во "кафез" (без навреда, ова во преносен смисол), немакедонските етникуми одеднаш чувствуваат слобода, право кое требало да го имаат...како во државните органи, одлучување при водење на државата, така и во општествениот живот во целост (не зборам само за албанците).
Доколку сме за чисто македонска држава (утопија, но ај...постојат желби), како мислиш дека му е на македонецот во егејот, во Бугарија, во Србија, Албанија, Хрватска...доколку треба да ги подзачистат оттаму и да ствараат чисти држави. Од една страна жал за нашите во тие држави, од друга...
И што ако е едноетничка (во случајот со примерот македонска) држава? Ќе процвета државата, ќе станеме Норвешка...не ми е јасна целта на тоа едноетничко делење. Пошто како гледам не се во прашање тие конфликти со етнички предзнак. Гледам црна хроника дека остај двајца албанци во Чајле, ќе се заколат меѓу себе за банални причини. Остај двајца македонци во Виница, исто ќе се заколат...од истите причини. Дали е до индијанците и каубојците или е само до човеците...не знам :smir:

Quark

brr,brr...zbrc
Член од
12 март 2008
Мислења
3.489
Поени од реакции
156

osa

>>>>>>
Член од
20 јануари 2009
Мислења
816
Поени од реакции
184
Кога сме офтопик...да одиме до крај. Нема земја каде е "чисто". Другите земји вон балканот треба ѕид да ставаат на секои 10 метри, до толку се мешани. Едино можеби јужниот сосед, вештачки набилдан со едноетничност.

А за ѕидот, цело Скопје...ѕид постои, зарем не приметуваш? Но ѕид и во економски и во секаков смисол. Како берлинскиот. Тоа го започнаа некои структури мноогу одамна, пред оваа мултипартиска, мултиетничка, мулти...парада. Скопје не е цело ради тие (македонски ако сакаме во детали) структури од тоа време. Скопје ради нив и таквите никогаш нема да е цело, а и хомогено и пријателски расположено врз етничка основа. Скопје сакаше да го допое*е и бившиот градоначалник со отфрлање на некои општини кои од памтивек се во склоп на градот. Е не иде така според желби. За жал сите тие глупирања на бившите ИС сега ги осеќаме како ѕид. Физички.
Гетоизирањето на етникумите е грешка на екс Ју, како и сите понатамошни реперкусии дојдени врз таа основа. Држени во "кафез" (без навреда, ова во преносен смисол), немакедонските етникуми одеднаш чувствуваат слобода, право кое требало да го имаат...како во државните органи, одлучување при водење на државата, така и во општествениот живот во целост (не зборам само за албанците).
Доколку сме за чисто македонска држава (утопија, но ај...постојат желби), како мислиш дека му е на македонецот во егејот, во Бугарија, во Србија, Албанија, Хрватска...доколку треба да ги подзачистат оттаму и да ствараат чисти држави. Од една страна жал за нашите во тие држави, од друга...
И што ако е едноетничка (во случајот со примерот македонска) држава? Ќе процвета државата, ќе станеме Норвешка...не ми е јасна целта на тоа едноетничко делење. Пошто како гледам не се во прашање тие конфликти со етнички предзнак. Гледам црна хроника дека остај двајца албанци во Чајле, ќе се заколат меѓу себе за банални причини. Остај двајца македонци во Виница, исто ќе се заколат...од истите причини. Дали е до индијанците и каубојците или е само до човеците...не знам :smir:
tocno sekade se mesaat narodite ama nikoj vo tie drzavi ne bara preku leb pogaca.
i mislam deka ne e fer da se pravime deka neznaeme sto ni smeta?
sakas da mi kazes deka vo drugite zemji albancite baraat so kalas toa sto ke im tekne.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.810
Поени од реакции
12.299
tocno sekade se mesaat narodite ama nikoj vo tie drzavi ne bara preku leb pogaca.
i mislam deka ne e fer da se pravime deka neznaeme sto ni smeta?
sakas da mi kazes deka vo drugite zemji albancite baraat so kalas toa sto ke im tekne.
Ние сме дел од балканските земји каде врз основа на минатото, нерешените и отворени прашања...се вршат одредени притисоци, експерименти...од дамнина. Во сите овие земји од Словенија надолу врие, постојано. Имаа поддршка сите тие групи и во минатото, а и сега. Од средината на 70-тите посебно постојано е присутно дејство на некои надворешни агенции, држави и слично. Едноставно експеримент како ќе се понашаат етникуми кога ќе ги раскараш, кога ќе развиеш до максимум национализам, иредентизам, меѓунационална омраза...
За начинот (намерно одбран) на вработување во минатото, кога требаше при вработување да имаат исти позиции од етникумите знаеш како и кого вработуваа? Пред 90-та и некоја година после тоа? Се знаеше кои имаат предимство, да не се залажуваме. Е сега кога и на турчинот или ромот му треба да се излежува во администрација...а РИС, СИС, ИС не даваа на времето, е сега дојде јајцето кај што не треба, зовре работата. Затоа велам, овие проблеми се влечат одамна, а со која цел...можам да претпоставам.

А за поддршка за оружје, отселување...секако дека не сум присталица-напротив. Тоа го немам нигде кажано.
Го дадов моето мислење само за болдираното-чисти држави и за ѕидот кој го спомена, јас сум зад тој ѕид од левата страна-можеби некому ќе текне и гас да пушти накај нас?:wink:

Amnaesiac

Paranoid Android
Член од
9 декември 2008
Мислења
1.818
Поени од реакции
43
ау ау ау, леле
прави македонци, вистински македонци, чиста македонија

значи македонци кои уживаат во секс со женскиот пол општо не се прави македонци, за да бидат прави македонци мора да уживаат во секс со македонки само, ај за да бидам политички коректен и без дискриминација македонци хомосексуалци кои уживаат во секс со македонци се прави македонски хомосексуалци, останатите кои уживаат во секс со машки пол општо, не се прави македонски хомосексуалци,
пошто муабетот ти забегува, продолжувам во таа насока, македонски наркомани кои купуваат роба од немакедонци, не се прави македонски наркомани,

а за она чиста македонија, тоа значи македонија која се грижи за животната средина, во која фабриките не загадуваат, во која улиците и парковите се чисти и прочистена од “ариевци“ кои ја загадуваат

тебе не ти треба ѕид како што викаш и за што се залагаш, тебе ти требаат 4 ѕида

офф-топик, со новиот ребаланс на буџетот ќе се намалат рамковните вработувања
пардон, ова беше он-топик изгледа, или на прав македонски или вистински македонски, ова беше темата

osa

>>>>>>
Член од
20 јануари 2009
Мислења
816
Поени од реакции
184
ау ау ау, леле
прави македонци, вистински македонци, чиста македонија

значи македонци кои уживаат во секс со женскиот пол општо не се прави македонци, за да бидат прави македонци мора да уживаат во секс со македонки само, ај за да бидам политички коректен и без дискриминација македонци хомосексуалци кои уживаат во секс со македонци се прави македонски хомосексуалци, останатите кои уживаат во секс со машки пол општо, не се прави македонски хомосексуалци,
пошто муабетот ти забегува, продолжувам во таа насока, македонски наркомани кои купуваат роба од немакедонци, не се прави македонски наркомани,

а за она чиста македонија, тоа значи македонија која се грижи за животната средина, во која фабриките не загадуваат, во која улиците и парковите се чисти и прочистена од “ариевци“ кои ја загадуваат

тебе не ти треба ѕид како што викаш и за што се залагаш, тебе ти требаат 4 ѕида

офф-топик, со новиот ребаланс на буџетот ќе се намалат рамковните вработувања
пардон, ова беше он-топик изгледа, или на прав македонски или вистински македонски, ова беше темата
premnogu mudruvas ?
mojot stav e jasen i imam pravo na toj stav,neli?
ili mozebi smetas deka site treba da mislat kako tebe?

ne zboruvav za homoseksualci i za narkomani!
jasno kazav deka JAS pod pravi makedonci podrazbiram makedonci koi si ja pocituvaat pred se sopstvenata vera,uzivaat pokraj drugoto i vo seks so makedonki,a od toj seks se ragaat pravite makedonci.
i sto tuka ne ti e jasno?
jas ne ve prisiluvam da razmisluvate kako mene ,i da gi sakate nestata sto gi sakam jas.mojot post bese odgovor na tvrdenje na eden clen na podforumov koj me ubeduvase deka sega e se isto,deka i sega odime SITE vo stara carsija kako sto sme odele i porano,i deka makedonija e cela.
jas vo tie prikazni neveruvam,mozebi za nekogo se ubavi,mozebi nekoj e ubeden deka imame SOZIVOT so albancite,no jas ne mislam taka.
temata ja znam,i za toa sto velis deka ke podzabavat vrabotuvanjata po ramkoven,uste odma da ti kazam deka nema da bide taka vo realnosta.ovie sto gi vikame vlast mudro manipuliraat so javnosta ,edno zborat ,a drugo pravat.
samo da te podsetam kolku se udiraa vo gradi za cetirite haski slucai koi
NAVODNO ne gi davale od hag ,pa gi dadoa ,pa ne site ,pa go brkaa i nemozea da go najdat DZEMAILI,A SIZIKOT IM SE SETASE PRED OCI,i i sega otkako ja dobia celata vlast ,KOJ zboruva ili KOJ pravi nesto za da se
razresat slucaite ????? NIKOJ !!!!
i posle samo ovoj moment ti seuste ke me prasuvas sto mi smeta?
mojot odgovor e SE ,a najmnogu nepravdata ,nasi lezea i seuste lezi johan vo hag ,pa uste i albancite se nudat da pomognele .SRAMOTA.
a samo na OVAA finta kolku se angazira vlasta za da im pomogne ,recisi najgolem broj na glasovi dobia vladeackava garnitura ,no otkako gi dobia glasovite pocnaa so obvinuvanja deka NEKOJ DRUG e vinoven za nivnata nesposobnost da pomognat,i navodno zaradi toa nemozat da pomognat.
SKAPAA laejki kako LJube ne mu pomognal na Johan ,i so toa laenje da go podelat makedonecot na podobni i nepodobni gragani,a ti si cul nekade da se raspravaat albancite koj pukal koj ne ubival makedonci ?
a veke koga sme na podforumot ekonomija ,kazimi zosto moet vozilo vo koe imam svet makedonski krst go digna pajak sluzbata na bit pazar ,koga na istoto masto na istata ulica pred mene i pozadi mene imase najmalku deset vozila,i jas plakajki ja kaznata za nedozvoleno parkiranje da go polnam budzetot ,i od toj budzet da zemaat socijalna pomos albancite koi NE PLAKAAT DANOK ,A NELEGALNO PRODAVAAT CIGARI NA PAZAR?

I DEMEK OVA E SOZIVOT?ZA TEBE MOZEBI DA ,NO ZA MENE NITU E NITU SAKAM DA BIDE S O Z I V O T

Kajgana Shop

На врв Bottom