Нови 290 рамковни вработувања

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
e ne samo sto se nepotrebni ,tuku i samite vraboteni kako i nikoj drug vo drzavava neznae so kava strucna podgotovka se ,sto znaat da rabotat i uste najstrasno nema nikoj pojma kade ke rabotat ,ama plata ke zemaat
Мислиш ќе го трошат буџетот?:smir:

osa

>>>>>>
Член од
20 јануари 2009
Мислења
816
Поени од реакции
184
iskreno ne mi e gajle tolku mnogu za budzetot sto ke go trosat ,poveke me nervira sto kako nagrada za toa sto ubivaa makedonski deca ke bidat vraboteni,i skraja da e ke im sefuvaat na decata cii roditeli gi ubia vo vojnata .

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
iskreno ne mi e gajle tolku mnogu za budzetot sto ke go trosat ,poveke me nervira sto kako nagrada za toa sto ubivaa makedonski deca ke bidat vraboteni,i skraja da e ke im sefuvaat na decata cii roditeli gi ubia vo vojnata .
И Германците беа директни виновници за смртта на повеќе милиони луѓе во Светот,ама денес им шефуваат на децата од нивните жртви.Реалниот живот никогаш не бил фер и идеален,доколку тоа не го сфатиш,цел живот ќе живееш во илузии.
Иако рака на срце не го оправдувам воопшто вработувањето во оваа администрација,протежирам само бескомпромисно отпуштање и само отпуштање,без разлика на етничка или било каква друга основа.

osa

>>>>>>
Член од
20 јануари 2009
Мислења
816
Поени од реакции
184
malku zabega so sporedbata prijatele,vremenskata distanca na slucuvanjata ne e soodvetna.izvini ama ne se slozuvam so ova
ima i uste eden kup razliki so koi ke ti dokazam deka ne e isto.
no ke spomenam samo eden fakt
ovde makedoncite go polnat budzetot za da im dadat plata na albancite ,

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
malku zabega so sporedbata prijatele,vremenskata distanca na slucuvanjata ne e soodvetna.izvini ama ne se slozuvam so ova
ima i uste eden kup razliki so koi ke ti dokazam deka ne e isto.
no ke spomenam samo eden fakt
ovde makedoncite go polnat budzetot za da im dadat plata na albancite ,
Па и по војната Американците го полнеа буџетот,за Германците да преживеат,а денес како што гледаме Американците само го празнат.Инаку за временската дистанца,навистина е поголема,ама и 60 милиони жртви беа многу поголеми одколку оние од конфликтот кај нас.
Прашај ако не знаеш колку Македонците ги “засакаа“ Германците само 20тина години по Втора Светска Војна,иако изгубивме најмалку 20 000 Македонци до 45-та,и уште толку како консеквенца од Грчката копија на Германскиот фашизам со егзодусот на Македонците од Егејска Македонија.Ние сме народ кој не знае да мрази,можеби тука е проблемот што другите ја злоупотребуваат таа наша Христијанска доблест.Им правиме споменици на Турците,на Бугарите,па и Германците пред некој ден ги пречекавме како “ослободители“,итоа овде во Прилеп каде започна вооружениот отпор против окупаторот,за прв пат во Македонија,иако додуша Прилепчани тогаш тепаа Бугарски слуги на Германија.
Колку побрзо ќе сфатиш дека Албанците се составен дел во оваа држава,толку подобро за тебе,а со инает и омраза не можеме да ги натераме да си заминат од оваа територија.Окупаторите од Македонија си заминуваат сами,така покажува историјата,како што тоа ќе го направат и многумина Албанци,во следниот близок период кога ќе им станеме земја каде нема да гледаат никаков просперитет.Тоа е Македонската тактика веќе 2 000 години,па иако бавна,се покажа прилично успешна.:toe:

osa

>>>>>>
Член од
20 јануари 2009
Мислења
816
Поени од реакции
184
Па и по војната Американците го полнеа буџетот,за Германците да преживеат,а денес како што гледаме Американците само го празнат.Инаку за временската дистанца,навистина е поголема,ама и 60 милиони жртви беа многу поголеми одколку оние од конфликтот кај нас.
Прашај ако не знаеш колку Македонците ги “засакаа“ Германците само 20тина години по Втора Светска Војна,иако изгубивме најмалку 20 000 Македонци до 45-та,и уште толку како консеквенца од Грчката копија на Германскиот фашизам со егзодусот на Македонците од Егејска Македонија.Ние сме народ кој не знае да мрази,можеби тука е проблемот што другите ја злоупотребуваат таа наша Христијанска доблест.Им правиме споменици на Турците,на Бугарите,па и Германците пред некој ден ги пречекавме како “ослободители“,итоа овде во Прилеп каде започна вооружениот отпор против окупаторот,за прв пат во Македонија,иако додуша Прилепчани тогаш тепаа Бугарски слуги на Германија.
Колку побрзо ќе сфатиш дека Албанците се составен дел во оваа држава,толку подобро за тебе,а со инает и омраза не можеме да ги натераме да си заминат од оваа територија.Окупаторите од Македонија си заминуваат сами,така покажува историјата,како што тоа ќе го направат и многумина Албанци,во следниот близок период кога ќе им станеме земја каде нема да гледаат никаков просперитет.Тоа е Македонската тактика веќе 2 000 години,па иако бавна,се покажа прилично успешна.:toe:
izgleda me nemas citano na politickite podforumi ,i zatoa mi predlagas da svatam deka albancite se tuka.
mozebi nema da te bendisa mojot stav ,no jas od nego ne otstapuvam ,jas sum za cista makedonija ,ja podrzuvam od samiot pocetok idejata za razmena na teritorii ,i za zid .
nevelam deka gi mrazam albancite tolku da nemozam da se pomiram so faktot deka treba da ziveam so niv,no ednostavno sakam cista smetka,logicki i izdrzani nesta vo zivotot gi prifakam,a se drugo nemozam .
koj ima fajde sto nema zid pred bit pazar,mislam onaka golem izzidan od gradezen cvrst material,nikoj ne odi tamu otkako ke se stemni.i sto demek skopje e celo?

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
izgleda me nemas citano na politickite podforumi ,i zatoa mi predlagas da svatam deka albancite se tuka.
mozebi nema da te bendisa mojot stav ,no jas od nego ne otstapuvam ,jas sum za cista makedonija ,ja podrzuvam od samiot pocetok idejata za razmena na teritorii ,i za zid .
nevelam deka gi mrazam albancite tolku da nemozam da se pomiram so faktot deka treba da ziveam so niv,no ednostavno sakam cista smetka,logicki i izdrzani nesta vo zivotot gi prifakam,a se drugo nemozam .
koj ima fajde sto nema zid pred bit pazar,mislam onaka golem izzidan od gradezen cvrst material,nikoj ne odi tamu otkako ke se stemni.i sto demek skopje e celo?
vidi vaka.......kaj se fakate odma za delenje SO ODSTAPUVANJE na teritorija, pa uste onaa na koja se naogja celata Makedonska voda...:) ne e li pozgodno da se exterminiraat, sto vo sloboden lov, sto so sutiranje preku Korab i Sara...sto....zidovi be ne resavaat problem..samo ili-ili.....ili pak , ako ne ne biva za toa ostanuva : ljubim ruke sahibe.... :)
...mislam deka TOA sega se prakticira... :)

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333
Аман бе, кај ќе бевме без Албанците.
Мислиш дека тие се пречката и виновни за се она кое ни се случува?
Треба да продолжиме да живееме заедно. Има, се разбира различни радикални струи, но истите треба да се игнорираат и праќаат кај им е местото(Љубчо твој на пример)..
И Албанците и Македонците сакаат и треба заеднички да си живеат и да ја градат Македонија.
Знаеш колку внесуваат Албанците со дознаки од странство и со кеш во македонската економија.
Не лупај, тие се интегрален дел од општеството.
Ако не сакаа да бидат дел од Македонија, досега ќе се поделевме, но од истото никој нема фајде.
Јас не знам зошто некој рационален човек би држел став дека „Македонија мора да е чиста“. Тоа нема да се случи и се додека веруваш и ја следиш оваа мисла, нема од тебе или било кој како тебе, саглам човек да биде.

Тоа е.

_Vlatko_

Rossonero
Член од
2 ноември 2008
Мислења
759
Поени од реакции
45
јас не знам зошто веќе не им ја дадат државава...ненаситни створења:tapp:

osa

>>>>>>
Член од
20 јануари 2009
Мислења
816
Поени од реакции
184
јас не знам зошто веќе не им ја дадат државава...ненаситни створења:tapp:
abe sega i da im ja davame cela ne ja sakaat.
negledas ne sakaat da ucat baska baska vo smeni,demek oni se za sozivot .
a kako go manifestiraat sozivotot ?oni vecito da baraat ,nie vecito da im davame.
i sto ka glumime sozivot.
za nas ke vazat edni zakoni,za niv samo toa sto im odgovara.
ako se tepaat megu sebe albancite kukaat zasto ne gi razdvoila policijata,demek da gi stiti i ja baraat policijata.
koga ke sakaat da pljackaat ,ako im se ssne policijata odma placat kaj megunarodna demek gi maltretirala policijata (so drugi zborovi im smetala policijata za vreme na pljackanje)

probaa so kosovo ,demek samostojno ke ziveele,ama srbite da ostanat ! a zasto da ostanat za da im sluguvaat.
i zatoa sega ne sakaat da se OTCEPAT ,ne se sposobni da ziveat sami ,vo toj slucaj od kogo ke baraat se i sesto ,koj ke im go polni budzetot onie od pkasticarska ,ili onie sto sitkaat cigari na bitpazar
zatoa vaka im e poubavo,sto im treba samo coporativno ke se soberat ,ke izlezat na ulica i ke dobijat od nasite beskicmenjaci toa sto go baraat.
nasive ne se sprotistavuvaat ,zasto se alcni za pari.
ako se skaraat NASITE,nema ALBANCITE DA IM BIDAT koalicioni partneri i op ke padnat od vlast ,i normalno ke ostanat bez KUPCETO PARI KOI SI GI ISPLANIRALE.

The Mummy

The world is not enough
Член од
3 мај 2006
Мислења
5.415
Поени од реакции
181
Е ајде де, зашто?
Да му еб*м матер зашто. Кента, јачи ете зашто:)
Него онтопик јас сум само за тоа да се вработат квалитетни и писмени луѓе. Иако генерално не го подджувам вработувањето на етничка база, зашто ми е исто како отпуштање по етничка база = дискриминација.
Сепак кога веќе мора да го има, нека се вработат паметни луѓе, а не некои што не знаат името да си го напишат.

Kajgana Shop

На врв Bottom