osa
>>>>>>
- Член од
- 20 јануари 2009
- Мислења
- 816
- Поени од реакции
- 184
bitno ti da si ostanes saglam.Аман бе, кај ќе бевме без Албанците.
Мислиш дека тие се пречката и виновни за се она кое ни се случува?
Треба да продолжиме да живееме заедно. Има, се разбира различни радикални струи, но истите треба да се игнорираат и праќаат кај им е местото(Љубчо твој на пример)..
И Албанците и Македонците сакаат и треба заеднички да си живеат и да ја градат Македонија.
Знаеш колку внесуваат Албанците со дознаки од странство и со кеш во македонската економија.
Не лупај, тие се интегрален дел од општеството.
Ако не сакаа да бидат дел од Македонија, досега ќе се поделевме, но од истото никој нема фајде.
Јас не знам зошто некој рационален човек би држел став дека „Македонија мора да е чиста“. Тоа нема да се случи и се додека веруваш и ја следиш оваа мисла, нема од тебе или било кој како тебе, саглам човек да биде.
Тоа е.
utre ako pobaraat da ti go svirnat ,da im sa napupis ,i ic da ne ti e gajle grujo pak vo tebe ke gleda SAGLAM COVEK ,zasto samo so vakvi saglam coveci kako tebe on moze da si go tovari magareto .
samo ti i tie kako tebe mozete da go vidite fajdeto od albancite ,jas i do utre da ti gi otvaram ocite badijala ke mi bide ,zasto grujo tolku dobro ti gi vrzal ocite sto duri ni izmetot albanski nemozes da vidis daka ti dosol DO GUSA,ama bitno si saglam covek.
a koga ke ja podelime zemjata ,ti slobodno ostanisi so albancite ,ja nema da te teram so sila da zivees vo cista makedonija,zatoa i ti nemas pravo da me teras da ziveam so niv vo sozivot koj samo takvi SAGLAM LUGE kako tebe go gledaat i mu se raduvaat na ovakviot SOZIVOT,A JAS NE
VIDI DA SE RAZBEREME I JAS SUM ZA TVOJOT FILM,ama mislam deka nema akteri za glavna uloga ,pa zatoa go preferiram ovoj nacin.vidi vaka.......kaj se fakate odma za delenje SO ODSTAPUVANJE na teritorija, pa uste onaa na koja se naogja celata Makedonska voda... ne e li pozgodno da se exterminiraat, sto vo sloboden lov, sto so sutiranje preku Korab i Sara...sto....zidovi be ne resavaat problem..samo ili-ili.....ili pak , ako ne ne biva za toa ostanuva : ljubim ruke sahibe....
...mislam deka TOA sega se prakticira...
da ne bidam pogresno razbrana,ne deka nemozeme da gi issutirame zosto sme slabi ,tuku mislam ima mnogu od nivna banda sto igraat epten prljavo
(primer zalozbite sto gi napravi srbija na kosovo,ama dzabe ONIE pak gi bombardiraa srbite iako ne bea krivi)
zatoa i vo tie takvi okolnosti jas navivam za ZIDOT .kako komsii ne deka gi sakam ,no kaj kaj pomalo zlo se da ti se komsii ,otkolku SOZIVOTNI partneri,i tuka ke dodadam da ne mi se lutat makedoncite koi sakaat da si ziveat so niv slobodno neka si ostanat vo nivniot del,i neka ne me teraat so sila da ziveam so albancite,kako sto ni jas nema da gi teram da ziveat vo makedonskiot cis del od segasnata ni drzava