Negde ovde rekov deka Gwujo prvo treba da pobara od svoite ZAKONOPRAVACI da mu demonstriraat deka se sposobni da si brcnat prst u...g....... pa posle da gi pusti da praat bilo kakov zakon..., barem toj test be da go projdat ovie nevideni dilei....
jas imav cest kako i mnogumina da gi gledame "strucnjacite "na televizia koga go razgleduvaa zakonov na zakonodavno pravna komisija.
poseben vpecatok mi ostavi onaa aneta stefanovska od vmro-dpmne,a jas nejze si ja vikam "SE VI PAGA VOVODA",posto taa uzrecica ja upotrebuva postojano zatoa taka ja vikam.i zamisli nekoj od onie ponormalnite se macea da gi ubedat ovie sto go branea zakonot ,i ko se javi za zbor "vovoda"i ja si vikam kujznae sto ke kaze pametno sega posto ovoj zakon i ne bara nekoi strucni naucni poznavanja,a tipkava pocnuva vaka: kolegi mene mnogu mi e zal sto vie ama bas na nisto nesakate da se slozite so nas,a nasiot premier koj ima golem rajting si znae sto pravi ,toj znae sto saka narodot ,i mene mi e zal sto ne se slozuvate vie so nas ,ama narodot nas ni veruva i nas ni dade podrska,i sakam samo da go ohrabram premierot da prodolzi vaka da si raboti i nia ke si bidime uste sto godini na vlast,a vas kolegi se sto kazavte se vi paga vovoda" (zatvoren citat)
i odma po nea zema zbor baba dulic i vika :se sto kaza koleskata aneta e vo pravo i go stavam predlogot na zakon na glasanje ,koj e za ,a da site se za ,samo dvajca protiv ,sto znaci predlogot na zakon e usvoen"
e vaka tecese donesuvanjeto na ovoj zakon,a bogami i na site drugi zakoni.
e sega zbor dva i okolu toa kolku ke plakame.ke se naplatuva po tri osnovi:
1 .za usluga za upravitelot i pet vraboteni
2 .tekovno odrzuvanje(sijalica ,cistacka i sredstva za cistenje)
3 .rezerven fond za pogolemi popravki (lift,pokriv,zapusena kanalizacija i slicno )no dokolku nema da stignat parite ke se bara dopolnitelni sredstva od graganite na zgradata za da se sanira nastanatiot defekt.
site tri stapki neznaeme ( sega ) kolku ke ne cinat ama sekoj ke mora da plaka ,a ako ne plati op izvrsitel.duri i socijalnite slucai ke plakaat iako nemaat pari,ama dovolno bilo sto imale stan.
e sega da prasam dosega vo smetkite za struja si plakavme za strujata vo vlezot sto ja koristime i za strujata za liftot,a sega dali pak ke si plakame ili ima nekoi izmeni vo toj del,ako nekoj znae neka pise,odnapred blagodaram.