Управител со пет вработени ќе има во секоја зграда

ilija^veles

Nick Sloter
Член од
19 февруари 2009
Мислења
1.050
Поени од реакции
41
Де малку појаснете со ова трошоциве, јас како што разбрав викате од стан 2000 денари месечно.
Е сеа ако за една зграда има 5 вработени од кои еден правник и еден економист, и секоја друга зграда по 5 вработени, кога ќе видиш ќе имаш мањак на луге, т.е. ќе треба да увезуваме луѓе а не па економист или правник да бараш!
Јас мислам дека еден управител ќе може да управува со повеќе згради, што значи трошоците одма паѓаат (ако не сум во право дај појаснте), а тоа што сменил ламба или ја поправил оградата тоа неможе да се намали.

M

marsovka

Гостин
Koj gjavol ke im se ovie dvajca?
ako ne си забележал ама има у македонија економисти и правници да ринеш со лопата пошто наш пуст менталитет не тера да се гребеме за столче по секоја цена.Макар и да не ебат црнци после тоа .
Заборавив и тие најчесто прифаќаат да се проституираат за партија некоја па сеа ти рачунај

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Nigde ne procitav koja e odgovornosta na upravitelite za bezbednosta na stanovite, steti nastanati od vandali. provali vo stanovi, kontrola na vleguvanje vo zgradata....itn...koj ke gi nadomestuva tie steti.....ili ovie nezgodni raboti nema da se vo nivni domen.......

....togas i ne ni se potrebni upraviteli......sijalica i sami znaeme da smenime....

Член од
24 ноември 2008
Мислења
1.035
Поени од реакции
44
Е тој чичко тоа него интересира,Чичкото го интересира да ти собере парите на 5 и да ти смени сијалица, и скалите да бидат чисти а ако треба да се поправи лифтот ке попричекаш пошто ке нема делови,иначе денес откако си разговарав со едно чиче околу законов и си го искажав мислењето дека е осмислено за неколку души да жнеат чичево ми лупна етикета дека сум од сдсм:pos2:

Член од
28 март 2006
Мислења
17.812
Поени од реакции
12.301
Nigde ne procitav koja e odgovornosta na upravitelite za bezbednosta na stanovite, steti nastanati od vandali. provali vo stanovi, kontrola na vleguvanje vo zgradata....itn...koj ke gi nadomestuva tie steti.....ili ovie nezgodni raboti nema da se vo nivni domen.......

....togas i ne ni se potrebni upraviteli......sijalica i sami znaeme da smenime....
Немој, можда ќе им текне да стават и еден човек плус (безбедњак) покрај економистот и правникот :smir:

си го искажав мислењето дека е осмислено за неколку души да жнеат чичево ми лупна етикета дека сум
од сдсм
:pos2:
За вакви работи се вика само напред, критика не е пожелна :smir: според некого. Инаку најверојатно и ќе жнеат, не е ништо чудно (не сум од....) :)

osa

>>>>>>
Член од
20 јануари 2009
Мислења
816
Поени од реакции
184
Negde ovde rekov deka Gwujo prvo treba da pobara od svoite ZAKONOPRAVACI da mu demonstriraat deka se sposobni da si brcnat prst u...g....... pa posle da gi pusti da praat bilo kakov zakon..., barem toj test be da go projdat ovie nevideni dilei....
jas imav cest kako i mnogumina da gi gledame "strucnjacite "na televizia koga go razgleduvaa zakonov na zakonodavno pravna komisija.
poseben vpecatok mi ostavi onaa aneta stefanovska od vmro-dpmne,a jas nejze si ja vikam "SE VI PAGA VOVODA",posto taa uzrecica ja upotrebuva postojano zatoa taka ja vikam.i zamisli nekoj od onie ponormalnite se macea da gi ubedat ovie sto go branea zakonot ,i ko se javi za zbor "vovoda"i ja si vikam kujznae sto ke kaze pametno sega posto ovoj zakon i ne bara nekoi strucni naucni poznavanja,a tipkava pocnuva vaka: kolegi mene mnogu mi e zal sto vie ama bas na nisto nesakate da se slozite so nas,a nasiot premier koj ima golem rajting si znae sto pravi ,toj znae sto saka narodot ,i mene mi e zal sto ne se slozuvate vie so nas ,ama narodot nas ni veruva i nas ni dade podrska,i sakam samo da go ohrabram premierot da prodolzi vaka da si raboti i nia ke si bidime uste sto godini na vlast,a vas kolegi se sto kazavte se vi paga vovoda" (zatvoren citat)

i odma po nea zema zbor baba dulic i vika :se sto kaza koleskata aneta e vo pravo i go stavam predlogot na zakon na glasanje ,koj e za ,a da site se za ,samo dvajca protiv ,sto znaci predlogot na zakon e usvoen"

e vaka tecese donesuvanjeto na ovoj zakon,a bogami i na site drugi zakoni.

e sega zbor dva i okolu toa kolku ke plakame.ke se naplatuva po tri osnovi:
1 .za usluga za upravitelot i pet vraboteni
2 .tekovno odrzuvanje(sijalica ,cistacka i sredstva za cistenje)
3 .rezerven fond za pogolemi popravki (lift,pokriv,zapusena kanalizacija i slicno )no dokolku nema da stignat parite ke se bara dopolnitelni sredstva od graganite na zgradata za da se sanira nastanatiot defekt.

site tri stapki neznaeme ( sega ) kolku ke ne cinat ama sekoj ke mora da plaka ,a ako ne plati op izvrsitel.duri i socijalnite slucai ke plakaat iako nemaat pari,ama dovolno bilo sto imale stan.

e sega da prasam dosega vo smetkite za struja si plakavme za strujata vo vlezot sto ja koristime i za strujata za liftot,a sega dali pak ke si plakame ili ima nekoi izmeni vo toj del,ako nekoj znae neka pise,odnapred blagodaram.

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
jas imav cest kako i mnogumina da gi gledame "strucnjacite "na televizia koga go razgleduvaa zakonov na zakonodavno pravna komisija.
poseben vpecatok mi ostavi onaa aneta stefanovska od vmro-dpmne,a jas nejze si ja vikam "SE VI PAGA VOVODA",posto taa uzrecica ja upotrebuva postojano zatoa taka ja vikam.i zamisli nekoj od onie ponormalnite se macea da gi ubedat ovie sto go branea zakonot ,i ko se javi za zbor "vovoda"i ja si vikam kujznae sto ke kaze pametno sega posto ovoj zakon i ne bara nekoi strucni naucni poznavanja,a tipkava pocnuva vaka: kolegi mene mnogu mi e zal sto vie ama bas na nisto nesakate da se slozite so nas,a nasiot premier koj ima golem rajting si znae sto pravi ,toj znae sto saka narodot ,i mene mi e zal sto ne se slozuvate vie so nas ,ama narodot nas ni veruva i nas ni dade podrska,i sakam samo da go ohrabram premierot da prodolzi vaka da si raboti i nia ke si bidime uste sto godini na vlast,a vas kolegi se sto kazavte se vi paga vovoda" (zatvoren citat)

i odma po nea zema zbor baba dulic i vika :se sto kaza koleskata aneta e vo pravo i go stavam predlogot na zakon na glasanje ,koj e za ,a da site se za ,samo dvajca protiv ,sto znaci predlogot na zakon e usvoen"

e vaka tecese donesuvanjeto na ovoj zakon,a bogami i na site drugi zakoni.

e sega zbor dva i okolu toa kolku ke plakame.ke se naplatuva po tri osnovi:
1 .za usluga za upravitelot i pet vraboteni
2 .tekovno odrzuvanje(sijalica ,cistacka i sredstva za cistenje)
3 .rezerven fond za pogolemi popravki (lift,pokriv,zapusena kanalizacija i slicno )no dokolku nema da stignat parite ke se bara dopolnitelni sredstva od graganite na zgradata za da se sanira nastanatiot defekt.

site tri stapki neznaeme ( sega ) kolku ke ne cinat ama sekoj ke mora da plaka ,a ako ne plati op izvrsitel.duri i socijalnite slucai ke plakaat iako nemaat pari,ama dovolno bilo sto imale stan.

e sega da prasam dosega vo smetkite za struja si plakavme za strujata vo vlezot sto ja koristime i za strujata za liftot,a sega dali pak ke si plakame ili ima nekoi izmeni vo toj del,ako nekoj znae neka pise,odnapred blagodaram.
a be osa...ostaj sea.....se ti pagja vo voda..... :)
Vo Makedonija, kako posledica na siromasniot socijalizam, t.e. bedata i prezadolzenosta,vo toa vreme... ..ostana nasledstvo od zilion socijalisticki stanovi. Sistemot mora da smisli nacin kako da gi KONFISKUVA...globalistickite gazdi ne trpat takva situacija, bidejki toj sto ima sopstven pokriv nad glava...kakov , takov, seuste ne e lumper proleter, iliti moderen rob....poslusnik..
Sega ako pomine zakonov...ke se generira obligacija , koja ocigledno NE KE E MOZNO DA SE SERVISIRA od najgolemiot broj gragjani..od target grupata..., bidejki vo princip , sekoj si gi pruzi nozete kolku mu e cergata...a ne kolku nekoja VLADA misli deka treba da gi pruzi... sto ke dovede do golemi aktivnosti na PRISILNITE NAPLATUVACI.....i rascistuvanje so poslednite ostatoci od zaebaniot socijalisticki period....

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Всушност само вака ќе се спроведе познатата социјалистичка акција “имаш куќа-врати стан“,која беше особено актуелна во 80тите.Го жалам премиерот или неговата мајка кој имаат 4 стана и за секој ќе мораат да плаќаат солидна сума за одржување.:pos2:

osa

>>>>>>
Член од
20 јануари 2009
Мислења
816
Поени од реакции
184
a be osa...ostaj sea.....se ti pagja vo voda..... :)
Vo Makedonija, kako posledica na siromasniot socijalizam, t.e. bedata i prezadolzenosta,vo toa vreme... ..ostana nasledstvo od zilion socijalisticki stanovi. Sistemot mora da smisli nacin kako da gi KONFISKUVA...globalistickite gazdi ne trpat takva situacija, bidejki toj sto ima sopstven pokriv nad glava...kakov , takov, seuste ne e lumper proleter, iliti moderen rob....poslusnik..
Sega ako pomine zakonov...ke se generira obligacija , koja ocigledno NE KE E MOZNO DA SE SERVISIRA od najgolemiot broj gragjani..od target grupata..., bidejki vo princip , sekoj si gi pruzi nozete kolku mu e cergata...a ne kolku nekoja VLADA misli deka treba da gi pruzi... sto ke dovede do golemi aktivnosti na PRISILNITE NAPLATUVACI.....i rascistuvanje so poslednite ostatoci od zaebaniot socijalisticki period....
konecno vo isto vreme sme vkluceni na forumov.

inaku zakonot ne samo sto pomina tuku pominaa i zakonskiot broj denovi i od vcera stapi na sila.a zakonot se vika zakon za domuvanje.
ne si mi bas vo potpolnost jasen so pisanoto ,ili mojata inteligencija se namalila (mnogu gi sledev pratenicite poslednive denovi da vidam sto se ke smislat)pa ne te razbrav sto pisuvas .pozdrav.

Всушност само вака ќе се спроведе познатата социјалистичка акција “имаш куќа-врати стан“,која беше особено актуелна во 80тите.Го жалам премиерот или неговата мајка кој имаат 4 стана и за секој ќе мораат да плаќаат солидна сума за одржување.:pos2:
bravo sto ti tekna,nego daj predlog kako da im pomogneme.
jas imam eden predlog.da vovede vladata danok na vdisen vozduh,i od tie sredstva da se plakaat trosocite na site zagrozeni drzavni sluzbenici.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.812
Поени од реакции
12.301
Оф
АБЦ, тоа после малку го преиначија во "имаш куќа-на ти стан". Да не излезе (скептик во корен сум) и ова така нешто :)

Член од
17 јануари 2008
Мислења
1.107
Поени од реакции
150
уште вакво нешто ни фалеше, па да не лансираат на марс, народот крпи од месец до месец, сега уште домари и се некакви глупости на гвујо да му плака државава стана една гоооолема лудница :toe::toe:

Член од
12 март 2009
Мислења
20.443
Поени од реакции
16.652
Videla Zaba da se konj potkiva....:nenene:

... uste vo drugite gradovi ( pred se Ohrid) Aber nema od reguliranje na Sopstvenosta, 80% stanbeni zgradi ne se vpisani, postojat indicii deka ohridskiot oktopod ima ne samo 8 stana na negovo ima tuku i 888 po familii i prijateli, pa poradi toa ne saka da plaka danok na imot a toa go podkrepuva so nezapisani stanovi; no ima i drug biser, Notarski se prodavaat stanovite.. e ova se bese UVOd..znaci zakonot za privatizacija na gradeznoto zemjiste se ODLOZI po II-pat zaradi problemi so rascistuvanje so sopstvenickite problemi a jas bi dodal i RED drugi problemi, posebno so Dvornite mesta..
E sega Kapak na se go donesuvaat zakonot od oblasta na odrzuvanje na stanovite..
..zakonot e donesen, a dali ke se izvrsuva e drugo prasanje... i struja i voda TREBA da se plaka pa ima dosta koj ne plakaat..
.. problemot e sto kaj nas NE VIREE nisto zaednicko, ni biznis ni drugo.. vo kulturen svet sekoj si ima svoja kuka a tie sto cesto menuvaat rabotno mesto si iznajmuvaat stanovi od gazda koj se zanimava so toa, ima duzina stanovi i reseno e i odrzuvanjeto... Kaj nas i funkcijata NAEM ne funkcionira kako treba tuku i taa e so mnogu problemi...
..finalno, Zakonot e dobar ama mislam ke se odlozi do priemot vo EU, 2015...:baeh:

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Еве денеска јас решив покрај моите три титули морон, ѓубре и идиот да си додадам четврта титула а тоа е управител на зграда. Па затоа ќе се растрчам и по партиска линија да си побарам совреме соодветна зграда, член сум на владејачката партија и со тоа ги исполнувам критериумите. И имам око фрлено на трианесеттокатницата, ама искрено би се задоволил и со деветтокатницата :).

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Нели тоа гангстерските војни во Чикаго,Њујорк итн.итн. се водеа за ТЕРИТОРИЈА на која МОНОПОЛСКИ се растура робата и наплатува ЗАШТИТА???
имам впечаток дека нашава МАФИЈА на власт...сака нешто такви дури и да институционализира...:)..?? добро ли спелував...јеб....
Имаат приватни милиции ( маскирани како заштитари и обезбедувачи) имат утерувачи на догови...значи само им требаат уште должници и по основ за кој досега другите пред нив НЕ СЕ СЕТИЛЕ...:)

Kajgana Shop

На врв Bottom