Хрватската "Нова ТВ" и ОБН од Босна ќе ги исклучат

Член од
29 ноември 2008
Мислења
5.970
Поени од реакции
3.574
Без "Нова ТВ" и "ОБН"

Сите корисници на кабелски телевизии повеќе нема да можат да ги следат содржините на хрватската телевизија „Нова тв“ и босанската „ОБН“.Ваквата одлука на Советот за радиодифузија е пред се заради спортските преноси на овие телевизии на странски атрактивни фудбалски првенства, какви што вршат и некои македонски телевизии. Значи, пак нешто што нема да му се допадни на пошироката јавност, и зборот "Напредок" ке означува ништо фазла, освен Фудбалски клуб од Кичево за нас.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.744
Поени од реакции
49.357
мое мислење е дека не можеа нашиве мизерија од телевизии да се носат со нив, а да ги стасаат нивните стандарди не планираат и ова беше резултатот на нивната вонсериска чкартливост.
Тоа за утакмиците нека кажуваат на некој друг, постои едно scrambled channel во ситуации кога има нешто што не смее да се гледа, два саата додека е преносот тоа и чао пријатно, нема да ми смета.

пизда им матерна.

Член од
29 ноември 2008
Мислења
5.970
Поени од реакции
3.574
Toa e, еве веќе ги смениле програмите... сега уште и hrt1 i hrt2 да ги забранат и се да биди ок. :uvo:

Milanez`

Tutta lα miα vitα...
Член од
6 август 2007
Мислења
14.524
Поени од реакции
5.516
Срамота ова што го праат бе да им ебам мамата :mad:@
Таман мислев на ОБН ќе гледам Сериа А сеа курот, да неможе човек фудбал да гледа... :mad:@
Надеж ми е сеа само Суперспорт 1 и 2, ваљда нема и нив да ги тргнат...

Член од
2 април 2009
Мислења
213
Поени од реакции
18
Ja vikam da gaseme kablovskite , samo pari gi polnime , nema smisla ova sto go pravat..

So ke gledame ebago MTV1 i 2 , TRT , RAI UNO , Balkanika , onaa F&H ( fish & hunting ) , TVE , DM SAT ???

6 programi gledam od kablovskata i sega 3 ukinaa : OBN , NOVA i HRT2 ..

Jas licno gasam kablovska i preminuvam na satelitska.

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.412
Поени од реакции
16.681
Не сум грешка. Тој кабелски оператор што тебе ти ја пренесуе ХРТ2, нелегално ти ја пренесуе :smir:

Член од
28 март 2006
Мислења
17.782
Поени од реакции
12.251
Не сум грешка. Тој кабелски оператор што тебе ти ја пренесуе ХРТ2, нелегално ти ја пренесуе :smir:
Ова пак ме потсети.
На кој начин кабелските ја пренесуваат МТВ и останатите наши национални тв? Дали им плаќаат, односно дали плаќаат онаа давачка која треба ние да ја платиме?

Член од
30 јуни 2008
Мислења
493
Поени од реакции
13
Кај мене од денеска се угасени Нова ТВ и ОБН, сеа кај да глеам филмови ебате на МТВ 1, ќе гледаме Сомнително Лице -.- ...

Член од
21 септември 2008
Мислења
4.021
Поени од реакции
2.513
телекабел го исклучи преносот на нова и обн......... официално ајде сеа можете да си ја меморирате МТВ 1 и МТВ 2 наместо тие канали пошто ваљда сте ги избришале веке ...

Член од
18 март 2007
Мислења
570
Поени од реакции
78
Јас на Кејблтел на местото на Нова имам некоја српска бедна С ТЕЛЕВИЗИЈА

Член од
21 септември 2008
Мислења
4.021
Поени од реакции
2.513
Кабелските ги укинаа телевизиите Нова и ОБН

Корисниците на кабелските телевизии веќе не ги следат содржините на хрватската телевизија Нова ТВ и босанската ОБН.
Програмските содржини на овие две телевизии во земјава повеќе нема да се реемитуваат поради нерегулираните авторски права.
Ваква одлука Советот за радиодифузија, има донесено и претходно, но таа беше применувана главно во Скопје, но не и во другите градови од државата.

www.vest.com.mk

Член од
10 август 2009
Мислења
1
Поени од реакции
0
А бе ајде, кого тоа се обидуваат да го фарбаат. Како неколку години наназад ова не беше проблем (авторски права), а сега е наеднаш е проблем. Вистината е: онаа никаква Ендек 5, поради која се исклучи и ХТВ2, поради формулата (која никој не им ја гледаше поради дибекот коментатор). Рака на срце, Табак е еден од најдобрите познавачи на Формула 1, ама нема врска за коментирање и фондот на зборови му е ограничен на 2. Сега бидејќи немаат асален коментатор и нема да им се гледа телевизијата, (сите ќе гледаат/би гледале/ Nova) го прават ова.
А од советот нека не се прават на удрени, за какви тоа авторски права зборуваат. Да не случајно им се уредени авторските права на кабловските за Discovery i National Geographic Channel или Travel, чии документарци чинат огромни пари. А бе ајде :nesvest:
Доста веќе тинтрање на одредени телевизии кои не ги бива. А доказ дека не ги бива им се дополнителните (сателитски канали) кои ги отворија и што имаат на нив ?!?! (Прашање: Ги гледа ли некој ?):tv:
Предлог до кабловските оператори: Сакаме (со комшиите) да ни се исклучи Канал 5 и + (заедно), зашто не сакаме да ги гледаме (а и што има да гледаме), како и новите втори канали на телевизиите кои се ужас и да ни се намали претплатата бар за 50 денари :nesum:

Kajgana Shop

На врв Bottom