Хрватската "Нова ТВ" и ОБН од Босна ќе ги исклучат

Член од
28 март 2006
Мислења
17.896
Поени од реакции
12.435
Ама се огласиле, тоа не ти е јасно тебе :)

Што ќе речат, иако немаме дозвола за тоа, ние сепак ќе реемитуваме програма? :)
Си ја имаат мувата под капа, и сега ќе почитуваат барање на советот.
А така де, со фонт 12-ка. Кај она ситно пишано, едвај го читав. Е сега е појасно, а во иднина ќе барам text to speech адд-он за фајрфоксот :)

Али пак се г=на=ри и манипуланти. Им даваш доверба на кабелските, плаќаш (посебно она макс тиви) и на крај испаѓа топки.

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.775
Поени од реакции
5.107
нека прават што сакаат ..никогаш немам ставено кабловска, нема ни да ставам ..

Покрај сателитска ...кабловската изгледа смешно

S

Sheldon Cooper

Гостин
Jас на МаксТВ ги имам и Нова и ОБН. Искрено ќе преживеам без нив, и така Нова не е веќе она што беше и А1 веќе jа стигна со програмата. ОБН никогаш не сум гледал, само незнам што толкава галама правите за овие канали, па луѓе во Босна и Хрватска нема ниеден македонски канал! На нивните кабловски е реткост ако се сретне МКТВ Сат. Зошто да гледам нивна програма кога они не гледаат наша? (се разбуди патриотот во мене :) ) Наместо Нова и ОБН нека пуштат FOX TV и HBO :P

Член од
28 март 2006
Мислења
17.896
Поени од реакции
12.435
В понеделник мрак за „Нова“ и ОБН
Кабелските телевизии и„Макс ТВ“ в недела на полноќ ќе мора да ги исклучат хрватск-ата телевизија „Нова“ и босанската ОБН од програмските пакети поради неуредени авторски права
Да не се повторува веста, она што ме интересираше го видов
- Реемитувањето на „Нова“ и на ОБН е проблематично веќе две-три години. Операторите имаа рок до 1 август да достават склучен договор со кој ги регулираат авторските права за Македонија. Но, тоа не направија. Телевизијата „Нова“ испрати писмо дека не може да обезбеди авторски права за Македонија. Поради тоа, ги известивме сите оператори да прекинат со реемитувањето в недела на полноќ - вели Зоран Стефаноски, претседател на Советот за радиодифузија.
2-3 години со овие канали се работело на диво, а којзнае и со другите каква е состојбата. А Советот досега нема реагирано и исклучувано. Марти Мистерија е со кабелскиве.

За жал, не успеавме да се договориме со телевизиите „Нова“ и ОБН за авторските права и ќе мора да ги исклучиме. Добивме гаранции од Советот дека и другите оператори ќе ги исклучат од своите пакети, за да не се повтори случајот со ХТВ2 - вели Лидија Голубова од „Кабелтел“

Член од
31 јануари 2007
Мислења
18.974
Поени од реакции
23.159
Нека ја тргнат ОБН ама Нова не..Стварно не се нормални..И после нема за што да ми е телевизорот ..Поарно и заедно со тие и МТВ1 и МТВ2 нека ги скратаат и така никој не ги гледа..

D

drle

Гостин
Ауууу сега Милан Тарот кај ќе го гледаме бе? Шала на страна ОБН даваше добри филмови, ама за Нова ич не ми е жал и да ја исклучат, немам гледано Нова скоро година и поќе, се на таа телевизија е шунд, од емисии до квизови, а и некој добар филм немаа дадено додека ја гледав.

The Mummy

The world is not enough
Член од
3 мај 2006
Мислења
5.415
Поени од реакции
181
Прво што ми паѓа на памет е најавата дека оваа година Нова ќе пренесува Лига на шампиони во фудбал.
Кај нас ЛШ ќе пренесува Канал 5. Коинциденција или не токму Канал 5 беше причина за прекинување на Хрт 2, затоа што двете истовремено пренесуваа формула 1.

Шота Буби

нотар
Член од
4 март 2009
Мислења
3.087
Поени од реакции
1.780
I vreme bese da gi isklucat i tie srpskite da gi isklucat i sve ke bide vo red..
kako sto nekoj pogore navede:nasite TV na nivnite kabelski operatori gi nema ni za kifla..nie makedoncite imame cudna navika:sve sto e tugo e podobro od naseto, pa makar bilo i lajno..

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.345
Поени од реакции
47.048
Тhe power of Internet :cuc:

Филмови, нет
Музика, нет
Фудбал, нет
Серии, нет
Вести, нет
. . .

Шо се пуваат незнам .

Член од
26 јули 2009
Мислења
424
Поени од реакции
179
Кабелските оператори се неверојатно алчни. Работата е прибирање повеке пари и по можност за сите бесплатни канали да се плаќа претплата од 400 ден а воопшто не е важно дали во Хрватска ги гледале нашите ТВ нема ни што да гледаат ние ги имаме Зоки, Боки, Мелита, Сузе и слични кич - овци а НОВА го има еден Ред Карпет со кој не може никој да се мери, најнови серии и филмови а сега и Лига на шампиони причина плус и нашите домашни ТВ да почнат да се бунат и сите заедно по грбот на гледачот кој плаќа :nerv:. ОБН која не е којзнае каква ТВ е само жртвено јагне да не биде само НОВА.
Некој погоре рече да ги искучат овие и да приклучеле HBO :tapp: за HBO ке банкротираат ако ја земат.
А квалитетот кај нас го знаеме па ако не можеш доброволно да привлечеш гледачи лобирај да ги укинат квалитетните програми, но тогаш недостатокот од квалитет нема да значи дека останатото е квалитетно, помина тоа време а Велија и Ѕинго уште живеат таму не слушнале за сателитска и интернетТВ па си мислат дека цело време ке гледаме хедис реклами и сител секако со мебелот :pos2:
МАЛО МОРГЕН

Член од
12 декември 2007
Мислења
4.879
Поени од реакции
10.406
Единствените канали покрај тие на коишто има фудбал што ги гледав...сега ни нив нема да ги гледам. Сателитска му е мајката :toe:

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.958
I vreme bese da gi isklucat i tie srpskite da gi isklucat i sve ke bide vo red..
kako sto nekoj pogore navede:nasite TV na nivnite kabelski operatori gi nema ni za kifla..nie makedoncite imame cudna navika:sve sto e tugo e podobro od naseto, pa makar bilo i lajno..
Ама патриотски почна да зборуваш сега. Па ОБН, а посебно Нова имаат триста пати подобра програма од Сител, Канал 5, Телма и цела компанија натаму шо е. Единствено од нашите телевизии само А1 им парира до некаде.
Ајде сега само сателитска му е мајката

Член од
4 јуни 2007
Мислења
2.885
Поени од реакции
189
Ама патриотски почна да зборуваш сега. Па ОБН, а посебно Нова имаат триста пати подобра програма од Сител, Канал 5, Телма и цела компанија натаму шо е. Единствено од нашите телевизии само А1 им парира до некаде.
Ајде сега само сателитска му е мајката
ОБН е катастрофа од телевизија, Канал 5 и Сител се далеку пред ОБН. Поциганска телевизија од ОБН нема, само погледни ги ефтините реклами.

Нова е интересна.

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.958
ОБН е катастрофа од телевизија, Канал 5 и Сител се далеку пред ОБН. Поциганска телевизија од ОБН нема, само погледни ги ефтините реклами.

Нова е интересна.
Канал 5 можда, ама Сител нема шанси. Де те молам кажи ми шо е тоа убаво шо го даваат на Сител. Не биди паун, Хрватскиот идол, и којзнае колку уште глупости даваат. КЌе им вреди само Премиерлигата и Survivor оваа година, друго се ќе им биде тапа.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.896
Поени од реакции
12.435
Сеа ќе ги гледаме патриотските Дискавери, Анимал, фешн тиви, трт,...штета го укинаа оној рибарскиот, бар за расонување и плакнење очи.

Ајде на крај краишта, ќе преживееме, не е 2012-та сеуште. И без ниедна мене летно, есенско и пролетно ми одговара. Не се ни вртам многу пред тв ич у ствари-да плаќав пеј пер вју денар немаше да ми земат (временска прогноза и можда раноден додека се спремам за на работа). Ама иде зимааа, е тогаш е мал проблем :)

Kajgana Shop

На врв Bottom