Хрватската "Нова ТВ" и ОБН од Босна ќе ги исклучат

ZoraNaSlobodata

Чоечко суштество
Член од
5 ноември 2008
Мислења
2.736
Поени од реакции
111
А1 беа салам,ама станаja гнасни,МТВ сигурно нема да ги гледам.

ada

Модератор! ок?
Член од
21 август 2006
Мислења
5.706
Поени од реакции
566
А1 се салам,ама станаja гнасни,МТВ сигурно нема да ги гледам.
А1 одамна се "гнасни". Досаден и напорен маркетинг сервис на Велија. И вестите си ги усраа.

Уствари, ја не знам ни една асална наша телевизија. Своја продукција, нула. Информативен сервис, горе-доле очај. Превземени серии и филмови (кои се 80% од прогарамата) исто, у глобала, за нигде.
Се на се, медиумски очај.

Macedonia>>Europe

Faster Than Light
Член од
6 јуни 2007
Мислења
2.582
Поени од реакции
836
The internet has rendered the TV obsolete. :) civ3
Туку има една друга опција, престанете да гледате ТВ. Имате вести на интернет, има програми со кои можете да ги следите сите натпревари, кои филмови сакате ги имате на интернет па не ми е јасно зошто некој би гледал тв сеуште.

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
Туку има една друга опција, престанете да гледате ТВ. Имате вести на интернет, има програми со кои можете да ги следите сите натпревари, кои филмови сакате ги имате на интернет па не ми е јасно зошто некој би гледал тв сеуште.
Освен нас пред компјутерите, уште колку народ постои - подји еве од твојата фамилија- сите ли сте на интернет?!?
Каде се во прикаскава нашите родители......па и нивните родители.....Не, не оди тоа така

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Ни едната ја гледам па ни другата :toe:.

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Во право си...телевизијата треба да се сведе на минимум...јас 9/10 користам интернет...1/10 телевизија...заради фудбал...

Член од
28 март 2006
Мислења
17.897
Поени од реакции
12.438
Тоа ваљда значи бришење и од каблеските оператори и од Макс ТВ програмата. Зошто ли зошто сега стегнаа кога на сите ѕвона ѕвонат за плаќање на едногодишна (с)мртв претплата?
Не сме ни баруштина, останавме засмрдена локва.

Дигитален телевизор, вакви можности онакви, резолуција, контраст, 70-ка екран...абе за нас од оние нишките само, колку боја да гледаме.
Сега по некој пакет (евриќи) ќе им дадат на нашиве тв да перат мозок и се ќе си биде по старо, како што треба.

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Тоа ваљда значи бришење и од каблеските оператори и од Макс ТВ програмата. Зошто ли зошто сега стегнаа кога на сите ѕвона ѕвонат за плаќање на едногодишна (с)мртв претплата?
Не сме ни баруштина, останавме засмрдена локва.

Дигитален телевизор, вакви можности онакви, резолуција, контраст, 70-ка екран...абе за нас од оние нишките само, колку боја да гледаме.
Сега по некој пакет (евриќи) ќе им дадат на нашиве тв да перат мозок и се ќе си биде по старо, како што треба.
Се плашат дека нема да остане кој да ги гледа локалниве идиоти...јанко дебелиот,миленко,латас и компанија...ако не можат со квалитет барем со сила...

Член од
31 јули 2008
Мислења
2.819
Поени од реакции
1.580
Во Кавадарци се исклучени еве неколку месеци, кабелските оператори што ги емитуваат ги емитуваат нелегално и на нивен ризик...

За жал така е..... Се бунат домашните медиуми бидејки им бегаат рекламите а неможат да се носат со овие телевизии...

А од друга страна постои несогласување помеѓу кабелските оператори поради тоа што секој сака за себе да ги откупи правата за емитување на овие телевизии.

Член од
2 октомври 2008
Мислења
1.016
Поени од реакции
50
Кабелските оператори одамна ни нудат 50 шит програми + 5-6 шо чинат. Поубо и тие да ни ги земат и да гледаме Умни Глави и Здраво Генијалци на мтв и локалните телевизии. Уште travel & living да ја скинат и ќе гледам павр паф грлс цел ден.

P

Princ

Гостин
Треба да се едуцираат кабелските оператори легално да ја пренесуваат програмата.

B

Borg_Drone

Гостин
Во Кавадарци се исклучени еве неколку месеци, кабелските оператори што ги емитуваат ги емитуваат нелегално и на нивен ризик...

За жал така е..... Се бунат домашните медиуми бидејки им бегаат рекламите а неможат да се носат со овие телевизии...
Не е само поради рекламите, туку поради целата програма едноставно работат и организирани се, имаат квалитетна програма на Нова и на ОБН ако ништо друго филмовите им се од 21 век, а на А1 од 21 век единствени филмови (и тоа сериски) им се сапуниците.Останатите филмови што ги даваат се стари како библија, уште го даваат Супермен први дел од 63 година.Кај нас нашиве сакаат да платат поевтино и да поминат ок, епа не може тоа така, Нова и ОБН можеби плаќаат за авторските права на некои филмови али затоа пак и имаат добивка од тоа не се критикувани како што се нашиве телевизии критикувани.

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
777
Сепак не би ги обвинил од совет за радиоконтузија за ова. Нека обезбедат операторите дозвола за реемитување, и сите среќни.
Треба да се едуцираат кабелските оператори легално да ја пренесуваат програмата.
:toe:

баш тоа е тоа ...
не е крива радиодифузија ...
кабелските млатат пари а никакви процедури не почитуваат ...
нека платат за авторски права за пренесување па нека пренесуваат ...
инаку Нова е екстра ТВ и бап би било глупо да ја исклучат ...

само нека си почитуваат закон кабелскиве оператори ...:toe:

P

Princ

Гостин
Да речеме секој кабелски оператор има по 5.000 корисници (некој повеќе - некој помалку, ама на таа бројка да заокружиме). На тие корисници им наплаќаат по околу 400 денари колку што знам.
5000*400=2.000.000 денари (нешто повеќе од 32.000 евра) месечно.
Да, операторите нека плаќаат за реемитирање на програмата, или нека затворат дуќанот ако тој бизнис не е доходовен. Нема што да филозофираме, тоа се правилата на игра.
А совет за радиодифузија само го имплементираат законот, што немам ништо против. И јас не би сакал некој да пренесува нелегално моја програма, да пренесува филм со глумци кои јас ги имам платено, он мене ништо за тоа да не ми плати, а да наплаќа за таа услуга!
Затоа, препорачувам... наместо да се жалите по државата, по советот... насочете го прстот кон вашиот кабелски оператор. Таму лежи зајакот.

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
:toe:

баш тоа е тоа ...
не е крива радиодифузија ...
кабелските млатат пари а никакви процедури не почитуваат ...
нека платат за авторски права за пренесување па нека пренесуваат ...
инаку Нова е екстра ТВ и бап би било глупо да ја исклучат ...

само нека си почитуваат закон кабелскиве оператори ...:toe:
Да, но од таа борба на бикови- ние страдаме.
Мене,т.е нас не треба тоа да не засега. Плаќам и сакам за тие пари да ми се овозможи она што беше понудено,они ако сакаат меѓусебе очи нек си извадат, а не врз главите на народот ќе оштрат сабји, и за „утеха„ ќе ни уфрлат некој ТРТ-канал.Нема ама баш никаво оправдување ни за едни ни за други.

Kajgana Shop

На врв Bottom