- Член од
- 24 ноември 2008
- Мислења
- 1.035
- Поени од реакции
- 44
Ц, кој вели дека се ограничувам на религија? Имам световна професија која многу ја сакам иако не е дел од Црквата.
Во Стариот Завет, тие поединци се нарекуваат „старозаветни патријарси„ (Мојсеј, Ное, Авраам, Соломон, Давид, сите пророци...) а во новозавениве времиња, тоа се подвижниците во Црквата, познати како Свети Оци или врвни монаси,. Ако почнам да им ги набројувам имињата, тоа набројување би потрајало...
ова е член на форумов прочитај добро ке видиш зашто твојте свети оци го гледале господ и зборувале со него едноставно научно објаснување
Mislev deka na forumov nema vakva tema ,mnogu sum srekna sto ja otkriv.Patam od sizoafekten sindrom od 15 godini. Mislam deka na svetot nema nisto poloso od taa bolest.Sozdavanjeto na nerealen svet(imaginaren)BESE POCETOKOT NA BOLESTA
site raboti sto gi posakuvav a nemozev da gi imam si gi stvarav tamu.NAjprvin toa go pravev(vleguvanjeto vo vtoriot zivot)pred spienje.potoa prodolzi i preku den,doma,na skolo,vo avtobus.po ulica...prvo se kontroliras da ne te vidat drugite luge i toa ti e samo vo umot.no potoa pocnuvas sam so sebe da si zboris,da pravis izmisleni raboti i taka natamu.se izolirav od svetot,imav zamisleni drugarki ne mi trebaa realni,komunikacijata i govorot mi padnaa na najnisko nivo ,bukvalno pocnav da oglupuvam.me fati strasno mrzovolie,koa ke stanev custvuvav jako gusenje vo gradite,se zdobiv so panicni napadi,tie se slucuvaa koa ke se najdev megu luge ili vo avtobus najcesto,pocnuvav da se tresam da se potam,da praam neocekuvani izrazi i dvizenja na liceto i krajna faza pagav vo nestves.pocnav rabotite sto mi se vo imaginarniot zivot da gi mesam so relanite i zapocnav bez da sakam da gi lazam lugeto i da im kazuvam neralni raboti.
ima edna mnogu interesna stvar kaj sizofrenijata.sizofrenicarite poradi siromasna komunikacija se zdobile so eden drug nacin na komunikacija,tie pretcustvuvaat raboti,predviduvaat nesreki i sreki,preterano ja osekaat energijata kaj drugite luge i prekumerno ja primaat,
naprimer koa gledav nekoj nervozen 4ovek sto ne mi e blizok pocnuvav da se tresam i da placam,premnogu gi osekav tugite vibracii i toa loso mi vlijae na raspolozenieto.
pocnav da se lecam so antipsihotici,antidepresivi i ankilotoci.denes sum ok,rabotam komuniciram so luge i mozam da glumam deka sum dobro.sepak toa e nekakov napredok sto mozam da si ja skrijam bolesta.
sepak znam deka ne sum izle4ena,zasto koa ke se vratam od rabota imaginarniot zivot pak se vraka,zelbite za samoubistvo,krizite i napadite.
jas barem si go narekuvam napad toa e koa se gubam vo eden tunel i nemozam da se vratam vo realnosta.mnogu e gadno i loso i strasno i neznam kako ke bi mozla da ja objasnam bolesta osven so svoeto licno iskustvo.sepak antipsihoticite mi pomognaa,i im go osekam efektot.
Значи како некој разговара со бог и го видел бог многу добро објаснето

.