Serie A 2009/2010

• Креатор на темата Креатор на темата Fantom
  • Време на започнување Време на започнување

Кој според вас ќе ја освои Serie A во сезоната 2009/2010?

• Вкупно гласачи
    534
Статус
Затворена за нови мислења.
Ако не е пенал значи скратени сте за 2 бода не за три. Ова го сметаме пошто пеналот беше на крај на натпреварот, така?

Кога сте оштетени не е никому ништо, напротив, тогаш сите ние покрај малите екрани викаме: така им требаше, ај уште еден пенал, дај му црвен на говедото... :pos2:

Мислам ништо лично, ама јас немам гледано 2-3 пати да ви поклонат нешто, со години го гледав филмот. Така да секогаш кога вас ќе ви свирнат непостоечки пенал, вие го гледате како неправда. Ние го гледаме како нешто што природно ве следува. И тоа што Интер победува во серија не е никакво посебно задоволство за мене зошто сме појаки. Јас се надевам дека еднаш кога ќе бидеме на исто ниво, или полоши, ќе изгубите титула поради сомнителен пенал, картон или скандали по други натрпевари. Зошто дури не го осетите тоа, нема никогаш да знаете зошто се радуваме кога ќе ве оштетат.

Уште еднаш, ништо лично кон вас од форумов, ова е само мое размислување на релација Интер - Јуве.
ОК, го разбирам тоа што се ситите на неправдите нанесени врз Јувентус, поради тоа што според вас, навивачите на другите екипи, не само на Интер, сте биле онеправдени во минатото. Сега да земеме еден сликовит пример. Ако јас сум крадел од кај тебе дома и за тоа сум одлежал затвор, дали по моето излегување надвор на тебе ти е дозволено да крадеш од кај мене за јас да видам како е?

ОК, го разбирам тоа што се ситите на неправдите нанесени врз Јувентус, поради тоа што според вас, навивачите на другите екипи, не само на Интер, сте биле онеправдени во минатото. Сега да земеме еден сликовит пример. Ако јас сум крадел од кај тебе дома и за тоа сум одлежал затвор, дали по моето излегување надвор на тебе ти е дозволено да крадеш од кај мене за јас да видам како е?

Јас не сум задоволен од казната што си ја одлежал и сметам дека е преблага за тоа што ми е украдено. Немам никакво право да ти крадам од дома ама го задржувам правото да се радувам ако друг те украде или те снајде несреќа од било како тип :smir:

Сликовито штом бараше... :pos:

^ хехаеа овој па се буни као демек директно Интер го сотреле во тие години :icon_lol: алоо бре, у тие години вие бевте денешна рома. само што со повеќе пари инвестирано..најмалце моџи ви е крив за сушата од тоа време.

^ хехаеа овој па се буни као демек директно Интер го сотреле во тие години :icon_lol: алоо бре, у тие години вие бевте денешна рома. само што со повеќе пари инвестирано..најмалце моџи ви е крив за сушата од тоа време.

Еј, стварно ме мрзи да барам клипови, постирано е 1000 пати, зборувано е 1000 пати. Ако беа Роналдо, Заморано, Занети, Баџо, Рекоба, Бергоми, Џоркаеф итн... денешна Рома, ти значи од завчера гледаш фудбал.

Еве едно клипче за тебе, подирекно здравје, крај на сезона:

Немав намера да отворам дискусија со Јувенташите околу ова, само за тебе е.

Јас не сум задоволен од казната што си ја одлежал и сметам дека е преблага за тоа што ми е украдено. Немам никакво право да ти крадам од дома ама го задржувам правото да се радувам ако друг те украде или те снајде несреќа од било како тип :smir:

Сликовито штом бараше... :pos:
Кај има поголема казна од тоа што една сезона бевме во втора лига со -17 бодови (веројатно некој мислеше дека се доволни за да не се вратиме веднаш назад) и по враќањето во Серија А имаме тим кој се бори за 2, 3 или 4 место со тоа што кога сме 2ри не сме ни блиску до првото место.

За периодот кога Јуве го теретеа дека мести последниве 20 тина години, колку што ми е мене познато титули успеаа да освојат и Сампдорија(1) и Милан (7) и Лацио(1) и Рома(1). Интер ги болеше тоа што тие не запишаа титула во тој период и го покренаа веќе легендарното Калчополи. Само не ми е јасно зошто единствено Јуве ги изеде немиен а сите други поминаа со минимални казни. Зарем само Јуве кога освоил титула Интер бил оштетен а другиве сезони кога шампион била екипата X, се било чисто и регуларно.

Еј, стварно ме мрзи да барам клипови, постирано е 1000 пати, зборувано е 1000 пати. Ако беа Роналдо, Заморано, Занети, Баџо, Рекоба, Бергоми, Џоркаеф итн... денешна Рома, ти значи од завчера гледаш фудбал.

Закон . Фала шо не потсети.

29 Dream, Dream, Dream ....

^ пријателе грешка си, не го осудија јуве втора го осудија 3 лига, милан 2 лига и уште неколку екипи.
после жалбите ги намалија казните.
а ги намалија за да не изгубат на гледаност, да не изгубат пари, само за тоа.

Кај има поголема казна од тоа што една сезона бевме во втора лига со -17 бодови (веројатно некој мислеше дека се доволни за да не се вратиме веднаш назад) и по враќањето во Серија А имаме тим кој се бори за 2, 3 или 4 место со тоа што кога сме 2ри не сме ни блиску до првото место.

За периодот кога Јуве го теретеа дека мести последниве 20 тина години, колку што ми е мене познато титули успеаа да освојат и Сампдорија(1) и Милан (7) и Лацио(1) и Рома(1). Интер ги болеше тоа што тие не запишаа титула во тој период и го покренаа веќе легендарното Калчополи. Само не ми е јасно зошто единствено Јуве ги изеде немиен а сите други поминаа со минимални казни. Зарем само Јуве кога освоил титула Интер бил оштетен а другиве сезони кога шампион била екипата X, се било чисто и регуларно.
Одговорот на тоа прашање нема да го добиеш тука никогаш..колку што знаеш ти знаеме и ние.
Инаку до 00:00 трае трансфер периодот?
И што мислам интерашиве за трампата мансини-јанкуловски...малце касно прашувам али тоа е:pos2:

Абе чоек неможиме да ги сфатиме колку се исфрустрирани. Замисли ги сигурно им е како на некое разгалено детенце кога нема да му купат лижавче.

Одговорот на тоа прашање нема да го добиеш тука никогаш..колку што знаеш ти знаеме и ние.
Инаку до 00:00 трае трансфер периодот?
И што мислам интерашиве за трампата мансини-јанкуловски...малце касно прашувам али тоа е:pos2:
нема никаква трампа, онака само весниците мачкаа очи колку да продаат весник повеќе.
Ледезма не дојде во Интер, ни фернандез не дојде.
досега јуве најактивен на пазарот :))

^ пријателе грешка си, не го осудија јуве втора го осудија 3 лига, милан 2 лига и уште неколку екипи.
после жалбите ги намалија казните.
а ги намалија за да не изгубат на гледаност, да не изгубат пари, само за тоа.
Само ќе прашам ако Јуве се скапувале од местење, како успевал Милан да освојува титули во ист број како оние на Јуве? Или сега ќе речете дека биле иста багра, а да не ги спомнувам воопшто титулите на Самп, и Римјаните. Мое мислење е дека си биле најјаки и си освоиле. Не е можно местењето на Јуве да било насочено директно контра Интер.

Јас тука те поддржувам, и другите требаше да изедат поголеми казни. Најмногу Милан и Лацио. Не заради Калчополи, туку зошто една година после Калчополи на здрав памет не дупчеа сите и пак наместија последно коло. Милан и пушти на Реџина и ја спаси од лига, Лацио незнам со кој беше... 1.20 беше победа на Реџина во кладилница. Срамота.

Интер го покрена калчополи зошто беше оштетуван, имаше секакви резили за кои еден недосуден пенал или црвен картон е смешен. Нормално е дека ќе покрене, никој не е луд да фрла пари секоја година и да го работат како бавча. Вие треба да се лутите на раководството што го вмеша Јувентус во тие срања, а не да се лутите на тој што покренал. За жал, гледам фанови кои жалат по времето од Моџи. За жал...

И за крај, предмет на Калчополи беа последните година-две, затоа нема ништо за поназад. Случувањата поназад, доведоа да има истрага.

Мислам, зборувано е безброј пати, ќе се потрудам понатаму да не навлегувам во овие дискусии...

ја реков убаво, не знам дали читаш ти, рома ја земав како однос на сегашната табела, значи рома со повеќе пари, во смисол на позиција на табелата во тие сезони на скапи играчи и мизерни резултати.

нема никаква трампа, онака само весниците мачкаа очи колку да продаат весник повеќе.
Ледезма не дојде во Интер, ни фернандез не дојде.
досега јуве најактивен на пазарот :))
Абе ок али кажуваше нешто и морати за трампата па си помислив..и фиорентина активна беше..3-4.
А фернандез паднал на медицински?
Со забите нешто?:pos2:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom