Serie A 2009/2010

• Креатор на темата Креатор на темата Fantom
  • Време на започнување Време на започнување

Кој според вас ќе ја освои Serie A во сезоната 2009/2010?

• Вкупно гласачи
    534
Статус
Затворена за нови мислења.
Као Милан што не се потпираше врз Кака ...па видовме прошла сезона што се случи ... Него муабетов ми беше .... Диего мн. ќутек изеде прошлава утакмица ... кај и да е некој блесав ТАЉАН ке го спичка ке го повреди .... Да не пееме после друга песна ? Или педерски е со *повредИ* ?

искрено јас мислам дека Диего е нешто подобар од Снајдер, но тоа не значи многу сега и двајцата доаѓаат во лига во која никогаш не играле, е сега кој колку ќе се покаже тој ќе биде подобар, јас сметам вака како играчи дека Диего е подобар но кој знае Снајдер можеби ќе има подобра сезона од Диего и би бил покорисен за тимот па така би станал и подобар од него, значи игрите и на двајцата играчи ќе покажат кој е подобар:smir:
со ова треба да се согласат и навивачите на Интер и на Јувентус:toe:

Као Милан што не се потпираше врз Кака ...па видовме прошла сезона што се случи ... Него муабетов ми беше .... Диего мн. ќутек изеде прошлава утакмица ... кај и да е некој блесав ТАЉАН ке го спичка ке го повреди .... Да не пееме после друга песна ? Или педерски е со *повредИ* ?

а Снајдер ќе го галат а?као шо е исушено да не се повреди он побрзо?а Диего не паѓаше на тоа што го плескаа цело време,како и за Диего така и за Снајдер,и Диего е многу појак физички навикнат е на тоа,после утакмицата со Киево изјави дека очекувал да биде пофизички играта со оглед на тоа што во бундес лигата се играло пофизички,повеќе го мавале таму,а Снајдер и без да го маваат се повредуваше во Шпанија,со Робен си играа шах на клупа:tv:

искрено јас мислам дека Диего е нешто подобар од Снајдер, но тоа не значи многу сега и двајцата доаѓаат во лига во која никогаш не играле, е сега кој колку ќе се покаже тој ќе биде подобар, јас сметам вака како играчи дека Диего е подобар но кој знае Снајдер можеби ќе има подобра сезона од Диего и би бил покорисен за тимот па така би станал и подобар од него, значи игрите и на двајцата играчи ќе покажат кој е подобар:smir:
со ова треба да се согласат и навивачите на Интер и на Јувентус:toe:

Јас го прифаќам судот на независниот во случајов и оставам на времето да покаже. :pos2:
BTW, заборавив дека не играме со Јувентус утре туку со Милан, а со Јувенташиве можеш да дискутираш ама само сериозно.

ЉуБе братче каде си??? :pos2:

Епа ако гледаме така види му ја кариерата на Шнајдерот па ќе прајме муабет. :kesa:

Инаку шо читав нешто разликата била шо Снајдер идел од клуб со поголема класа отколку Диего?? Не би рекол. Лани Реал беа загреота (значи генерацијата на Снајдер беше за греота). А Диего стигна со Вердер до финале на Уефа (нешто шо милан, баерн и слични клубови не беа способни да го направат) и тоа изгубија без Диего (шо покажва колку бил битен во тој состав на ВЕрдер.). Значи ако гледаме класи, ланскиот Вердер беше појак од Реал

Као Милан што не се потпираше врз Кака ...па видовме прошла сезона што се случи ... Него муабетов ми беше .... Диего мн. ќутек изеде прошлава утакмица ...
Повредите за жал се дел од фудбалската игра врз кој не може да се влијае . Секој тим си има играч еден или двајца, од кого во голем или дел зависи формата на тимот . Типичен пример е примерот со Кака во Милан минатава сезона, исто и со Интер со Ибра пред минатата, кога Ибро паузираше 4-5 натпревари поради повреда,а Интер поради тоа за малку ќе ја изгубеа сосем комфорната предност од 12 бода пред Рома, и Ибра последно коло ги спаси во 70 мин. и им ја осигура Титулата, кога влезе со незалечена повреда на терен .

Јас го прифаќам судот на независниот во случајов и оставам на времето да покаже. :pos2:
BTW, заборавив дека не играме со Јувентус утре туку со Милан, а со Јувенташиве можеш да дискутираш ама само сериозно.

ЉуБе братче каде си??? :pos2:

Чекај сеа ќе каже Ди Џенаро е подобар и од Диего и од Снајдер :baeh:

Значи ако гледаме класи, ланскиот Вердер беше појак од Реал

:pos:

Го избришав останатиот текст зошто реков дека за Снајдер/Диего не дискутирам појќе.

Реал и кога е за греота е подобар од Вердер, поточно, екипиште е за истиот. Реал таков - никаков беше втор во Шпанија, која е посилна лига од германската. А во финале на УЕФА последниве години стигнаа и други екипи кои се далеку од нивото на најсилните, тоа не ги прави подобри, туку интересот и мотивацијата на најсилните екипи да победат во УЕФА не е како што беше до деведесеттите. Затоа и го реформираат ова натпреварување...

:pos:

Го избришав останатиот текст зошто реков дека за Снајдер/Диего не дискутирам појќе.

Реал и кога е за греота е подобар од Вердер, поточно, екипиште е за истиот. Реал таков - никаков беше втор во Шпанија, која е посилна лига од германската. А во финале на УЕФА последниве години стигнаа и други екипи кои се далеку од нивото на најсилните, тоа не ги прави подобри, туку интересот и мотивацијата на најсилните екипи да победат во УЕФА не е како што беше до деведесеттите. Затоа и го реформираат ова натпреварување...

добро бе ајде кажи Снајдер е боље од Диего и готово,дее сеа го земавте Снајдер и не отековте со него,готово боље е и готово :)

добро бе ајде кажи Снајдер е боље од Диего и готово,дее сеа го земавте Снајдер и не отековте со него,готово боље е и готово :)

Не ве отековме со него вие ја почнавте дискусијата. Нешто ве мачи изгледа. Ја мислам дека и двајцата се одлични играчи и да играше Диего во Интер ќе бев среќен. Јасно го кажав тоа. Што да ти кажам повеќе.

Она што ме цитираше се однесува на споредбата Реал/Вердер. Не сум во право?

Не ве отековме со него вие ја почнавте дискусијата. Нешто ве мачи изгледа. Ја мислам дека и двајцата се одлични играчи и да играше Диего во Интер ќе бев среќен. Јасно го кажав тоа. Што да ти кажам повеќе.

Она што ме цитираше се однесува на споредбата Реал/Вердер. Не сум во право?

па сеа како да ги споредувам Вердер и Реал?Снајдер имаше добри моменти со Реал ама имаше и повреди,и Диего имаше добри утакмици ,у послаба лига али и со послаб тим,10-то место завршија,може Вердер имаат добри играчи али таа сезона беа тапа едино у куп уефа играат топ,Диего на Сан Сиро ги отпиша Милан,сеа пријателска им даде гол,и со Удинезе исто така ги поремети во куп уефа,зашто да не игра така и против Наполи,Фиорентина,Лацио?ај да привршаваме со дискусијава,за вас боље е Снајдер за нас Диего и тоа е тоа

Јас мислам дека Јувентус има најголеми шанси за да ја освои Сериа А сезонава. Барем така зборат луѓево од надворешниов свет... :helou:

Јас мислам дека Јувентус има најголеми шанси за да ја освои Сериа А сезонава. Барем така зборат луѓево од надворешниов свет... :helou:
кој тоа Марсовците?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom