Serie A 2009/2010

Кој според вас ќе ја освои Serie A во сезоната 2009/2010?

• Вкупно гласачи
    534
Статус
Затворена за нови мислења.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.700
Поени од реакции
59.911
Добар пример за добро конетирање се коментаторите на ОБН. Штета што ја исклучија таа програма.

Коментаторите на Телма не се лоши како за наши услови но треба да се потрудат малку повеќе. Една иста најава никогаш нема пренос во 18 часот нема преглед на колото. Премногу е мизерно тоа.
Не е до нив што нема преглед на колото, толку време одвојува таа телевизија за фудбал. На А1 некогаш по 4 натпревари за викенд има, а на Телма никогаш нема пренос од Сабота во 18 часот дури и ако е дерби тогаш, а во 20.30 да има досаден беззначаен натпревар. Сигурно сите спортски коментатори би биле задоволни да им отстапат простор да направат некоја емисија, преглед на коло и слично... но во Телма ќе си остане на тоа што е.

Како и да е, многу е подобро да се гледа фудбал на Телма отколку на Сител (дно на дното), па добро е што се такви на Сител зошто покрај нив сите други изгледаат одлично. Не е којзнае што на Телма, ама никогаш не било ужасно лошо, посебно не кога има некој дерби - натпревар. Не се жалам од Телма, а ако успеат да издејствуваат некоја емисија или натпревар плус, би било одлично.

К

кременко

Гостин
Нејќете да следите Калчо на Сител, верувајте ми.
a шо има лошо у сител ?!

ја незнам сте набиле некој комплекс на сител и цело време тоа па тоа се збори

си имаат пари ке си купат шо си сакаат

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.700
Поени од реакции
59.911

maca_kaka'

тiƒosi јаossoηeјаo
Член од
6 октомври 2007
Мислења
3.515
Поени од реакции
640
Се мислам дека ова ке биде најдосадна и најслаба сезона во Италијанската Лига.

Врвни играчи си заминаа со тоа го изгуби оној сјај:/

Сепак Милан ми е прв кандидат за титула (пуста надеж:pos:), знаат они да изненадат коа најмалце се очекува од нив!

ако не Јуве нека освои..доста од Интерашите:)

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.700
Поени од реакции
59.911
фала нема потреба да му кревам уште повеке реклама на човекот , вие ако сте нешто подобри од него слободно има конкурс на мтв без проблеми ке ве примат секако му фали кадар :wink:
Ние не сме коментатори туку публика. Коментаторот треба да исполнува барем основни предуслови: да е писмен, да разликува поими (аквизиција и инквизиција не е исто), да ги познава фудбалерите, клубовите и тренерите, да знае работи за нив, прекари... и сето тоа да го имплементира во еден пристоен пренос во кој публиката ќе ужива.

Значи не мора да се викаат Роберто Скрапини и да паѓаат во транс, ама барем да не доаѓаат ненаспани и гладни на работа и да вршат преноси како од погреб.

А ние како публика имаме право да критикуваме , да даваме забелешки и да маваме сеир. Глупаво е да имаш коментатор на национална телевизија од кој и дедо ти е подобар. Убаво е што рече прееска, имаат пари - си купиле. Ако имаат пари, нека ангажираат и некој што знае да сврзе две реченици. Или барем нека пуштаат без коментар.

Член од
10 јуни 2009
Мислења
1.422
Поени од реакции
401
Налетав на еден текст од пред две години (2007-ма) од Утрински:

Се надевам дека нема да сакаат да направат договор и за наредните сезони, па да го препуштат Калчото на некоја телевизија со асални коментатори. :se_ molam
Коментаторите на телма баш се добри.Дај боже да го продолжат договорот уште за неколку год.Туку да се надеваме да не не префрлат на Наша Тв со Јанко ке треба на секој примен гол да гасам тв,толку што ме нервира тој коментатор,-јас би кажал тој не е коментатор туку човек кој може да ти го расипе денот освен ако загуби твојот тим:pos2::pos2:

eве вака ке ни коментира :pos2::pos2:

jovanovski

Motherfucker Jones
Член од
30 јуни 2008
Мислења
3.789
Поени од реакции
1.294
Коментаторите на телма баш се добри.Дај боже да го продолжат договорот уште за неколку год.Туку да се надеваме да не не префрлат на Наша Тв со Јанко ке треба на секој примен гол да гасам тв,толку што ме нервира тој коментатор,-јас би кажал тој не е коментатор туку човек кој може да ти го расипе денот освен ако загуби твојот тим:pos2::pos2:

eве вака ке ни коментира :pos2::pos2:
после овој натпревар мене ми се расипа телевизорот :pos2::pos2::pos2::pos2: а дали се сеќавате кога викаше:трчи дете трчи,чушките френките:pos2::pos2:

Член од
22 февруари 2007
Мислења
7.076
Поени од реакции
1.940
Еве интересен пост со прогрноза од трач.ком за следнава сезона:

Serie A Winners: Inter

Champions League qualifiers: Inter (1), Juventus (2), Roma (3), Napoli (4)

Europa League qualifiers: Genoa (5), Milan (6), Palermo (7)

Relegated: Chievo (18), Bologna (19), Siena (20)

Coppa Italia Winners: Palermo

Best Goalkeeper: Julio Cesar (Inter)

Best Defender: Maicon (Inter)

Best Midfielder:
Daniele De Rossi (Roma)

Best Attacker: Amauri (Juventus)

Best Summer Signing: Mauro Zarate (Lazio)

Worst Summer Signing: Bernardo Corradi (Udinese)

Golden Boot: Amauri (Juventus)

Best Youngster (Under-21):
Kwadwo Asamoah (Udinese)

Player of the Year: Julio Cesar (Inter)

Coach of the Year: Jose Mourinho (Inter)

Champions League Outlook: Inter (Quarter Final), Juventus (Final), Milan (Last 16), Fiorentina (Group Stage)

Europa League Outlook:
Genoa (Semi Final), Roma (Winners), Lazio (Quarter Final)
Па ќе видиме колку ќе бидат во право.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.346
Поени од реакции
47.052
Абе ај, Наполи и Рома гледај ги . :pos2:
Можеле goal и подобро од ова, само си фрлаат кал на нивната стручност, а што е најтрагично ја поседуваат али очигледно е дека воопшто не ја практикуваат .

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.944
Поени од реакции
8.843
Абе ај, Наполи и Рома гледај ги . :pos2:
Можеле goal и подобро од ова, само си фрлаат кал на нивната стручност, а што е најтрагично ја поседуваат али очигледно е дека воопшто не ја практикуваат .
па зошто да не 3-то место???

OMGWTFBBQ

Bone for Tuna
Член од
3 февруари 2007
Мислења
8.802
Поени од реакции
4.420
сигурно тоа не е калчо комеди? :)

meazza

lo §ono in†eri§†a
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.052
Поени од реакции
1.178
Е да бееее :)

Милан 6ти :tapp: Шо го замразија толку Милан не знам. Милан ќе биде во првите 4 сигурно.

Не се сложувам и со последното место за Сиена. Мислам дека и Сена ќе си обезбеди опстанок.

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.944
Поени од реакции
8.843
па и јас мислам дека Милан нема шанси да заврше под 4-то ама зошто е чудно Рома да биде 3-то

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.346
Поени од реакции
47.052
па зошто да не 3-то место???
Ок, погрешно се изразив, за Рома очекувам високо да котира, најискрено, дури јас ја ставам во онаа група на тимови кои конкурираат за Титулата, велам "дури'' зашто многумина прерано ја отпишаа, иначе знаев дека така ке бидам сватен али ме мрзеше да едитирам мислење .

А и Милан исто, ептен почнаа да ги деградираат, не дека состојбава им е сјајна, напротив, овој тим на Милан е послаб и од оној кој избори место во УЕФА купот пред 2 сезони, но да дозволи некој Милан повторно да игра во тоа натпреварување маломорген, дури и да имаат проблеми во првиот дел од сезонава, уверен сум дека во јануарскиот преоден рок ке донесат нови имиња се со цел да се подобри нивната ситуација на табелата и да не доживеат уште еден '' срам '' ( значи зборам за можна ситуација, Милан да има проблеми во првиод дел од сезоната и да се стави знак прашалник за нивни пласман во први 4 ) .

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom