Serie A 2009/2010

Кој според вас ќе ја освои Serie A во сезоната 2009/2010?

• Вкупно гласачи
    534
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
6 април 2009
Мислења
6.147
Поени од реакции
2.988
Ќе има уште една добра сезона во Сериа А,нареднава сезона.Очекувам најголеми конкуренти да бидат Јувентус и Интер.
Интер-Сите мислам дека Интер згреши со продавањето на Ибра,но јас мислам дека направи многу подобро затоа што е Ето е одличен голгетер.Тука е Милито момчето кое изигра одлична сезона.Мислам дека ако овие двајца добро се вклопат во тимот,Интер ќе биде поубиствен од кога и да било.
Јувентус-мислам дека ќе им бидат најголеми конкуренти за Интер.Одлично го појачаа средниот ред со Диего и Мело,треба само да почекаме и да видиме како ќе игра тимот во нареднава сезона.
Милан-Продавањето на Кака многу го ослаби тимот.Ако не земат некој добар играч што побргу тешко дека ќе може да конкурират и за првите четири места.
Исто така очекувам добра игра оваа сезона и од Фиорентина,Рома,Лацио,Џенова и Палермо.

Krkiroma

NOMEN EST OMEN
Член од
30 декември 2008
Мислења
736
Поени од реакции
22
Еве и мое гледиште за оваа сезона во Италијанското првенство.
Главни конкуренти за шампионската титула според мене ќе бидат Интер и Јувентус, Милан би го задржал чекорот со нив некое време и би бил конкурентен меѓутоа ќе немаат сили да ги следат овие два ривала. Екипата од која јас лично многу очекувам оваа сезона е Наполи, и мислам дека со неа и со горенаведениве четири екипи ќе се заокружат местата за Лигата на Шампионите. Местата за Европа Лигата би конкурирале овие екипи: Фиорентина, Рома, Сампдорија, Палермо. Екипи коишто би ја напуштиле Серија А според мене би биле. Катанија, Киево и Ливорно. Се надевам дека ќе биде возбудлива и неизвесна сезона се до самиот крај.

Nik20

Неверификуван член од немаштија
Член од
13 јули 2009
Мислења
5.467
Поени од реакции
6.811
Еве и мое гледиште за оваа сезона во Италијанското првенство.
Главни конкуренти за шампионската титула според мене ќе бидат Интер и Јувентус, Милан би го задржал чекорот со нив некое време и би бил конкурентен меѓутоа ќе немаат сили да ги следат овие два ривала. Екипата од која јас лично многу очекувам оваа сезона е Наполи, и мислам дека со неа и со горенаведениве четири екипи ќе се заокружат местата за Лигата на Шампионите. Местата за Европа Лигата би конкурирале овие екипи: Фиорентина, Рома, Сампдорија, Палермо. Екипи коишто би ја напуштиле Серија А според мене би биле. Катанија, Киево и Ливорно. Се надевам дека ќе биде возбудлива и неизвесна сезона се до самиот крај.
како твоето мислење се спојува со гласањето?
ниту еден од вас не гласа за тоа што мисли, или уште не го прочитавте горе прашањето кое не е КОЈ Е НАЈЈАК туку кој ке биде шампион!

Krkiroma

NOMEN EST OMEN
Член од
30 декември 2008
Мислења
736
Поени од реакции
22
како твоето мислење се спојува со гласањето?
ниту еден од вас не гласа за тоа што мисли, или уште не го прочитавте горе прашањето кое не е КОЈ Е НАЈЈАК туку кој ке биде шампион!
А што ти е тебе гајле како сум гласам, за кого сакам за тој ќе гласам, ако сакам и за Џенова ќе гласам. Теееј бе до толку па комплекси. НЕ можам да дадам глас за друг и толку еве задоволен ли си сега, едноставо не ми се сака и крај. Е ајде отвори постапка сега за сите други што гласале за својот омилен клуб а образложиле нешто друго.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.957
Поени од реакции
45.151
Затоа и беа отворени новите теми, да се гласа пообјективно, глупо е некој да напише СТАВ дека Јуве и Интер се најголеми конкуренти за титулата, а за неговиот да вели дека ке се бори за пласман во ЛШ а на крајот да гласа баш, за својот тим, што значи истиот тој член од една страна си го побива напишаното на темата од друга е апла контрадикторен и неговиот глас е бесцелен .

Гласајте за кого сакате, сеедно, само не мрчете утре зашто на темите не биле поставени анкети и слично, баш поради оние кои удираат на фантазија дур гласаат .

Krkiroma

NOMEN EST OMEN
Член од
30 декември 2008
Мислења
736
Поени од реакции
22
Затоа и беа отворени новите теми, да се гласа пообјективно, глупо е некој да напише СТАВ дека Јуве и Интер се најголеми конкуренти за титулата, а за неговиот да вели дека ке се бори за пласман во ЛШ а на крајот да гласа баш, за својот тим, што значи истиот тој член од една страна си го побива напишаното на темата од друга е апла контрадикторен и неговиот глас е бесцелен .

Гласајте за кого сакате, сеедно, само не мрчете утре зашто на темите не биле поставени анкети и слично, баш поради оние кои удираат на фантазија дур гласаат .
Јас никогаш не сум се бунел за анкетите дури и коа се инсистираше да се смени старата тема и да се направи ново гласање. И добро бе мајка му не знам што е толку лошо што си сум гласал за некој друг а сум дал сосема друго образложение. Можеби сум сакал Рома да добие некој глас, некој процент повеќе, можеби сум сакал да се зафркавам со анкетата, тоа е мое право.

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
29.957
Поени од реакции
45.151
Мене тоа не ми смета, не сум некој кој сече вени за необјективна анкета ( ретко кога им верувам на истите ) или лош и неконструктивен начин на постирање по темите, сеедно, целта беше да им се угоди на членовите, да се отвори нова тема со асален вовед и анкета која колку толку ке има доза на објективност .

Реков и претходно дека ке има вакви апла контрадикторни счучаји при гласањето иако сметам дека за разлика од претходната анкета, оваа ке биде далеку пообјективна т.е. ке даде една пореална слика на размислување на повеќето членови овде на форумов за тоа кој ке биде првак во Италија сезоната што следи .

И не мора да се правдаш ради ова сум гласал за Рома, ради она си гласал за Рома, постот твој ене го, седи и јасно го кажува твојот став каде ке биде Рома на табелата, а каде Јуве и Интер ( според тебе ) и свесни сме дека фантазија е гласчето што си го дал, баш поради изнесеното овде .

Krkiroma

NOMEN EST OMEN
Член од
30 декември 2008
Мислења
736
Поени од реакции
22
Мене тоа не ми смета, не сум некој кој сече вени за необјективна анкета ( ретко кога им верувам на истите ) или лош и неконструктивен начин на постирање по темите, сеедно, целта беше да им се угоди на членовите, да се отвори нова тема со асален вовед и анкета која колку толку ке има доза на објективност .

Реков и претходно дека ке има вакви апла контрадикторни счучаји при гласањето иако сметам дека за разлика од претходната анкета, оваа ке биде далеку пообјективна т.е. ке даде една пореална слика на размислување на повеќето членови овде на форумов за тоа кој ке биде првак во Италија сезоната што следи .

И не мора да се правдаш ради ова сум гласал за Рома, ради она си гласал за Рома, постот твој ене го, седи и јасно го кажува твојот став каде ке биде Рома на табелата, а каде Јуве и Интер ( според тебе ) и свесни сме дека фантазија е гласчето што си го дал, баш поради изнесеното овде .
Па да можеш ти и така да си го сфатиш тоа со оглед на твоите големи психо анализи кои што ги применуваш за разбирање и дешифрирање на постови, а инаку мене многу ми е гајле како ќе го сфатиш тоа дали како фантазија, дали како зафркавање. Исто ми е. Ако сакавте најобјективна анкета ствете ги само Интер, Јувентус, и ајде и Милан. Тогаш ќе имавте најголема објективност вака пак некој ќе ви го квари процентот на објективност, на пример некој како мене.

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
29.957
Поени од реакции
45.151
Ти реков, таквите како тебе никој не ги сфаќа сериозно, најмногу поради едното изнесено во пост, и она другото во анкета .
И амеба ке те прочиташе, реков, не сум еден од оние кои сечат вени на анкети, обраќај им се на тие на кои им смета ваквиот начин на гласање, идејата за само три тима ти е лоша, зашто може има некој кој навистина мисли дека Фиорентина, Рома или некој трет би го освоил скудетото .

Мое беше да објаснам зашто има членови на кои им смета контрадикторност при гласање, и ги оправдувам во истото иако и самите знаат дека тука ништо не може да се стори, пак ке останат оние кои веруваат дека Гринч ке го украде наредниот Божиќ и тоа е тоа . :wink:

Член од
18 јули 2009
Мислења
6.748
Поени од реакции
6.479
ИНТЕР ИМА НАЈАК СОСТАВ ПАК КЕ ОСВОИ,ЗА ЈУВЕ ОДБРАНАТА ИМ Е СОБРАНА ОД УЛИЦА ДЕ ЧЕЛЕ,ГРИГЕРА,КАНАВАРО,МОЛИНАРО ХАХА НЕКА НЕ МЕ СМЕАТ КАДЕ СО ОВАА ОДБРАНА КЕ ОСВОЈАТ БЕ.ИНТЕР ВО СЕ Е НАЈАК ОДБРАНА СЕА СО ЛУСИО,СРЕДИНА СО МОТА И НАПАДОТ НО КОМЕНТ СЕ ЗНАЕ ИНТЕР ШАМПИОН

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.923
Поени од реакции
8.801
Ти реков, таквите како тебе никој не ги сфаќа сериозно, најмногу поради едното изнесено во пост, и она другото во анкета .
И амеба ке те прочиташе, реков, не сум еден од оние кои сечат вени на анкети, обраќај им се на тие на кои им смета ваквиот начин на гласање, идејата за само три тима ти е лоша, зашто може има некој кој навистина мисли дека Фиорентина, Рома или некој трет би го освоил скудетото .

Мое беше да објаснам зашто има членови на кои им смета контрадикторност при гласање, и ги оправдувам во истото иако и самите знаат дека тука ништо не може да се стори, пак ке останат оние кои веруваат дека Гринч ке го украде наредниот Божиќ и тоа е тоа . :wink:
а ти ќе го сфатиш ли сериозно некој си член од форумот што би гласал за Наполи и би кажал во пост дека Наполи ќе биде шампион???

Xfire

fino alla fine
Член од
9 август 2008
Мислења
7.341
Поени од реакции
2.235
ИНТЕР ИМА НАЈАК СОСТАВ ПАК КЕ ОСВОИ,ЗА ЈУВЕ ОДБРАНАТА ИМ Е СОБРАНА ОД УЛИЦА ДЕ ЧЕЛЕ,ГРИГЕРА,КАНАВАРО,МОЛИНАРО ХАХА НЕКА НЕ МЕ СМЕАТ КАДЕ СО ОВАА ОДБРАНА КЕ ОСВОЈАТ БЕ.ИНТЕР ВО СЕ Е НАЈАК ОДБРАНА СЕА СО ЛУСИО,СРЕДИНА СО МОТА И НАПАДОТ НО КОМЕНТ СЕ ЗНАЕ ИНТЕР ШАМПИОН
Упс, сите што ги кажа само еден има првотимец.

Не се успуштај така.

Едит: Ѕун од кај Лацио во Анкетава по која логика ? :) Патриотизмот или ?

_The Great_

Il Genio
Член од
18 јуни 2008
Мислења
5.955
Поени од реакции
3.318
а ти ќе го сфатиш ли сериозно некој си член од форумот што би гласал за Наполи и би кажал во пост дека Наполи ќе биде шампион???
Зошто да не, кога можам некој да сфатам дека мисли Рома дека ќе биде шампион, зошто да не го сфатам навивачот на Наполи ? Сепак секој член изнесува свој став и истиот е лично негов, а тоа како ние ќе го сфатиме е сосема друга приказна.

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
29.957
Поени од реакции
45.151
Ако образложи што како и зашто, зашто да не бре човече, или останативе клубови се од друга планета, роботи против кој тимови како Наполи, Палермо и Лацио не можат да се натпреваруваат .
Муабетот гледаш кој е, глупо е пример, да видиш фан на Лацио кој типува на првак Јуве или Интер, и во свој пост да рече дека Лацио ке се бори најмногу за 4то место, да видиш дека гласал во анкетата за Лацио, нелогично е нели . Тоа на дел од членовите им смета, но што можеме да направиме тука освен игнор .

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.923
Поени од реакции
8.801
Зошто да не, кога можам некој да сфатам дека мисли Рома дека ќе биде шампион, зошто да не го сфатам навивачот на Наполи ? Сепак секој член изнесува свој став и истиот е лично негов, а тоа како ние ќе го сфатиме е сосема друга приказна.
тебе никој ништо не те праша

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom