Barclays Premier League 2009/2010

• Креатор на темата Креатор на темата Fantom
  • Време на започнување Време на започнување

Кој според вас ќе ја освои Barclays Premier League во сезоната 2009/2010?

• Вкупно гласачи
    438
Статус
Затворена за нови мислења.
Подобро ке беше Кардиф да влезеше,како прво затоа што се од Велс и имаат ривалство со Англиските тимови,ако второ имаат многу убав стадион-Милениумскиот Стадион

http://www.google.com/url?source=im...legacy&usg=AFQjCNE-7ob9MaQQKZodakD8U5bFm2rpaA

http://www.google.com/url?source=imgres&ct=img&q=http://willgilgrass.files.wordpress.com/2009/10/millenium-stadium.jpg&ei=hhX5S7fQJ4OImgPJ3dDNCA&sa=X&oi=image_landing_page_redirect&ct=legacy&usg=AFQjCNGS5qMWtz572fslMdXZOYNlylfn7A

Во врска со стадионот си грешка, не играат Кардиф на Милениумскиот стадион туку на нивниот посебен стадион "Cardiff City Stadium" со капацитет 26.868 гледачи, кој беше отворен минатата година.

0,,10335~5907658,00.jpg

Овие Блекпул осеќам ќе служат како екипа плус за сметање на сигурни бодови од појаките :smir:

blackpool sucks ! ala derby ќе се сигурно .

инаку на листата голови на сезоната што се стаени некоја страна понапред , чудо ! Нема ниту еден од неверојатните Манчестер Јунајтед. Изгледа не можеле да се одлучат кој euro-own-goal да го стават :)

Овие Блекпул осеќам ќе служат како екипа плус за сметање на сигурни бодови од појаките :smir:
Ним да ни го опашат како Барнли па да се чудиме после оти не сме освоиле титула :)

--- надополнето ---

blackpool sucks ! ala derby ќе се сигурно .

инаку на листата голови на сезоната што се стаени некоја страна понапред , чудо ! Нема ниту еден од неверојатните Манчестер Јунајтед. Изгледа не можеле да се одлучат кој euro-own-goal да го стават :)
Мани шо место шпринтот на Руни со Арсенал за Јануари го ставиле голот на Кол,него ни авотоголовите на Портсмут(тој последниот) и оној на Болтон на Рибок не ги ставиле...ама ај..

Athlete of the season - 'Unfit' Alan Wiley, who analysis revealed to have outrun most of the United players managed by the man who criticised him.

Ај, ај, ај...... :pos2:

Плус ова е до крај на минатата сезона. А за оваа сезона долгот на Арсенал е сведен на 0.:)

--- надополнето ---

Во право е. . . стани држава ко Реал или Барселона, па живеј. И ова не значи дека тој не ги сака англичаните, напротив, за нивно добро работи.

Ма досеа требаше да ги казнат Барса, за она што ги казнија Челзи со Ешли Кол...

Челзи демантираше и официјално дека и натаму има таков долг, а Гардиан уште по свое. Кој е во право според мене? Во време на Кенион и Мурињо + не смотан, ама неупатен Абрамович, на кој му велеле дека Ериксон е најдобар во играта во првите моменти од преземањето на Челзи и тој верувал; можда Гардиан ќе имаше некој кредибилитет.
Сега? Верувам на официјалниот став на Челзи - клубот е debt free, а како, појма немам, „маматасиибале“... :toe:
Проблем е што не можи да продуцира приход, или барем нула да нема загуба, од пијајците од „суперстари светски“, не некаков долг кој изгледа го нема појќе.

Ма досеа требаше да ги казнат Барса, за она што ги казнија Челзи со Ешли Кол...
Не, Лапорта е принципиелен човек, кој гордо го одбил „митото“ од Челзи за Роналзабињо иако човекот кој сега се кандидира за претседател на Барцелона без негова поддршка го убедувал да прифатат.
Тужба мамето нивно! Ако Челзи испратил дури и бланко чек за тој забло, тоа не значи мито. Лешпери гнасни.

Челзи демантираше и официјално дека и натаму има таков долг, а Гардиан уште по свое. Кој е во право според мене? Во време на Кенион и Мурињо + не смотан, ама неупатен Абрамович, на кој му велеле дека Ериксон е најдобар во играта во првите моменти од преземањето на Челзи и тој верувал; можда Гардиан ќе имаше некој кредибилитет.
Сега? Верувам на официјалниот став на Челзи - клубот е
debt free, а како, појма немам, „маматасиибале“... :toe:
Проблем е што не можи да продуцира приход, или барем нула да нема загуба, од пијајците од „суперстари светски“, не некаков долг кој изгледа го нема појќе.

Не, Лапорта е принципиелен човек, кој гордо го одбил „митото“ од Челзи за Роналзабињо иако човекот кој сега се кандидира за претседател на Барцелона без негова поддршка го убедувал да прифатат.
Тужба мамето нивно! Ако Челзи испратил дури и бланко чек за тој забло, тоа не значи мито. Лешпери гнасни.

Абе тие податоци се од минатата сезона, за оваа сезона сеуште неможат да се прикажат целосно. А баш оваа сезона и Челзи и Арсенал станаа debt-free е сега Челзи со помош на Абрамович, а Арсенал со помош на Венгер :)

Педери бе мамето нивно..ја сакав Шпанската репрезентација ради одличните играчи али со секојдневните изјави на Пујол, Пике, ЧАВИ за Фабрегас се повеќе ми одмилува...

Ова е интервју на таткото на Фабрегас на некое шпанско радио и доказ зошто треба да ја казнат Барса:

Q: Do you think Barça will work hard to sign Cesc?
A: "From what they have said it appears that they will because he is a player they really want."
Q: Cesc has only one choice to make? To go to Barca or stay at Arsenal.
A: Yes, that is the decision. Barca have said not to listen to anyone else that is not Barca. That means that evidently there are other clubs that are interested and would not have the difficulty that Barca would have to pay the amount that Cesc would currently cost. To avoid that he wanted to clarify that he will only either stay at Arsenal or go to Barca."

--- надополнето ---

Uefa approve financial rules

Fair play regulations will mean clubs can only spend what they earn

(H)

Баш ме интересира Сити што ќе прават сега...Иако ништо чудно и да ја поткупат Уефа па да се најдат некои дупки во законот..

8146_1.jpg

топ4ето за наредната сезона. Бидејки оваа беше плава, наредната ќе биде во црвена нијанса.

Абе тие податоци се од минатата сезона, за оваа сезона сеуште неможат да се прикажат целосно. А баш оваа сезона и Челзи и Арсенал станаа debt-free е сега Челзи со помош на Абрамович, а Арсенал со помош на Венгер :)

Педери бе мамето нивно..ја сакав Шпанската репрезентација ради одличните играчи али со секојдневните изјави на Пујол, Пике, ЧАВИ за Фабрегас се повеќе ми одмилува...

Ова е интервју на таткото на Фабрегас на некое шпанско радио и доказ зошто треба да ја казнат Барса:

Q: Do you think Barça will work hard to sign Cesc?
A: "From what they have said it appears that they will because he is a player they really want."
Q: Cesc has only one choice to make? To go to Barca or stay at Arsenal.
A: Yes, that is the decision. Barca have said not to listen to anyone else that is not Barca. That means that evidently there are other clubs that are interested and would not have the difficulty that Barca would have to pay the amount that Cesc would currently cost. To avoid that he wanted to clarify that he will only either stay at Arsenal or go to Barca."

--- надополнето ---

Баш ме интересира Сити што ќе прават сега...Иако ништо чудно и да ја поткупат Уефа па да се најдат некои дупки во законот..
Барселона? Стануваат тоа што тие најмногу го мразат - Реал Мадрид. Само напред.
Сити да измислува? Не мора, ја ќе ти кажам. Има арапот некоја фирма? Има. Можи да ја пиши како спонзор на клубот? Можи. Ете 30+ милиони евра по сезона, верувам дека ќе ги задоволат нивните потреби.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom