Barclays Premier League 2009/2010

Кој според вас ќе ја освои Barclays Premier League во сезоната 2009/2010?

• Вкупно гласачи
    438
Статус
Затворена за нови мислења.
Ф

Фил Ајви

Гостин
Стручњаци, кај ќе биде трофејот, на ОТ или на Стемфорд?Двата тима играат во исто време, шо ќе се деси ако Јунајтед освои а трофејот е на Стемфорд?
Ќе почекаат малку, за трофејот и два дена и две ноќи ако треба, само работата е што нема да го дочекаат. :pos2:

Инаку НАПРЕД СИТИ :vozbud:

^MooN_RideR^

Blue in HearT
Член од
20 април 2006
Мислења
853
Поени од реакции
48
Стручњаци, кај ќе биде трофејот, на ОТ или на Стемфорд?Двата тима играат во исто време, шо ќе се деси ако Јунајтед освои а трофејот е на Стемфорд?
Јас како што сум информиран и на двата стадиони ке има трофеј па едниот ке се повлче после.Туку мене ме интересираше доколку имат исти бодови приоритет се мегусебните дуели или гол разликата?

ArsVivendi

самовработена невработена
Член од
15 април 2007
Мислења
603
Поени од реакции
31
Јас како што сум информиран и на двата стадиони ке има трофеј па едниот ке се повлче после.Туку мене ме интересираше доколку имат исти бодови приоритет се мегусебните дуели или гол разликата?
Гол разлика :)

Член од
7 јануари 2009
Мислења
679
Поени од реакции
30
Гол разликата, Челзи има убедливо подобра.
Ама далеку е ситуацијата од исти бодови, треба да падне Челзи , а Јунајтед да изигра нерешено. Малку невозможно е да не победат и двете екипи.

TheGeneral

Арогантно копиле
Член од
17 јануари 2008
Мислења
1.212
Поени од реакции
583
Касно се уклучувам у дискусијата иначе ќе пишаах ного. :)
Поштено глупо ми е за Челзи шо менат тренере толко често. Колко тренере сменија за годините коо е Абрамович газда? Уште толко години да е он газда, ќе ги извртат сите тренере и ќе почнат пак од Мурињо :) Говоре некој за Ферги? Ферги е вечен, се друго е пролазно, и Челзи и Мурињо и Анчелоти, Гигс, Сколс, па мош и Абрамович! :)
Дркаш на гол на Дрогба од 2м офсајд? Па и тва ти останува. Треба да се зберат судиите, Џерард, екипите од долнио дел од табеелта, па и Руни да е повреден за Дрогба да го стигне на голове. :) И додека ти дркаш на 2-3 титули на Челзи и моќта на Роман, мојте "деца" 10години гледат фудбал у канализацијата, благодарение на Јунајтед!
Се се, ама златнио Виган да ги наплате сметките на Дин, Ливерпул, Роман и титулата воопшто да не се појаве на СБ, тогај ќе ги видам фановите у вас, јас само ќе седам пред ком. и ќе читам, а у обратна ситуација ич нема да плачам a ќе продолжам да "одам" со Манчестер Ј. ! :)

AL.

Член од
22 јануари 2009
Мислења
12.610
Поени од реакции
5.016
Поштено глупо ми е за Челзи шо менат тренере толко често. Колко тренере сменија за годините коо е Абрамович газда? Уште толко години да е он газда, ќе ги извртат сите тренере и ќе почнат пак од Мурињо :) Говоре некој за Ферги? Ферги е вечен, се друго е пролазно, и Челзи и Мурињо и Анчелоти, Гигс, Сколс, па мош и Абрамович! :)
Дркаш на гол на Дрогба од 2м офсајд? Па и тва ти останува. Треба да се зберат судиите, Џерард, екипите од долнио дел од табеелта, па и Руни да е повреден за Дрогба да го стигне на голове. :) И додека ти дркаш на 2-3 титули на Челзи и моќта на Роман, мојте "деца" 10години гледат фудбал у канализацијата, благодарение на Јунајтед!
Се се, ама златнио Виган да ги наплате сметките на Дин, Ливерпул, Роман и титулата воопшто да не се појаве на СБ, тогај ќе ги видам фановите у вас, јас само ќе седам пред ком. и ќе читам, а у обратна ситуација ич нема да плачам a ќе продолжам да "одам" со Манчестер Ј. ! :)
Готово бе..само ти страсно навивај за Виган...:smir:

G

Gray Foxx

Гостин
Секако дека е важно.
Имаш сопствени приходи, нешто шо го прај Манчестер Јунајтед со искористување на и најмалиот потенцијал - што го прави најкомерцијализиран клуб во светот.
Имаш некое чудно кредитирање, ко Реал Мадрид. Но, и тие се салам комерцијализирани со продавање на спортски реквизити со имињата на новите ѕвезди.
Имаш пари од успеси ко Барселона минатава сезона.
Имаш пари од некој кој сака нешто свое да просперира сериозно, ко Абрамович со Челзи, поголем доказ од напорите за самоодржување кои најмногу ги форсира лично тој....нема.
А имаш и лешпери-цицачи, ко Глејзери кои слушав на Б92 емисија како го купиле Јунајтед на кредити и сега тие кредити ги плаќа и клубот како нивна способност, шо е стварно запрепастувачки ако е вистина. Како и газдите на Портсмут, кои едно копито од Глен Џонсон го дадоа за скоро 20 милиони, а на Челзи се уште не можат да му доплатат еден милион од неговиот трансфер кај нив, и кај и да е клубот ќе влези во администрација.

Стварно е многу битно. :toe:
Тоа за Глејзери е сосема точно. Прави лешпери шо го уништуваат финансискиот капацитет на еден огромен светски клуб.
За другото исто мислење делиме, али факт е дека е потешко да имаш обрт на пари од продажби и комерцијални зделки отколку некој sugar daddy да дое у клубот и да си игра кур ташак. :salut:

Kostic

Sadio smokve oko Tadz Mahala
Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611
У обратна ситуација ќе рикаш ко магаре..

TheGeneral

Арогантно копиле
Член од
17 јануари 2008
Мислења
1.212
Поени од реакции
583

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.958

Логикс

Gooner
Член од
17 септември 2007
Мислења
7.358
Поени од реакции
2.290
А во следните 5 минути Сити неможе да испадне од 16-етник :)
дада,статива и поништен гол за Тотенхем.
И повторно Сити напаѓа.
интересен натпревар.:)

Ф

Фил Ајви

Гостин
Тевез ја изсебичи онаа кога го пројде Акото можеше доле да спушти а не да шутира од мртов агол. И при крај добра шанса од контра за Тевез. Последни две минути доста напаѓаа.
Интересен натпревар Капело има што да гледа, ќе биде уште поинтересно Тевез да забие. :vozbud:

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.930
Каков гол му поништија на Тотенхем.:jaj:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop