Ilumious
Патник, педер, поет, администратор, масон
- Член од
- 29 јануари 2007
- Мислења
- 84.962
- Поени од реакции
- 195.500
^ Епа еве ти го одговоротДека има повеќе техника и е поподвижен ок, ама во никоја категорија (освен 1гол повеќе) не е подобар

^ Епа еве ти го одговоротДека има повеќе техника и е поподвижен ок, ама во никоја категорија (освен 1гол повеќе) не е подобар
Не е се до статистиката... Пример, пред 2 години Торес имаше над 30 гола + освои европско првенство, а Меси немаше ни 20, а освои титула со Аргентина на Олимписки, па на крај Меси беше втор.гласањето е до почетокот на месецов, значи скоро 2 месеци пред крајот на сезонава.
Иако со сарказам коментираше Акси16,у право е.
Ај кажи ми врз која статистичка основа според тебе Руни е подобар од Дрогба?
Дека има повеќе техника и е поподвижен ок, ама во никоја категорија (освен 1гол повеќе) не е подобар
Па ако е до брзината да го земеме Болт за најдобар играч? :helou:^ Епа еве ти го одговорот![]()
А гомното Џон Тери шо секоја божја година го бираат за најдобар одбранбен во Европа а притоа го минат со лев жмигавец и изоставувањето на Немања од тоа признание минатата сезона кога имавме 15 утакмици без примен гол???Па ако е до брзината да го земеме Болт за најдобар играч? :helou:
Руни е побрз и технички подобар, ама физички и во игра со глава е послаб од Дрогба
(дури и во дефанзива е подобар Дрогба) :icon_mrgr
Јас си кажувам само мое мислење, има кој да одлучува за тоа.
Ви честитав во вашиот фан-клуб, ви честитам и овде :smir:
Ако Лампард е Fat Frank тогаш Руни шо е бе пиле? Enormous Roo?PFA Premier League XI: Hart; Ivanovic, Dunne, Vermaelen, Evra; Valencia, Fabregas, Fletcher, Milner; Rooney, Drogba
Поздрав до Fat Frank и Stevie Retard![]()
По 15 асистенции со Фабрегас имаат на врвот.Нема највеќе асистенции![]()
Тоа е и најголемата предност на Вејн Руни пред Дрогба или Фабрегас - Англичанец. Еден од ретките Англичани - врвни фудбалери, и тој дефицит ги излудува Англичаните, о-фаворитите за СП. :pos2:Руни го избраа дека е англичанец.
Иначе реално Дрогба требаше да земе.:tv:
Тери раководеше со одбрана шо ги пикна Ето, Анри и Меси во најдобри моменти на два натпревари в џеб (за жал, не и Иниеста), а Видич доби искривена кичма од Ето за 1-0 и искривување на врат од гледањето на скокот на Меси за 2-0. Шо не е јасно тука?А гомното Џон Тери шо секоја божја година го бираат за најдобар одбранбен во Европа а притоа го минат со лев жмигавец и изоставувањето на Немања од тоа признание минатата сезона кога имавме 15 утакмици без примен гол???
Руни-Англичанец.
Роналдо-Манчестеровец.
Јас мислам дека има заговор спрема Челзи.:ne:
Милнер пред Лампард, добро бе, ни во најплодна сезона за Лампард како поединец не му ја признаваат брилијантноста, специфичноста на еден таков играч, кој во репрезентацијата не е нешто посебно баш оти селекторите не можат да ја прилагодат таа специфичност кај него.
То околу Руни одамна ми е кажано, ама ова шо го нема Лампард... Патетично, баш како и самата напумпана Премиер Лига.
Ако Лампард е Fat Frank тогаш Руни шо е бе пиле? Enormous Roo?
По 15 асистенции со Фабрегас имаат на врвот.
Тоа е и најголемата предност на Вејн Руни пред Дрогба или Фабрегас - Англичанец. Еден од ретките Англичани - врвни фудбалери, и тој дефицит ги излудува Англичаните, о-фаворитите за СП. :pos2:
Милнер пред Лампард, добро бе, ни во најплодна сезона за Лампард како поединец не му ја признаваат брилијантноста, специфичноста на еден таков играч, кој во репрезентацијата не е нешто посебно баш оти селекторите не можат да ја прилагодат таа специфичност кај него.
То околу Руни одамна ми е кажано, ама ова шо го нема Лампард... Патетично, баш како и самата напумпана Премиер Лига.
Тери раководеше со одбрана шо ги пикна Ето, Анри и Меси во најдобри моменти на два натпревари в џеб (за жал, не и Иниеста), а Видич доби искривена кичма од Ето за 1-0 и искривување на врат од гледањето на скокот на Меси за 2-0. Шо не е јасно тука?![]()
Пошо Фабри паѓаше ко пи*е.Друже само јас те имам читано едно 6-7 пати(а слабо се пуштам) како го пцуеш Лампард и ред други работи како е веќе испукан и слабо игра...
Јас сум за Лампард да се сменел со Флечер. Тука пиша некој манчестеровец бар за Флечер да не се збори.Зошто??? Зошто на британскиот копач му прогледуваа низ прсти на секој можен фаул??
Лампард го имам пратено во Аушвиц еднаш, и тоа пред недела дена, за пример, заедно со Дрогба. Пцуено имам по цел тим, неколку пати, ко заслужиле. Играч конкретно сум пцуел, само по Тери и Оби Микел. Манчестер Сити дома, Тотенхем гости, Евертон гости - кога стварно заслужиле.Друже само јас те имам читано едно 6-7 пати(а слабо се пуштам) како го пцуеш Лампард и ред други работи како е веќе испукан и слабо игра...
Јас сум за Лампард да се сменел со Флечер. Тука пиша некој манчестеровец бар за Флечер да не се збори.Зошто??? Зошто на британскиот копач му прогледуваа низ прсти на секој можен фаул??
А Видич снимаше со камера отстрана, а? :pos2:Ова беше Рио, да не мешаме баби и жаби!![]()
Убаво викаш, требаше да се тепаат кој да го чува Меси, а другата страна празна да остане, така најпаметно ке беше.А Видич снимаше со камера отстрана, а? :pos2:
Значи кога ќе ми текне на Флечер, не ми тенува на Фабре, туку на Аршавин. Затоа не зборувај глупости. И според мене Сонг е подобар деструктивец од Флечер ама поради тоа што Флечер годинава почнал да иде во теретанаОва беше Рио, да не мешаме баби и жаби!
Пошо Фабри паѓаше ко пи*е.
И пошо Флечер е моментално најдобриот деструктивец на островот. Ама вие незнаете што е тоа, пошо не сте имале асален од времето на Виера.
Епа тоа ти е, коа немате теретaна на Емирати, нека помине Сонг до Олд Трафорд, заедно ке вежбаат со Флечер.Значи кога ќе ми текне на Флечер, не ми тенува на Фабре, туку на Аршавин. Затоа не зборувај глупости. И според мене Сонг е подобар деструктивец од Флечер ама поради тоа што Флечер годинава почнал да иде во теретанаи поради тоа што е британец, мора да го стават него.
Еве ти чист пример за тоа што ти зборев:
http://www.7amkickoff.com/2010/songs-yellow-cards-analyzed-what-does-it-prove/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+7amkickoff+(7amkickoff)
Во 26 утакмици во Премиер Лига Сонг има добиено 11 жолти и тоа против јаките екипи уште на почеток на утакмицата( што се разбира прави да биде многу попретпазлив ), а во 17 натпревари во Европа има...НУЛА.
И Есиен да играше оваа сезона( кој е најдобар деструктивец во ПЛ ) повторно Флечер ќе беше во првите 11.
Па не го оставив линкот дека нешто пишува за Флечер на него, туку ти кажувам дека многу го поштедуваат Флечер судиите поради тоа што е британец, за разлика од Сонг кој добивал жолти уште во први 30 минути(што потоа мора да игра многу претпазливо). Пример ти кажувам, првата утакмица против Арсенал ако си ја гледал, фаулот над Аршавин и ред други фаули насвирнати на таа утакмица.Епа тоа ти е, коа немате теретaна на Емирати, нека помине Сонг до Олд Трафорд, заедно ке вежбаат со Флечер.
Иначе на линков типциве доагаат до заклучок дека нема намерно лошо судење САМО против Арсенал или само против Сонг (!) туку дека судиите во Англија се лоши(ја открија Америка), неконзистентни и Веб наводно го мрази Сколс, Мајк Дин свирел пенали од шала и др.
Флечер воопшто не е спомнат.![]()
Епа тоа ти викам, не е единствениот Сонг кој добива жолти картони во првото полувреме, на линкот дечките убаво си кажаа дека тоа им е одлика на некои судија да ги казнуваат деструктивците (holding midfielders) уште во првото полувреме. А за тоа дека Флечер е поштеден неможеш да ме убедиш, исто како што неможеш да ме убедиш дека Лампард заслужува место пред Флечер, сум ги гледал сите натпревари на Ман Утд сезонава, и повеќето на Челзи, Лампард беше доста непостојан во формата, кога тимот играше лошо и Лампард се губеше, за разлика од Флечер кој речиси сите натпревари ги изигра на ниво дури и кога Ман. губеше.Па не го оставив линкот дека нешто пишува за Флечер на него, туку ти кажувам дека многу го поштедуваат Флечер судиите поради тоа што е британец, за разлика од Сонг кој добивал жолти уште во први 30 минути(што потоа мора да игра многу претпазливо). Пример ти кажувам, првата утакмица против Арсенал ако си ја гледал, фаулот над Аршавин и ред други фаули насвирнати на таа утакмица.
Не викам дека Сонг требаше да биде во први 11, али Лампард требаше на местото на Флечер. Немој да кажеш сега дека мора да има еден деструктивец во тимот, затоа што нигде не пишува такво правило и погледни ги избраните од минатите сезони.
LOL LOL LOLЗначи кога ќе ми текне на Флечер, не ми тенува на Фабре, туку на Аршавин. Затоа не зборувај глупости. И според мене Сонг е подобар деструктивец од Флечер ама поради тоа што Флечер годинава почнал да иде во теретанаи поради тоа што е британец, мора да го стават него.