Barclays Premier League 2009/2010

Кој според вас ќе ја освои Barclays Premier League во сезоната 2009/2010?

• Вкупно гласачи
    438
Статус
Затворена за нови мислења.

gunner_mkd

>МиСтЕр ТиПсТеР
Член од
12 септември 2009
Мислења
1.483
Поени од реакции
83
Значи во право сум бил за 3те пенала ама сепак Бент не ми изгледа на човек кој е СПОСОБЕН да промаши 2 пенала на ист меч а што биле стартовите чим 3 пати судел будалиот судија на пенал точката :pos2:
Еве го првиот пенал ,за другите пенали незнам што се случувало

http://videos.sapo.pt/jwiZhKi0dYNzzn8S1i8Z

F

fantomX

Гостин
Како тема за Премиер Лига, ова е најсоодветно место за ваков коментар.

Се изначитав глупости како Дин ќе му ја земел титулата на Манчестер Јунајтед и ќе му ја даел на Челзи. Па добро бе, дебили да не сте? Или гомнари? Кој ви е проблемот бре лајнојадачи, тимот со 84 гола досега и кој ако стани првак ќе има преку 90 постигати погодоци не ја заслужил титулата, еден судија ја поклонил?!

Ало бе, глуперди, смирете страсти малку, сепак не за џабе некој е попаметен ко ќе ќути! :uvo:

Кантона ис Бек

Mиљонерче
Член од
23 февруари 2010
Мислења
1.385
Поени од реакции
905

Се изначитав глупости како Дин ќе му ја земел титулата на Манчестер Јунајтед и ќе му ја даел на Челзи. Па добро бе, дебили да не сте? Или гомнари? Кој ви е проблемот бре лајнојадачи, тимот со 84 гола досега и кој ако стани првак ќе има преку 90 постигати погодоци не ја заслужил титулата, еден судија ја поклонил?!

Ало бе, глуперди, смирете страсти малку, сепак не за џабе некој е попаметен ко ќе ќути! :uvo:
Со оглед каков речник користиш, поголем глуперда од тебе нема, да не речам идиот!
Секој има право на свое размислување и може да го каже тоа! Кој си ти да одлучуваш кој што треба да мисли, и ако не мисли како тебе дека не е во ред?
Можеби нема да му ја одземе титулата но ќе влијае!
Колку пати Јунајтед бил со најдобра гол разлика и најмногу постигнати голови па пак се оспоруваат титулите, со судии биле!
И ако немаш што попаметно да кажеш, освен повторно да лечиш фрустрации и покрај победа, те молам не го сери форумов,а ни темава:tapp:

F

fantomX

Гостин
Со оглед каков речник користиш, поголем глуперда од тебе нема, да не речам идиот!
Секој има право на свое размислување и може да го каже тоа! Кој си ти да одлучуваш кој што треба да мисли, и ако не мисли како тебе дека не е во ред?
Можеби нема да му ја одземе титулата но ќе влијае!
Колку пати Јунајтед бил со најдобра гол разлика и најмногу постигнати голови па пак се оспоруваат титулите, со судии биле!
И ако немаш што попаметно да кажеш, освен повторно да лечиш фрустрации и покрај победа, те молам не го сери форумов,а ни темава:tapp:
За некој кој ќе ми кажи дека со 90 гола не се заслужува титула, речникот е сосема на место!

Јунајтед

Indifferent
Член од
5 јануари 2009
Мислења
3.974
Поени од реакции
1.622

Сакаш признавај сакаш не, ама имаше влијание Дин. На 0-1 чист пенал не свирна за Парк. На таа никаква игра на Манчестер, колку ќе ги кренеше евентуален гол, плус дома играат... Другото не го ни коментирам.

И шо имаат врска головите, Реал у Шпанија со над 100 може да не биде прв па никому ништо.

Кантона ис Бек

Mиљонерче
Член од
23 февруари 2010
Мислења
1.385
Поени од реакции
905
За некој кој ќе ми кажи дека со 90 гола не се заслужува титула, речникот е сосема на место!
Кога постигнатите голови, а не освоени поени ќе се показател кој треба да ја освои титулата, јас и ти ќе го продолжиме муабетот!
Никој не рече дека Челзи не заслужува да биде шампион, зборуваме дека Јунајтед беше оштетен и тоа е ФАКТ! Не знам што толку ви пречи што изнесуваме факти и дискутираме за тоа! Па вас ве трпиме 1 година со елиминацијата од Барса па никому ништо! Никој не може да му ги одземе бодовите на Челзи од денес па не треба да паничиш и да вреѓаш овде!

F

fantomX

Гостин
Сакаш признавај сакаш не, ама имаше влијание Дин. На 0-1 чист пенал не свирна за Парк. На таа никаква игра на Манчестер, колку ќе ги кренеше евентуален гол, плус дома играат... Другото не го ни коментирам.

И шо имаат врска головите, Реал у Шпанија со над 100 може да не биде прв па никому ништо.
...па сега, по само некое време и пеналот над Анелка, пак идиме до 1-2....и до „никаква игра“ на Манчестер. :toe:

Како бе шо имаат врска головите? Дали тоа значи дека тоа шо претходно Челзи се напаѓаше за контраверзен и дефанзивен пристап било се џабе, како Манчестер Јунајтед и Арсенал се „атракциите“, другото „пиши пропало“....било само заебанција? Демек сега, не е важно кој како игра? Такви муабети не се на место. :smir:

Кога постигнатите голови, а не освоени поени ќе се показател кој треба да ја освои титулата, јас и ти ќе го продолжиме муабетот!
Никој не рече дека Челзи не заслужува да биде шампион, зборуваме дека Јунајтед беше оштетен и тоа е ФАКТ! Не знам што толку ви пречи што изнесуваме факти и дискутираме за тоа! Па вас ве трпиме 1 година со елиминацијата од Барса па никому ништо! Никој не може да му ги одземе бодовите на Челзи од денес па не треба да паничиш и да вреѓаш овде!
Па се, при исто бодој, нешто што пред две сезони можеше лесно да ја одлучи титулата во корист на Манчестер пред Челзи, што не се случи само заради падот кај Челзи на крајот со Болтон од дознавањето на случувањата во Виган.
Јас зборувам за тие што викаат дека Челзи не заслужил да биди шампион, ако биди. Па шо се јавуваш ако не си во таквите? :toe:

За елиминацијата од Барса ни сум се навраќал ни сакам да се навраќам, оти Дрогба би го треснал со цигла за тој натпревар.

Јунајтед

Indifferent
Член од
5 јануари 2009
Мислења
3.974
Поени од реакции
1.622
...па сега, по само некое време и пеналот над Анелка, пак идиме до 1-2....и до „никаква игра“ на Манчестер. :toe:

Како бе шо имаат врска головите? Дали тоа значи дека тоа шо претходно Челзи се напаѓаше за контраверзен и дефанзивен пристап било се џабе, како Манчестер Јунајтед и Арсенал се „атракциите“, другото „пиши пропало“....било само заебанција? Демек сега, не е важно кој како игра? Такви муабети не се на место. :smir:
Муабетот ми беше дека цело време прво Манчестер беше оштетуван. Затоа викам дека повеќе беше оштетен. Ако ме сфаќаш... Но, не е битно сеа тоа, Челзи како така ги зема бодовите и сеа се е во нивни раце. :toe:

Добро де, додај го и Челзи у атракциите од годинава. Муабетот ми звучеше, како со 90 гола да ти е загарантирана титулата, затоа реплицирав. :smir:

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.744
Поени од реакции
43.913
А кога сме веќе кај слики,заебнции и слични ствари,едно поздравче :)

Знам дека уште ве боли :smir:

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.065
Поени од реакции
45.860
Добро бе маме му еам, само ја ли глеав Манчестер - Ливерпул ... :tv:
Јунајтед денес/вчера не беа на она нивно препознатливо ниво, ја не памтам кога они во едно полувреме немале ниедна шанса за гол, отсуството на Руни и те како баш на овој меч се осети, не е ваљда коинциденција шо не го приметивме Чех у прво полувреме ебаго.
Незнам со кое лице ја оспорувате победава на Челзи кога и Јунајтед на исти начин имаат победувано во минатово па тука 90% од вас, фанови на Манчестер, се праеа на тошо и ги омаловажуваа противниците.
И сеа, наеднаш, кога го осетивте тоа на своја кожа наместо да честитате триумф, се однесувате баш ко оние кои во ваши очи изгледа патетично на форумов и '' плачеа '' а до вчера плукавте на она што вие ( не генерализирам, има асални исклучоци ) сте денес. :toe:

Ливерпул го победија со израмнувачки гол даден од пенал направен надвор од шеснаестерец, вашите коментари беа следниве, па ок, добри се Ливерпул за просечна екипа.
Челзи победува со гол од офсајд, Дин ни ја краде титулата, после нас судии ни помагале, Челзи не освоиле ЛШ и тн и тн ...
Никој бе маме му еам не спомна дека Јунајтед немаа игра, не создаваа шанси, дека Берба еднаш до два пати влезе у кадар, дека тимот покажа очајна слика на терен и да не набројувам ред други негативни работи за Манчестер кои не беа карактеристика во претходните сезони.
Пак ке повторам, грешката од овој летен трансфер пазар сега се наплаќа, Тевез по секоја цена мораше да биде задржан е баш за вакви утакмици и баш за ваков пренатрупан период кога Руни ке треба да одмори или во случајов, е повреден. Немаат нит алтернативи, нит простор за ротирање и одмарање.

Meтнете се на оние од Арсенал тука шо и покрај милион неправди кои им се десија сезонава од судии, грешката ја бараат у свои редови, повреди, деца, неискуство и слично ... :wink:

StefanJT26

Captain , Leader , Legend
Член од
11 јануари 2010
Мислења
610
Поени од реакции
7
Како тргнале фановиве на Манчестер , ќе има уште многу смеење. Што се не се изначитав. Манчестер Јунајтед против сите , против светот , против Мајк Дин , против парите на Абрамович. Дин ја земал титулата од Манчестер , им ја уништил сезоната , целиот напор и труд , целата борба.....:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:

Добро бе , дај не трескајте глупости. Како не ви е срам ова да го пишувате , со оглед на тоа што цела сезона , константно добивате поени со помош на судиите ?

Ќи издвојам 3 највоочливи и најважни моменти , и ако некој фан на Манчестер ми ги објасни тогаш одма ќе признаам дека они заслужиле титула , и дека Дин им ја уништил сезоната.

1. Поништен гол на Арсенал против Манчестер , поради непостоечки офсајд. Или некои викаат дека е пасивен. Сеедно за тоа не се поништува гол. И ако некој каже дека се поништува и за тоа , нека се присети на голот против Бирмингем , кога Сколс беше во пасивен офсајд.

2. Гол против Манчестер Сити во 96 минута од 4 минути судиско продолжение.

3. Пенал против Ливерпул , поради тоа што Валенсија изгуби чекор на 20 метри пред гол па скокна во шеснаесетник.

Чекам некој фан на Манчестер да ми одговори. И да ми каже дали во овие моменти мислевте дека Манчестер победува и добива поени со судии?

AL.

Член од
22 јануари 2009
Мислења
12.610
Поени од реакции
5.016
Ах тој Дин што ви направи...пу,пу....

Кантона ис Бек

Mиљонерче
Член од
23 февруари 2010
Мислења
1.385
Поени од реакции
905
Како тргнале фановиве на Манчестер , ќе има уште многу смеење. Што се не се изначитав. Манчестер Јунајтед против сите , против светот , против Мајк Дин , против парите на Абрамович. Дин ја земал титулата од Манчестер , им ја уништил сезоната , целиот напор и труд , целата борба.....:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:

Добро бе , дај не трескајте глупости. Како не ви е срам ова да го пишувате , со оглед на тоа што цела сезона , константно добивате поени со помош на судиите ?

Ќи издвојам 3 највоочливи и најважни моменти , и ако некој фан на Манчестер ми ги објасни тогаш одма ќе признаам дека они заслужиле титула , и дека Дин им ја уништил сезоната.

1. Поништен гол на Арсенал против Манчестер , поради непостоечки офсајд. Или некои викаат дека е пасивен. Сеедно за тоа не се поништува гол. И ако некој каже дека се поништува и за тоа , нека се присети на голот против Бирмингем , кога Сколс беше во пасивен офсајд.

3. Пенал против Ливерпул , поради тоа што Валенсија изгуби чекор на 20 метри пред гол па скокна во шеснаесетник.

Чекам некој фан на Манчестер да ми одговори. И да ми каже дали во овие моменти мислевте дека Манчестер победува и добива поени со судии?
Добро, за Јунајтед секогаш судиите помагаат, клошарска екипа се и 16 од титулите што ги имаат не се заслужени, како и 3 во ЛШ, така да се израмнуваме со Челзи тука!
Челзи денес беше моќен, имаа 20 удари на гол, Манчестер и покрај помошта од судијата(бидејќи беа немоќни) не успеаа да направат ништо!
Не знам што сакате да признаеме?Зборуваме за денешниот натпревар, а ти овде сакаш да ми кажеш дека годинава Челзи ниту еднаш не добил помош од судиите? Сега не можам да барам ама утре и јас ќе најдам спорни ситуации од натпревари на челзи и тогаш ќе дискутираме!

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.744
Поени од реакции
43.913

1. Пасивен офсајт може и да се суди,но јас колку шо паметам,мислам дека играше малце со топката Галас,но како и да е,пасивен офсајт се суди.. За автоголот на Бирмингем збориш? Па како може да се суди офсајт кога е автогол? :jaj:

2. Судијата си образложи зошто го продолжи натпреварот..Помина многу време така,за измени,при радоста на играчите на Сити кога Белами даде гол,имаше фаули и сл. Многу од судиите вака додаваат до 1 минута,некои додаваат и 2,не се праете и вие сеа демек ова првпат се случило.

3.Ваков пенал беше досуден и против Манчестер и нормално сите бевме против одлуката на судијата на форумов. Исто така,сите фанови на Јунајтед си признаа дека тоа на натпреварот со Ливерпул требаше да биде слободен удар,а не пенал. :toe:

Член од
1 јули 2008
Мислења
2.031
Поени од реакции
2.047

1. Не знам какво е правилото за пасивен офсајд, ама според мене сепак е офсајд, што значи треба да се суди. Значи излегува поништен гол за Арсенал, но и за Манчестер.

2. Исто така и тука не сум сигурен во однос на правилата, но БиБиСи (или кој и да е) убаво објасни дека голот на Манчестер бил регуларен, заради измената (Керик влезе во игра во 92 минута - значи + 30 секунди и радувањето на играчите на Сити кое траеше 1 минута - што значи 1 минута и 30 секунди + 4 минути, а голот беше постигнат во 95:27). Како и да е, јас не се согласувам со ова објаснување на БиБиСи, поради тоа што според мене не треба да има продолжение на продолженијата.

3. Не беше пенал, а зашто никој не го спомнува тоа што Маскерано требаше да добие црвен картон?

Како и да е, не викам дека судиите го оштетуваат Манчестер или му помагаат на Челзи, тоа е резултат на нивниот слабо - развиен вид или пак неразвиениот мозок.
И јас можам да најдам многу спорни ситуации во корист на Челзи сезонава, верувај, ама тоа нема да му ја земе титулата, а ни да му ја донесе на Манчестер.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom