Primera División 2009/2010

Кој според вас ќе ја освои Primera División во сезоната 2009/2010?

• Вкупно гласачи
    297
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
E toa ti e neznam sea koj ne znae da diskutira.. od boldiranovo se gleda deka i vie ste isti kako Kiki mislite ste superiorni i drugite se debili... i ne ke treba da diskutiras so mene no nemoras ni da navreduvas ili gresam?
Не реков дека ти си дебил, туку дека постот ти беше дебилски. Ако те навредив извини :smir:
Ти објаснија што и како подолу од твојот пост, така да не ти држеше ни малку вода тој пост со клиповите.

V

Viktoranius

Гостин
Па според статистиката што ја постави Иван, Игуаин би бил подобар во искористувањето на шансите, или поубаво кажано процентот на реализација му е поголем од овој на Меси. Тоа е веќе споредба на двајцата водечки стрелци, а за индивидуалните потези што може Меси да ги направи, нема шанса да се споредува во тој сегмент со Игуаин, мислам јасно е. И гледам некој горе спомна Меси ја вадел Барса во последните неколку утакмици? - Значи мора да се има некој вид лидер во тимот, којшто знае да реши утакмица сам ако другите не играат убаво. И не само Барса, сите тимови имаат таков индивидуалец. Реал - Роналдо, Манчестер - Руни, Ливерпул - Џерард итн да не набројувам ...

Член од
18 март 2010
Мислења
375
Поени од реакции
11
Не реков дека ти си дебил, туку дека постот ти беше дебилски. Ако те навредив извини :smir:
Ти објаснија што и како подолу од твојот пост, така да не ти држеше ни малку вода тој пост со клиповите.
daleku od toa deka se navrediv tuku nejkam da izlezeme od tema inace neznam ti na toj post kako gledase... ke ti kazam kako to jas go gledam deka vo Slucajot Ibra-Messi ne otide Ibra da mu pobara da sutira tuku Messi sam mu rece... a od druga strana Xabi go molese na Kiki! pa sea kazi deka ne sum vo pravo!

ima edna izreka na albanski(nuk eshte me te thanme po me te dhanme) ne e do kazuvanje tuku vo davanje :) ps mozebi ne e bas korektno prevedno ama mislam me sfakate!

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Па според статистиката што ја постави Иван, Игуаин би бил подобар во искористувањето на шансите, или поубаво кажано процентот на реализација му е поголем од овој на Меси. Тоа е веќе споредба на двајцата водечки стрелци, а за индивидуалните потези што може Меси да ги направи, нема шанса да се споредува во тој сегмент со Игуаин, мислам јасно е. И гледам некој горе спомна Меси ја вадел Барса во последните неколку утакмици? - Значи мора да се има некој вид лидер во тимот, којшто знае да реши утакмица сам ако другите не играат убаво. И не само Барса, сите тимови имаат таков индивидуалец. Реал - Роналдо, Манчестер - Руни, Ливерпул - Џерард итн да не набројувам ...
Токму тоа сакав и ја да го кажем. Ама убеден сум дека да се случеше ова со Роналдо во Реал, ќе го дрвеше цел форум дека само Роналдо игра во Реал, и дека ако не е Роналдо ќе испадне од лига (или слични глупости).

daleku od toa deka se navrediv tuku nejkam da izlezeme od tema inace neznam ti na toj post kako gledase... ke ti kazam kako to jas go gledam deka vo Slucajot Ibra-Messi ne otide Ibra da mu pobara da sutira tuku Messi sam mu rece... a od druga strana Xabi go molese na Kiki! pa sea kazi deka ne sum vo pravo!

ima edna izreka na albanski(nuk eshte me te thanme po me te dhanme) ne e do kazuvanje tuku vo davanje :) ps mozebi ne e bas korektno prevedno ama mislam me sfakate!
Погледни ја утакмицата помеѓу Виљареал и Реал, кога Кака го шутираше пеналот, и кажи ми после тоа дали Кака го молеше Роналдо. Имаше уште една утакмица или две, исто Кака шутираше пенал додека Роналдо беше во игра ама не ми текнува на која беше.

А ќе ти кажем уште нешто, па ти кажи ми дали не сум во право. Во случајот Чаби и Роналдо, пеналот беше направен над Роналдо и тој си ја зеде топката да шутира, а тогаш дојде Чаби и го замоли да го шутира тој пеналот, по што Роналдо нормално му ја даде топката. Зошто иначе Роналдо би му ја дал на Чаби топката, од цел тим баш на него?
Додека во случајот Ибра и Меси, Ибра промаши 3 100% шанси и немаше дадено одамна гол, а Меси во тој момент имаше дадено хет-трик, па Меси токму поради тоа му ја даде топката на Ибра, тој да го шутира пеналот.
Епа сега кажи ми дали има разлика или не...

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Da be ti iskusen si se gleda ubo mesas :) nikoj ne zborese za Higuain dobar si e deckoto i bas mi bese krivo so go brukaa nekoi drugari so navivaat za Real edna igra ja utna i pocnaa da go psujat tuku sakam da kazam deka real uste go nema timskiot duh na barcelona tolku!!
Boldiranovo ti e sto bi bilo kad bi bilo!
Ок.. можно е да не си ги видел „квалитетните“ мислења како ова подоле... ма да не верувам...

Мистер Комплекс.....
Со ова сакаш да каеш дека Меси е послаб од Игуаин?Кога и Меси ќе промаши празен гол шо значи испаѓање во 1/8 финале шеста година по ред!
Незнам кој рече тимот наречен Лео Меси,само едно хејтеру:

БАРСЕЛОНА-ИНТЕР 2-0 (без Меси и Ибра)
Јас ти го наведов Игуаин во вториот дел од моето мислење како пример... дури и потенцирав таму. Уште еднаш ќе пишам, неиграњето на Игуаин или Роналдо нема да се одрази толку колку што би се одразило неиграњето на Меси во Барса.

А што би било кад би било... ќе биде!:pipi:

Член од
27 ноември 2008
Мислења
5.541
Поени од реакции
4.078
FCB10
Почетник

Токму како тоа и делуваш :tapp:

Значи Армин пиша статистика, факти кој не ги измислил. Така е.
Игуаин е подобар ГОЛГЕТЕР од Меси. Точно дека Меси може подобро да се снајде како крило, но за постигнување голови Игуаин е подобар.
Неговата примарна задача е токму тоа, и тој одлично си ја врши сезонава. Примарна задача на Меси не се постигнување голови. Но, крај себе сезонава го има Ибрахомовиќ кој игра катастрофално, па тој ја превзема одговорноста. Секоја чест за тоа.

Е сеа... мрсите дека Реал немал тимска игра. Факт е дека Меси моментално ја држи цела Барса. Голем хендикеп би било неговото неиграње за тимот. За разлика од ова, во Реал, еве на пр. споменатиов Игуаин, и да не игра тука се Роналдо и Кака кој ќе бидат први виолини при неиграње на еден. Зчани зборам за моменталната ситуација, не за почетокот на сезоната.
Дискусијава е тапа али ај колку да се разбереме..

Значи Меси не само на крилната позиција туку општо на секоја можна позиција ќе се снајде и ќе одигра подобро од Игуаин сакал ти тоа го признаеш или не.

Вторито болд, хендиќеп ќе биде исто колку и неиграњето на Игуаин за Реал.

Да бе, Реал нема тимска игра. Оние победи во Примера и најдобриот старт во последните 20 години, се туку-така, се е тоа дело на индивидуалноста на некој играчи, а останатите излегуваат на терен само да за да бидат видени. Смешки.
Фан на Реал го започна тој муабет за тимската игра.
Но, како што пишав и погоре, колку ќе се осети отсуството на Меси во играта на Барса толку ќе се осети и неиграњето на Игуаин за Реал.Па сеа вие како сакате тоа може да го толкувате.
Оваа сезона неколку пати Барса играше без Меси и одигра одлично.
Само за илустрација е натпреварот со Интер на кампот каде Барса играше без Меси и Ибра а беше и те како надмоќна иако резултатот беше само 2-0.

Најискрено, воопшто не ми се тера ваква дискусија но само колку за информација пишете еден натпревар каде Игуаин не се појавил а Реал тепал убедливо или пак со добра игра, т.е не се мачел.

B

Beck's

Гостин
a kutriot Kaka od kaj da pogoduva osven tia 2 "podareni" penali od Ronaldo.Za razlika od Ibra koj ima dadeno nekoi klucni golovi:tv:

Член од
17 јули 2008
Мислења
280
Поени од реакции
5
Токму тоа сакав и ја да го кажем. Ама убеден сум дека да се случеше ова со Роналдо во Реал, ќе го дрвеше цел форум дека само Роналдо игра во Реал, и дека ако не е Роналдо ќе испадне од лига (или слични глупости).

Погледни ја утакмицата помеѓу Виљареал и Реал, кога Кака го шутираше пеналот, и кажи ми после тоа дали Кака го молеше Роналдо. Имаше уште една утакмица или две, исто Кака шутираше пенал додека Роналдо беше во игра ама не ми текнува на која беше.

А ќе ти кажем уште нешто, па ти кажи ми дали не сум во право. Во случајот Чаби и Роналдо, пеналот беше направен над Роналдо и тој си ја зеде топката да шутира, а тогаш дојде Чаби и го замоли да го шутира тој пеналот, по што Роналдо нормално му ја даде топката. Зошто иначе Роналдо би му ја дал на Чаби топката, од цел тим баш на него?
Додека во случајот Ибра и Меси, Ибра промаши 3 100% шанси и немаше дадено одамна гол, а Меси во тој момент имаше дадено хет-трик, па Меси токму поради тоа му ја даде топката на Ибра, тој да го шутира пеналот.
Епа сега кажи ми дали има разлика или не...

Друже стварно муабетот ви е :tapp: ама ама ај и јас да се умешам ама види

+ догледај го клипот до крај види дали славеше КИКИ ваш
ако сакаш имаш и превод на english да разбереш

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Вие ја почнавте дискусијава...Армин пиша информација која беше пишана по медиумите, а овие одма скокнаја како...

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716

Значи Меси не само на крилната позиција туку општо на секоја можна позиција ќе се снајде и ќе одигра подобро од Игуаин сакал ти тоа го признаеш или не.

Но, како што пишав и погоре, колку ќе се осети отсуството на Меси во играта на Барса толку ќе се осети и неиграњето на Игуаин за Реал.Па сеа вие како сакате тоа може да го толкувате.
Само за илустрација е натпреварот со Интер на кампот каде Барса играше без Меси и Ибра а беше и те како надмоќна иако резултатот беше само 2-0.

Најискрено, воопшто не ми се тера ваква дискусија но само колку за информација пишете еден натпревар каде Игуаин не се појавил а Реал тепал убедливо или пак со добра игра, т.е не се мачел.
За болдот... и ти гледај поубаво. :smir:
А може да е и FCB10 фан на Реал... тогаш сори. :baeh:

Lol Barca ne e real zosto imame kapacitet i dobar tim... boldiranovo e zatoa so real ne ke moze da go postigne toa za "zal"
За другово... колу пати треба да пишам МОМЕНТАЛНО па да сфатите. Значи овој период, не лани.

А дискусијава е тапа, тоа се согласувам. :smir:

Член од
27 ноември 2008
Мислења
5.541
Поени од реакции
4.078
За болдот... и ти гледај поубаво. :smir:
А може да е и FCB10 фан на Реал... тогаш сори. :baeh:
.
Колку што ме служи памтењето, Боби4е пиша у стил: тимот наречен Меси па и отаму почна дискусијата за тоа како би играла Барса без Меси и аналогно на тоа како ќе игра Реал без својот прв стрелец.
Бар на тоа мислев јас кога пишав, на тој дел од дискусијата а не за пеналите.

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504

И ти сега ја дупчиш.Игуаин беше повреден едно 2-3 натпревари сега нека ми помагнат колегиве кои беа тие,но знам дека Реал победи без проблеми.Но повеќе натпревари имаме изиграно без Роналдо,беше суспендиран на 2 пати и месец и пол повреден.Како пример земиго натпреварот со Депортиво.После 19 години тепавме,а и на останатите натпревари без него имамвме подобра тимска игра.Но пак јас не викам дека играме подобро без.Класа играч решава натпревар со еден потег.Толкувај!:uvo:

Член од
27 ноември 2008
Мислења
5.541
Поени од реакции
4.078
^Прашањето е многу едноставно и е поставено чисто за мое инфо, значи еден натпревар каде не играл Игуаин сезонава а притоа Реал тепале убедливо, т.е не се мачеле со противникот ??

Кирца

Монк
Член од
7 април 2008
Мислења
7.051
Поени од реакции
2.289
Хммм зошто на пример на Реал ќе му досудат пенал или ќе даде гол одма сите зборите дека тој е подарен пенал или тоа е гол со рака или чист офсајд.
Ова го зборите зошто се Реал и одма се подарено и нечиста игра ли...?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom