Вечер ако имам време и јас ќе пратам неколку текстови од новиот албум :smir:
--- надополнето ---
ТониО Сан-Времето на Волкот
Се викам Арангелович Антонио,ме знаеш како RNS или пак целосно Работам На Случајот,
венее цветот на светот сега е друга песна денес е се понапнато ме мачат многу нешта,
живеам опкружен од луѓето што перат мозоци на сите начини пази се читај меѓу редови,
ме бунат многу работи не беше вака порано, стегни ги врвките под стрес постојано,
а градов дише напнато, го чувствувам притисокот здивов на градов го чувствувам по вратов и ми е непријатно,
го чувствувам гладот на скитникот во светов, да имав кеш би купил се да почне од почеток само кажи цена и се ќе сменам,
но неможам сепак има Легија за децата се тревожам што овдека талентите служат за полнење на канти и знам кој ме
свати кој е на мој фреквенции и знам кој е бандит во град на чад дишат??? да видам патоказ во ваков живот брате
фак со Таз да бидам лошогаз со вас е нелојални времиња мислиш дека си имал девојка уствари била фукара,
а после одбиваш да бидеш заљубен поради такви се што имаш да дадеш последна девојка се само ласки на излози шиткаат чест,душа,спомени стари за сосем невредни ствари
ко што се жени,коли,пари и дали има одговор на сите прашања главата полна со нив пак,а ти не разговараш со непознат
,па каде ли се крие смислата,ја добиваш на крајот од приказната, а цела вистина напишана во овој дневник каде RNS во друштвото на мртвите поети
--------------------------------
кај болдот неможев да разберам што вика. Песната е разберлива,но сепак се надевам дека на некој ова ќе му послужи...Ако имам грешки слободно поправете ме.
--- надополнето ---
TonyO San ft.Protiv site & LD Pistolero
Џака - Јо,Јо,Јо,јооо овие улици прават стомачни мускули, градат карактери, прават да гледаш луѓе и актери
и меѓу нив да разликуваш правилно може ли? кои се вистински во срањево, а кои се позери, нема ножеви на грбот
имам планови што Легија се вика, неколку лика што во срце имам слика нивна, на бина тражи неколку стиха да видиш
насмевка детска, за тоа вреди да седам, на битов дур косата не поседи со мене малку поседи и сподели среќа и тага и добро и мака,
и ако нешто ти значам,зошто во ова сме доживотно,неминовно во споредба со целта миновно,те гледам како ренген што во себе имаш
повеќе зимаш одколку што даваш, се криеш позади лага јас на полпат стигнав, платен е мојот дел од долгот дојди и ти на полпат да се најдеме
на среде мостот.
LD Pistolero - во контактот со овој свет ги научив вредностите на умот,сфатив дека ништо не би постигнал без љубов, еве ме денес вработен
и побистар од некад ме чека живот што ветува, а сеуште сум блесав, ми љубоморат злобни терат пропаганди, движите во бадни стомаци полни
и празни, разлика вас и нас е мала ко да нема, ме гледате ко опонент, но нема да ве следам пораснав со такви луѓе,сега знам за тој карактер
ти би му ебал матер и на твојот партнер, зошто населба е спој на секакви интереси, од лошо учам добро зато сега под мене си,но не е битно секој
има своја карма,своја среќа,своја тага,своја совест,своја дарба,своја цел, а мојата е опстанок пред се,истово го мислам пред бога после се.
2Х РЕФРЕН - Дојди со мене брате сретни ме на полпат кога времето е тешко стегни заби запри солза заборави на болка зошто секој ден е борба
штом имаш карма добра нема никад да те сопрат.
ТониО Сан - Пред малиот ... е да биде RNS каков што денес е, ко тебе дете бев,а се по ред на патот пречеше,детство кое лесно не беше
никогаш мирен во светов ко Дирен??? никогаш виден во мед и млеко, битен секој друг, а ти во тенок круг,ноќни бугиии сите други ти се туѓи
сакаш твои, почнуваш да судиш,чистиш мистики прв пат на нозе стојш,а луѓето што ти се вистински на прсти ги броиш, по сите критики си бољи
не личиш ко сите други не си не се величиш,велиш бетер челичи,па нели делиш самурај од цивили не сме толку различни не следат исти приказни
во слични прилики со ничиј??? прикази против сите викаш си, па тогаш знам со чива музика сте растени ем си, ова се стихови што растат деца
со нив, не се страмиш што си зошто и ние сме биле ко нив.
Против сите - И кога прогледав во светот и сфатив едно, слепецот го води слепиот кон пропаст ептен бедно дека лузерот во кругот ве влече доле кога подаваш рака
зема се, море воле во гетото каде нема надеж баз за никого,а смогот гуши куќи,а мозокот го јаде егото, каде гомната се изедени за секого и сивилото на
градот го гризе срцето, има екипа израсната на сите тие улици набилдани карактери и стегнати тупаници, со ренген погледи за сите арабат хиени
ќафир фаци брате копиле, по природа се жени,ако се најдеме на полпат прими древни вештини,совети од луѓе таленти и боемштини, коа раката ја подаваш
баш право од срцето дај ја за луѓето кој го прават полно истото.
4Х - РЕФРЕН - Дојди со мене брате сретни ме на полпат кога времето е тешко стегни заби запри солза заборави на болка зошто секој ден е борба
штом имаш карма добра нема никад да те сопрат.
------------------
Се надевам дека и овој текст ќе помогне,ако имам грешки слободно поправете ги.
--- надополнето ---
И имам едно прашање, каде е сликана сликата која се наоѓа во албумот на РНС? во која населба?