bama
† Револуционер †
- Член од
- 1 февруари 2007
- Мислења
- 2.040
- Поени од реакции
- 362
Челзи киднува на 5 поени и тоа е крај,после не го фаќа никој.
и лани побегнаа 11 бода па ги стигнавна така да оште е рано...
Челзи киднува на 5 поени и тоа е крај,после не го фаќа никој.
Изигра нерешено
Како заслужи Сандерленд? Со поседот на топка ? Или со двете чисти утнати шанси на Аршавин, едната на Чамак и пеналот на Росицки ?Според мене, заслужено за Сандерленд, кога беа подобри цело време... Но боли тоа што дадоа гол во 95 минута... И не го пцујте Росицки, не бидете селани....
Незнам зошто но и јас го имав баш истото чувство....about 10 seconds before Bent scored, I was like Sunderland are gonna score now and !@#$% they did...
Точно дека не досудија ЧИСТ пенал за нас и според ситуацијата стартот на Сонг не смееше да биде за ВТОР жолт, али ние моравме да ја решиме со 0-2 кога имавме шанси..Судиите виноцни за овој резултат.Зошто??Еве сега вака:
-Не судија пенал кога Насри набаци а еден фудбалер на Сандерленд играше со рака.
-Стартот на Сонг(ако може така да се нарече) не беше за црвен.
-Продолжи 4 минути,а голот го дадоа у 95..т.е. излегоа 5 мин. продолжение.
Попедарско од ова не сум видел. :nerv::nerv::nerv::nerv::nerv::nerv::nerv::nerv::nerv::nerv::nerv::nerv::nerv::nerv::nerv::nerv::nerv::nerv::nerv::nerv::nerv::nerv::nerv::nerv::nerv::nerv::nerv::nerv::nerv::nerv::nerv::nerv::nerv::nerv::nerv::nerv::nerv::nerv::nerv:
Во споредба со многуте стартови на играчите на Сандерленд кои дел ги напиша и warmaster овој немаше шанси да биде за жолт, а да не зборуваме и за тоа што беше втор жолт..Стартот на Сонг беше за жолт и жолт му даде
А што да направи тој паметниот ? Да стане невидлив или да полета ?А кој беше тој паметниот кога чистеше Клиши што не се тргна?
Објаснето погоре..gooner , Извини да те прашам ако може , а со што се санкционира обструкција ако може да ми објасниш (не сваќај како провокација)
Чист жолт картон нема тука дискусија , а во врска со натпреваров знаев дека ке примиме гол на крај само не сакав да пишувам да не искочи дека кобам , незз зошто секогаш на крај се заебуваме со вакви посрани екипи (за воља на вистината играше добро сандерленд денес)кој како да живеат за вакви дуели , се радуваат како да освојле ЛШ ама тоа е тоа што да се прај дечкото од мојот аватар е трагичарот на мечот , едноставно да пласираше како што најдобро знае ке беше 0-2 за нас и тоа ке значеше победа меѓутоа сакаше на сила и на крајот тоа се покажа како кобно али што е тоа е идеме понатака , следен ВБА дома навидум лесна утакмица но и таа треба да се одработи.
Толку се разбираат...^Е ако од септември месец се помирувате со губење титула не знам, сегде ме нервираат вакви фанови. Пет бода разлика знаете што се во ПЛ? Се топеле водства од 10 бода во март - април месец не па од септември уште.
Имам неколку етапи, кои се развија низ натпреварот... Го посматрав смирено и со ладна глава.... Штотуку се вратив од забава и се изначитав еден тон глупости...
Прв дел, среќниот гол на Фабрегас.. Онаков гол нема да дадеме и по 100 години... Среќен гол, иако првото полувреме им припадна целосно нив....
Вториот дел, вториот жолт на Сонг.. И не ми е јасно, како можете да го кривите Фил Дауд ?! Па тој судија е секогаш на наша страна... Не паметам колку пенали има за нас досудено и исклучувано противнички играчи... И да, стартот беше апсолтуно за втор жолт картон, колку и тоа Венгер да нејке да го признае..
Трет дел, пенал за Арсенал.. Мислам дека да беше Мајк Дин и немаше да го досуди, така да не јадете трици... Зошто Росицки ?! Кој друг ?! Клиши можеби или Чамак... Ви се молам.. Тоа му се случувало и на поголеми играчи од него и на поголеми мечеви во историјата на фудбалот... Росицки нема асполутна вина во конечниот резултат....
Четврт дел, Чамак во трк, кога не успеа да стигне до голот.... Исто така, нема потреба да пцуете играчи од вашиот тим !! Вие, Господа, се нарекувате навивачи на Арсенал ?! Секој нормален ке ви кажи дека не сте...
Петти дел, беше прашање на време кое ке падне голот... И на крај краева, сетете се пред две години, кога Фабрегас го даде голот во 93 минута... Како им беше нив ?! И, повторно, на крај краева, ако барате виновник, шо мислите кој е најголемиот од сите нив ? Росицки, Чамак, Аршавин, Насри или Сонг ?! Или пак Клиши ? Одлучете кој е кој... Не знам само којга Клиши ке се научи да расчистува ситуации.. Да не зборам дека во текот на мечот лесно го поминуваа... И секоја чест за одбраната, на чело со Лорен, и Скилачи, Алмуниа и Сања, но без Клиши... Не поради тоа дека не расчисти во 94 минута, туку за низата пропусти во текот на мечот, тоа беше врв...
Шести дел, Сите оние кои мислат дека немаме шанси за титула, мислете... Јас ке се „борам“ до 38 коло да бидеме во игра...
Поздрав од мене и сум задоволен од резултатот на нечот, објективно
Абе смирија топката малце, не мора се да се сфака онака како е.... Јбг, тоа е тоа... Задоволен или не.. Можеше да биде и 3 бода, а и 0.... Тоа е тоа...Па, па, па...извини, али ова што си го напишал е...
Вториот дел, објаснето убаво погоре. А и не ме интересира он како ни судел пред 2-3 години, ме интересира тоа што не досуди чист пенал..
Трет дел...факт е дека Насри требаше да го изведе, а и Венгер го очекувал тоа...И да, ако Клиши за тебе има вина за резултатов, тогаш што да речеме за Росицки...Се случува ајде, али сами сме си криви..
И ако си задоволен од резултатов...
Токму така па јбг зар не памтиме лани 11 бода ни бегаше челзи и ние пак го стигнувавме само лошо беше што лани изгубивми токму од нив конкурентите челзи и манчестер така да оваа сезона да ги средиме тие утакмици и сигурен сум дека титулата не ни бега - In Arsene We Trust !Е така, паметен пост.... Убаво кажано.... Одиме натаму.... Следни се ВБА