Фан Клуб: Арсенал

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
13 август 2009
Мислења
9.543
Поени од реакции
5.772
Нов сум на форумов и многу имам пропуштено од темава,но навивам за арсенал уште од мали нозе и мислам дека со вој состав нема шанси да ја освоиме титулата,ке бидам срекен ако влеземе во првите 4.
Навистина треба нов голман Шбарцер или Гивен би биле добродојдени,повеке сум за Гивен оти има 34 години и може да игра уште долго,а Шварцер 37 крај е веќе за него.Шо се однесува до Sebastien Squillaci може добар е во шпанија и франција но во севиља беше долго време повреден и не е за премиер лигата оти висок 1.83 м,подобро да дојде некој висок силен дефанзивец како Мертерсакер или некој со стил на Видич.Ама Венгер преферира дефанзивец кој може да дава пасеви и има добра контрола со нозе на топката.
Браво за резултатот со Блекпул,само Волкот да игра како со играше со нив и со јаките тимови,а не да трча по слепи сокаци и да незнае дали да нафрли или да шутне.

--- надополнето ---

исто така многу сум срекен за Росицки конено ја надмина повредата и супер игра последниве 2 меча,ако не се он,фабрегас и ван перси ке нема кој асално да нафрли,некна фабрегас влегува и ко квортер бек уфрлаше топки во шеснаесетникот на ногата GPS има.Напад сме супер,ама одбрана слабо,премногу е рано за критики на одбраната ама од лани ништо не сменивме само повеке ослабнавме.Во средниот ред Вилшаер е ѕвер покрај фабрегас во арсенал и џерард во англија ке земе многу искуство има да рине.
Некако не ми одат овие работи заедно, а шо викаш ти ?

--- надополнето ---

Иначе коментаторите на мечот на Јунајтед изјавија, дека штотуку примиле информација, дека во понеделник вечер, Марк ке ги минел прегледите во Арсенал.... Точно, вака кажаа....

Член од
2 март 2007
Мислења
4.576
Поени од реакции
3.773
еве колку е добар Скилачи,Мансини паметот му го сврти :nenene:

Браво мали ;)

--- надополнето ---

Некако не ми одат овие работи заедно, а шо викаш ти ?

--- надополнето ---

Иначе коментаторите на мечот на Јунајтед изјавија, дека штотуку примиле информација, дека во понеделник вечер, Марк ке ги минел прегледите во Арсенал.... Точно, вака кажаа....
Да? Јас пак слушнав дека на мечот на Јунајтед кажале дека добиле информација дека не ги поминал прегледите, а тоа уствари да ти бил фитнес тестот за натпреварот :)

Може се други коментатори :)

--- надополнето ---

Sebastien Squillaci jetted in to become an Arsenal player on Monday - leaving behind a row in Seville.
Sevilla coach Antonio Alvarez was upset after claiming Squillaci refused to play in last week's Champions League quailifier defeat to Braga.
Alvarez said: "I didn't like the fact that he didn't want to play, but the circumstances turned out that way. I wasn't going to lose a lot of time thinking about what could happen. I turned over a new page and forgot about the issue."
But French international Squillaci, 30, admitted he did not want to be cup-tied for Arsenal's Champions League campaign after claiming it was "practically impossible" to turn down Arsene Wenger.
Squillaci underwent a medical yesterday (Mon) and is expected to complete his £4m move to the Emirates on a three-year contract as revealed in Mirror Sport last Thursday.
Former Monaco centre half Squillaci, who has won 31 caps and was part of France's World cup squad, has now set his sights on following in the foot steps of Arsenal's other big French stars.
Squillaci also shrugged off worries about his age and says he is now entering the best form of his career.
"It was a sensational offer for me and I was happy Sevilla let me go," said Squillaci. "It was a difficult situation but I knew I had to take this chance.
"I knew if I played against Braga then I would not have been able to play for Arsenal in the Champions League.
"For me, this is a great new challenge. I've gone there purely to be part of that. I have played in France and Spain, been successful and now I want to achieve that in the Premier League.
"If a French player receives an offer from Arsene Wenger it's practically impossible to turn down.
"I looked at Arsenal and they were always the team I watched out for. For any spectator like me you had to watch a squad with Henry, Pires, Vieira and Gallas. Now I'm happy to have my name in the history books.
"I can guarantee I will always work hard, play with a lot of effort and try everything to be successful.
"I've watched Arsenal's last two games on the television and I know they have the squad to win titles.
"I don't think my age is a problem. My experience in football is great and players of my age tend to be at the peak of their playing career."
Arsenal have been searching all summer for a top quality centre half and Wenger missed out on Everton's Phil Jagielka, German World Cup defender Per Mertesacker and Sol Campbell opted to join Newcastle.
But Squillaci is seen as the competitive, experienced and strong defender to partner Thomas Vermaelen while £8m Laurent Koscielny will be pushing for a place.

:)))))))))))))))))))))

Член од
13 август 2009
Мислења
9.543
Поени од реакции
5.772
Да бе бато, го гледав Јунајтед со Фулам и на спортклуб плус, значи вториот канал, рече тој дека добил информација во тој момент дека во понеделник навечер ке бил на прегледи на Емирати... Е сеа...

Бев отсутен некој ден, 5-6, ама сум задоволен од „Блекпул“ и од резултатот, иако досега на тв, го немам гледано Арсенал... Чинам дека тоа ми се нема случено од, таму некаде пред 7-8 години... Но тоа е тоа... Јбг...

п.с и да, не ми е јасно, гледам сте пишувале за пласманот на екипите во друга тема... Па, добро се ставало Ливерпул мегу првите 4 ? Не требаше да се случи ова со Сити, за да знам дека нема да биди таму.... Веројатно, Мартинез и Хоџсон, први ке летаат од клупите

--- надополнето ---

Францускиот репрезентативец ќе одпатува во Лондон за да ги помине медицинските тестови.

Според медиумите во Шпаија, „топџиите“ ќе платат 6,5 милиони евра за 30-годишниот Скилачи, кој е поранешен фудбалер на Лион.

Себастијан Скилачи не го одигра првиот меч од плеј-офот за влес во Лигата на Шампионите против португалска Брага оваа недела.

Тоа се случи по желба на играчот, бидејќи така би го загубил правото да игра за Арсенал во групната фаза од Лигата на Шампионите во сезоната 2010/2011.

eдит: Истото на македонски... Со срека нека му е...

--- надополнето ---

А што има да се коментира?? Отсекогаш бил таков Галас, ги гледа само парите. Впрочем и огромна плата бараше и поради тоа не отиде ни во Рома ни во Јуве. А кога станува збор за ривали не го интересира чим од Челзи отиде во Арсенал па сеа во Тотнам. Али ако, и таму ќе направи раздор во екипата со неговиот карактер. Една од најголемите грешки Венгер што ги има направено е поставувањето на Галас за капитен.

--- надополнето ---

2-1 тепавме.

Иначе да се надоврзам на Аршесавин, и прв "вистински" Бразилец да имаме во тим. Жилберто и Денилсон некако не наликуваат по карактеристиките за Бразилци :)
Не се сложувам... со ова, дека е грешка тоа... Воопшто не си во право, но секој има свое мислење.... Нели ?

Поздрав.....

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.431
Поени од реакции
6.078
Дај не изигравајте сеа дека Скилачи е кој знае добар ,да немаше потпишано за арсенал сосема друго мислење ке имавте али то е пристрасност(и јас сум пристрасен) но другари да бидеме реални Скилачи не е класа играч,можеби добра замена(се надевам подобра од дегенот Силвестре,тоа е замене добра замена ) но играч на кој ке се потрпи одбраната на арсенал наредниве години -НЕ .

Член од
13 август 2009
Мислења
9.543
Поени од реакции
5.772
А кој пак го побара тоа од него ? Тој не е ниту класа играч ниту ништо слично, само една подобра замена од Силвестре и Сол, во моментов

Gunner4ever

Vive la France
Член од
14 ноември 2009
Мислења
663
Поени од реакции
130
Дај не изигравајте сеа дека Скилачи е кој знае добар ,да немаше потпишано за арсенал сосема друго мислење ке имавте али то е пристрасност(и јас сум пристрасен) но другари да бидеме реални Скилачи не е класа играч,можеби добра замена(се надевам подобра од дегенот Силвестре,тоа е замене добра замена ) но играч на кој ке се потрпи одбраната на арсенал наредниве години -НЕ .
ti citiram so ova http://www.goal.com/en/news/9/england/2010/08/24/2084938/how-new-arsenal-signing-sebastien-squillaci-compares-to
Ima tamu napisano edno dve dobri recenici za negovata istorija pa svati ti sto e i sto sakal wenger da donese so squillaci

Член од
15 декември 2009
Мислења
383
Поени од реакции
46
ti citiram so ova http://www.goal.com/en/news/9/england/2010/08/24/2084938/how-new-arsenal-signing-sebastien-squillaci-compares-to
Ima tamu napisano edno dve dobri recenici za negovata istorija pa svati ti sto e i sto sakal wenger da donese so squillaci
Vo globala e podobar od Vermaelen, Koscielny, Djourou, no sekako ima i nekoj nedostatoci. Spored stasijava i ova istrazuvanje, Squillaci ke moze da gi nadopolnuva mestata na sekoj od niv. Wenger go donese toa sto mu e potrebno na klubot i baska ne se rasfrlase so pari.

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.431
Поени од реакции
6.078
Немора да сватам од најдебилниот веб сајт за фудбал кога го имам гледано над 20 натпревари во севиља и лион кога играше ,како и 90% во утакмиците кои ги играл за Франција и буквално никаков впечаток не ми има оставено ,ма да се тешам што можеше да биде и полош трансферот.

И добро бе од толку англиски сајтови како гардиан и њуз оф д'ворлд (морав на мак :) ) ми постирате од спорт денес или 24 фудбал кои каснат малце одпоќе.

--- надополнето ---

Да се надополнам сличниов муабет беше и за Силвестре пред 2 години ,само што тогаш ја правдав одлуката на Венгер дека ке се засили одбраната односно клупата но испадна обратно и затоа сум скептичен за трансферов.

Gunner4ever

Vive la France
Член од
14 ноември 2009
Мислења
663
Поени од реакции
130
Немора да сватам од најдебилниот веб сајт за фудбал кога го имам гледано над 20 натпревари во севиља и лион кога играше ,како и 90% во утакмиците кои ги играл за Франција и буквално никаков впечаток не ми има оставено ,ма да се тешам што можеше да биде и полош трансферот.

И добро бе од толку англиски сајтови како гардиан и њуз оф д'ворлд (морав на мак :) ) ми постирате од спорт денес или 24 фудбал кои каснат малце одпоќе.

--- надополнето ---

Да се надополнам сличниов муабет беше и за Силвестре пред 2 години ,само што тогаш ја правдав одлуката на Венгер дека ке се засили одбраната односно клупата но испадна обратно и затоа сум скептичен за трансферов.
ne za silvestre uste od odma znaev deka e debil i neznae da igra toa u ste u manchester go gleav nego za squilaci sum optimist poso ke iame expiriance a i plus e 10000000 pati bojle od silvestre kako i dae iam bojle klupa i bolje prv tim odbrana nego prehodnite dve godini toa e fakt

Член од
2 март 2007
Мислења
4.576
Поени од реакции
3.773
Не се сложувам... со ова, дека е грешка тоа... Воопшто не си во право, но секој има свое мислење.... Нели ?

Поздрав.....
Абе секој има свое мислење да, ама ти текнува на Бирмингем-Арсенал?

--- надополнето ---

Одбраната за наредните години е Кошелни-Вермален :)

Член од
7 јули 2009
Мислења
1.228
Поени од реакции
28
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom