Извини вака ама изгледа не ја познаваш доволно премиер лигата или пак нашиот проблем...Гивен е одличен shot-stopper, можеби и најдобар во премиер и поради таквите world class одбрани и го знаеме али не е тоа тоа што ни треба. Кога станува збор за рефлекси, еден на еден или како што кажав shot-stopping ќе имаме подобрување сигурно со Гивен али ни Алмунија не е лош за тие работи. Несигурноста наша и сите киксови наши се во следново: (ќе ги напишам на англиски, затоа што глупо ми е да ги преведувам, не иде некако) Aerial Ability, Command of Area, Communication. Е ако дојде Гивен ќе имаме малку поголема сигурност отколку со овие нашиве кловнови( али па со кој би немале покрај овие) али нема да биде тоа тоа како што ќе биде со Шварцер.
И немој некој да ми кажал дека ги поседува овие карактеристики Гивен затоа што убаво памтам некои негови испади(или неиспади) на корнери или нафрлени.
Поради тоа и мислам дека Венгер се интересира за Шварцер, а не за Гивен. И верувајте дека ова се само шпекулации поврзани со Гивен. Плус Сити попрво би го дале во Фулам и во Селтик отколку кај нас.
П.С: И не играм фудбал менаџер да знаете