Значи пишав еднаш, ќе пишам уште еднаш.
Најголема грешка беше што Вилшир играше прва постава. Мораше Росицки да стартура на таа позиција посебно по одличните игри на таа позиција на пријателските. Немој некој да пишал дека добро ќе беше да стартува Росицки по крило, а Вилшир повторно да играше затоа што не е така. Не смее Росицки да игра по крило. На една пријателска изигра на таа позиција и беше камен како и минатата цела сезона.
Алмунија колку и да го кривам за бркањето гулаби, толку и не го кривам за голот. Може не треба голманот да прима голови на својата поблиска статива али се случува ваков гол јбг...
И добро кај ми изминала таа вест дека Аршавин бил повреден освен се разбира од СпортДенес?? Венгер не кажа така, а и после натпреварот еве што изјави:
On his view of Andrey Arshavin's performance...
"I felt he worked hard but he was a bit tired from the [international] game in midweek. He travelled to Russia and came back on Thursday. He tried to push himself today. Glen Johnson played well against him and he is the kind of player who can always create something special. But it was a difficult game for him."
Значи може бил изморен, али повреден тешко. Сепак беше убедливо најслаб на натпреварот.
А да не го урочиме дечкото, али и мене ме интересира сега што ќе кажат хејтерите на Лорен. Значи Манчестер го зема Смолинг за 12 милиони, ние Лорен за 10.
--- надополнето ---
Ова засилување е старо неколку месеци и не е баш некое појачување туку претходниот што беше на свое барање си замина повторно назад во Норвич.