Заработка на интернет (официјална тема)

fenomen

Сезнајко
Член од
17 јули 2008
Мислења
387
Поени од реакции
51
А јас ти кажувам од искуство дека 95 %(ако не и повеќе) од сите тие PTC-сајтови се чист scam.Кликав долго време на најдобрите и најсигурните(Neobux,Bux.to итн.) едно 5-6 месеци и таман дојде ред да си ги подигнам парите,замисли хоштаплерите ме банираа на нивната страна велејќи дека сум сакал "неовластено да им пристапам на серверот заради остварување на лична корист".Невидена глупост и ДОКАЗ дека се scam.Затоа, ги советувам најдобронамерно сите кои сакаат да се впуштат во таква авантура,слободно да се откажат оти на крајот ќе ги заебат,тие и така функционираат,на тој начин.Во почетоците на PTC-кликањето можеби и даваа некоја пара но сега веќе не.Впрочем и самиот се уверив во тоа,а бев нивен најголем поборник(мамето нивно хоштаплерско,се утепав од кликање за џабе,ама се е школо,јеби га).Поздрав,:smir:
NeoBux i OnBux не се спам 100%. Ако сакаш ќе ти пратам и доказ (слика), од исплатата на парите. А факт е дека се заработува многу малку без реферали. :toe:

|Volkswagen|

Тастатурата е посилна од мечот!
Член од
21 јули 2009
Мислења
2.734
Поени од реакции
904
Би се нафатил да работиш работа за 40 долари месечно и да работиш до 10 саати на ден?

Член од
7 март 2009
Мислења
1.161
Поени од реакции
827
NeoBux i OnBux не се спам 100%. Ако сакаш ќе ти пратам и доказ (слика), од исплатата на парите. А факт е дека се заработува многу малку без реферали. :toe:
А може и јас да ти пратам слика од пораката која ми ја испратија од Neobux па да видиш дека се спам.Мое мислење е дека најмалку од половината од членовите кои кликаат кај нив и ним сличните,тие ги банираат кога членовите ќе си ги побараат парите.Е сега,изгледа дека ти си се погодил во онаа "среќна" половина која нема да ја банираат.Тоа не е само мое,ама и на поприличен број други луѓе мислење,кои дури сега откриваат за какви хоштаплерски сајтови станува збор.Ова сум го проверил 100%,колку да знаеш,поздрав :smir:

fenomen

Сезнајко
Член од
17 јули 2008
Мислења
387
Поени од реакции
51
А може и јас да ти пратам слика од пораката која ми ја испратија од Neobux па да видиш дека се спам.Мое мислење е дека најмалку од половината од членовите кои кликаат кај нив и ним сличните,тие ги банираат кога членовите ќе си ги побараат парите.Е сега,изгледа дека ти си се погодил во онаа "среќна" половина која нема да ја банираат.Тоа не е само мое,ама и на поприличен број други луѓе мислење,кои дури сега откриваат за какви хоштаплерски сајтови станува збор.Ова сум го проверил 100%,колку да знаеш,поздрав :smir:
Значи според ова што го велиш. На сметката што мораш да ја имаш претходно отворено на Alertpay, Која е поврзана со акаунтот на neobux, не ти стигнуваат парите по редослед како што треба (прво ти префрлаат 2$ , pa potoa 3$, pa 5$ ... откако ќе ги заработиш со кликањето нели). Можеби ако се работи за некоја поголема сума која си ја спечалил со реферали, па да те банираат маме му е... ако е така.
Поздрав. :smir:

bonbon4e

100% крејзи :P
Член од
4 септември 2010
Мислења
226
Поени од реакции
17
Дали постои некој на рака си ги видол парите ? :smir:

Член од
23 јуни 2007
Мислења
368
Поени од реакции
333
Дали постои некој на рака си ги видол парите ? :smir:
Постои. Јас имав среќа да заработам пристојна сума и да ги добијам во банка, пред едно година-две, кога се занимавав со тоа. Имам напишано порано и ставено слика од исплатите, ако ти значи нешто можеш да видиш.

DreamCoder

По потрага на совршенство :)
Член од
15 ноември 2009
Мислења
77
Поени од реакции
9
и јас сум сведок дека преку интернет се печалат на повеќе начини убави пари.јас пред некоја година по цел ден седев на тие сите страни и заработував...и земав околу неверојатни 150 EUR = 9197.2350 MKD
..мо ми се смачи тој бизнис затоа што вриеше од услови и само услови...закани од вируси , небезбедна приватност...тоа се прави на анонимен компјутер..

fenomen

Сезнајко
Член од
17 јули 2008
Мислења
387
Поени од реакции
51
и јас сум сведок дека преку интернет се печалат на повеќе начини убави пари.јас пред некоја година по цел ден седев на тие сите страни и заработував...и земав околу неверојатни 150 EUR = 9197.2350 MKD
..мо ми се смачи тој бизнис затоа што вриеше од услови и само услови...закани од вируси , небезбедна приватност...тоа се прави на анонимен компјутер..
За колкав период си ги печалел тие 150Е , и тоа е многу битно да се каже!

DreamCoder

По потрага на совршенство :)
Член од
15 ноември 2009
Мислења
77
Поени од реакции
9
За колкав период си ги печалел тие 150Е , и тоа е многу битно да се каже!
Во еден месец се земаа тие пари.Според мене воопшто не е малце да се земаат 150 евра во месец (просечно) затоа што 12 месеци по 150 Евра е 1800 EUR = 110167.3800 MKD..
Сега тоа не е изводливо затоа што има повеќе замки и банирања...

fenomen

Сезнајко
Член од
17 јули 2008
Мислења
387
Поени од реакции
51
Во еден месец се земаа тие пари.Според мене воопшто не е малце да се земаат 150 евра во месец (просечно) затоа што 12 месеци по 150 Евра е 1800 EUR = 110167.3800 MKD..
Сега тоа не е изводливо затоа што има повеќе замки и банирања...
Апсолутно си во право! Ништо лошо не мислев, погрешно си ме прочитал, претпоставував дека е за толку. Камо и јас на пола од тие да заработувам на нет. Баш добро би ми дошле. Само сакам да те прашам дали сега може да се заработуваат тие пари?
:smir:Поздрав.

Kajgana Shop

На врв Bottom