gunner_mkd
>МиСтЕр ТиПсТеР
- Член од
- 12 септември 2009
- Мислења
- 1.483
- Поени од реакции
- 83
Бентнер има направено многу повеќе од Вела затоа што имаше "среќа" Едуардо и Ван Перси да бидат повредени подолго време и затоа он како класичен напаѓач доби шанса да игра на секој натпревар ,што и како направи видовме ,барем јас пола сезона го пцуев за неговите потези но како што реков многу пати не вадеше и сепак неможеше некој лош збор да се каже за него ,меѓутоа на крај кога ќе се разгледа се Бентнер не е за во прв состав на АрсеналЧекај малку..знаеш ли то што зборуваш?? Значи ти си го гледал пред неколку години, оваа сезона, а и минатата кога и да влегувал не се однесувал како шпиц, ниту како некое експлозивно крило, туку ќе ја земе и ја пимпла по страна без никаков корист. Не викам дека Вела нема да биде подобар играч, но со кој памет кажуваш дека Бентнер нема да биде, а Вела ќе биде, кога се исто годиште, а Бентнер и те како има повеќе направено од него за тимов.
Ни на крај памет не ми е да се расправам кој е подобар Бентнер или Вела или да ги анализирам нивните игри затоа што не играат иста позиција ... Вела во Арсенал никогаш нема да може да игра класичен напаѓач ...
Зборот ми е дека барем според мене Бентнер не е за во прв тим во Арсенал ,а дали би го ставел и на клупа би размислил