Фан Клуб: Арсенал

Статус
Затворена за нови мислења.

gooner

дежурен топџија
Член од
10 јуни 2008
Мислења
169
Поени од реакции
6
http://www.arsenal.com/news/news-archive/-the-lessons-from-today-is-to-kill-teams-off-

On not finishing the game off…
We complicated the game a little bit. We had five or six chances in the second half where we missed the final ball. That's where we have to learn.”

И да ги научиш да не примаат глупи голови при таков ефикасен напад :mad: ќе бидат шампиони.(е*а те) !!!

Fans and Legends Together, ARSENAL FOREVER

Т

Топџија

Гостин
Abe se gleda deka si strucnjak....RVP ne utnal ednaska....Utinja sekoj mec be...Ovaa sezona tapa e ...ne go biva....Inace sansata bese klucnata rabota....
Немам намера да се промовирам како стручњак на форумов. Нема такви. Сите си гледаме донекаде површно на работите, кој помалце кој повеќе, ако ме сфаќаш што сакам да кажам.:helou:

Член од
13 август 2009
Мислења
116
Поени од реакции
6
Како може да пишувате за поединци дрва да не ги спомињам сега не вреди погоре споменатите од минатите постови :tapp:!!!! Ало па до 75 минута се додека не го примивме голот имавме контрола на топката, водство од два гола и посед. Примивме шугав гол од прекин јбг се дешава прашање дали беше фаул не видов убаво. По применито гол фала богу секјо тим добива крила т.е психолошки се подига моралот башка беше градско дерби почнуваат да бркаат по секој дел од теренот и малце не деконцентрираа. И после добиваат непостоечки пенал и немам што да коментирам друго за натпреваров јбг идеме даље и у среда да се вратиме на победничките патеки со ливерпул. :smir:

Член од
30 јули 2008
Мислења
4.320
Поени од реакции
2.846
Она немаше врска од пенал. "Добро" е што и дугите конкуренти освен Челзи кикснаа па сега сме на 3то место со утакмица помалку. Глупаво е да се каже кој е крив посебно за Ван Перси бидејќи он неигра одбрана па да е крив што примиле гол. Он неговото си го направил дал гол. А што и да даде 5 гола доколку примат 6 нема ефект. Е сега начинот на кој ги примија е друг моабет но тоа е тоа нема назад.

П.С. До Аршавин.. мислам дека доста шириш негативна енергија и кажуваш кој како чини затоа шт оси знаеме а и Венгер знае, но треба да знаеш дека има и тамо 11 играчи и дека топката е тркалезна. Не дека го оправдувам ремито туку дека премногу си негативен. Секогаш кога ќе изигра Арсенал нерешено или изгуби само солиш памет кој, што, како дури имам чуство дека попаметен од Венгер си. И јас се сложувам дека дијаби и ебуе според мене се дупка и дека не заслужуваат да играат (освен во Карлинг куп) но тоа е нема кој друг. ДАј пиши и кога ќе победат или немора секогаш да сереш по играчите, сепак тоа е фудбал неможе да се непобедливи.

Арсенал освен ремито со АЗ претходно имаше одлична серија од неколку победи, зошто тогаш не кажа дека нечинат туку само кога ќе кикснат, па и тие се луѓе.

Член од
2 март 2007
Мислења
4.576
Поени од реакции
3.773
SREKJA!!! ti si nenormalen be covece..Green brani za Anglija be....Nemoze sve srekja da bide be...Zasto Almunia i Mannone ne branat taka..??!!Kakvi golovi dava be????????Gledaj kolku ima utnato..

Според сите коментари што ги прочитав од тебе, гледам дека ти си ненормалниот. Прочитај уште еднаш што си пишал и ќе сфатиш сам.

Член од
22 јуни 2007
Мислења
1.296
Поени од реакции
26
ne zaboravajte deka utakmicate e i gradsko derbi a i west ham e sekogas nezgoden doma ( iako godinava se sranje)

gooner4life

Arsenal-Maniak
Член од
11 јули 2008
Мислења
7.037
Поени од реакции
1.567
Многу омраза помеѓу нас ... не треба така!
Едноставно РвП е ѕвер но ете преголем притисок 92 минута... и се случило ... следната таква па ќе ја реши и сите ќе го восхитуваме :pipi:
Манон не беше ИЧ крив , посебно па при пеналот , а ни Сонг ..само Судијата... тоа беше непромислено досуден пенал и ... живот.
НО ако не изигравме така очајнички во последните минути , што со Аз го дозволивме во 5 а тука во 20 минути завршни... немаше да биде таков резултатот , треба да ги стегне Венгер зашто до лани НАЈЈАКИ бевме во последните минути , сега обрано нешо е ... :toe:

Член од
8 октомври 2008
Мислења
1.686
Поени од реакции
20
Проблем дефинитивно постои, последните три натпревари не ги изигравме на ниво. После паузата за репрезентациите како сите да се опуштија и не се залагаат да ги „убијат“ тимовите. Еве со Бирмингам за малце ќе изедначија несреќиве, но Маноне спаси и потоа Фабрагас и Аршавин ја завршија работата во последните минути, нешто што требаше да се случи многу порано. Против Алкмар исто имаа шанси да го решат натпреварот али Вела го фатија у офсајт на центарот. Сега против тимот кој игра катастрофално сезонава успејаа да прокоцкаат 2 гола разлика, а многу лесно можеше да се постигне уште еден гол и да ги убијат надажите на противникот.

Не ми е јасно зошто откако се ќе направат добро, дадат 1/2 гола, доминираат на теренот, да сите, на некој начин, заспијат. Аршавин слаба игра, Фабрегас исто, РвП даде гол и асистираше после си ја отспа утакмицата.
Мора да го решат овој проблем (и лани беше присутен), мора да им ги убијат надежите на противничките играчи со три гола у мрежа, после рутинирано да се приврши натпреварот.

На гости не го играт истиот фудбал како и дома, пораз од Мен Ју и Сити, нерешено со Алкмар и Вест Хем. А дома перфекција.

Така не се зима титула, мора да проработи тимот и на гости.

Член од
7 јули 2009
Мислења
1.228
Поени од реакции
28
Она немаше врска од пенал. "Добро" е што и дугите конкуренти освен Челзи кикснаа па сега сме на 3то место со утакмица помалку. Глупаво е да се каже кој е крив посебно за Ван Перси бидејќи он неигра одбрана па да е крив што примиле гол. Он неговото си го направил дал гол. А што и да даде 5 гола доколку примат 6 нема ефект. Е сега начинот на кој ги примија е друг моабет но тоа е тоа нема назад.

П.С. До Аршавин.. мислам дека доста шириш негативна енергија и кажуваш кој како чини затоа шт оси знаеме а и Венгер знае, но треба да знаеш дека има и тамо 11 играчи и дека топката е тркалезна. Не дека го оправдувам ремито туку дека премногу си негативен. Секогаш кога ќе изигра Арсенал нерешено или изгуби само солиш памет кој, што, како дури имам чуство дека попаметен од Венгер си. И јас се сложувам дека дијаби и ебуе според мене се дупка и дека не заслужуваат да играат (освен во Карлинг куп) но тоа е нема кој друг. ДАј пиши и кога ќе победат или немора секогаш да сереш по играчите, сепак тоа е фудбал неможе да се непобедливи.

Арсенал освен ремито со АЗ претходно имаше одлична серија од неколку победи, зошто тогаш не кажа дека нечинат туку само кога ќе кикснат, па и тие се луѓе.

Posle sekoj mec pisuvam i posle sekoj mec ima nesto za sto treba da se kritikuva RVP e mnogu tapa ovaa sezona...4 gola u 9 natprevari a igra kako isturen spic...mozese da ima 15 od 9 da davase se sto utinjase a nesmeese da se utne....Premnogu saka da dribla i se mesti samo na leva a igra od desnata strana (non stop) tapa e be....Vermalen dal poveke golovi sto e bek i Gallas...

Член од
6 мај 2008
Мислења
1.836
Поени од реакции
495
Posle sekoj mec pisuvam i posle sekoj mec ima nesto za sto treba da se kritikuva RVP e mnogu tapa ovaa sezona...4 gola u 9 natprevari a igra kako isturen spic...mozese da ima 15 od 9 da davase se sto utinjase a nesmeese da se utne....Premnogu saka da dribla i se mesti samo na leva a igra od desnata strana (non stop) tapa e be....Vermalen dal poveke golovi sto e bek i Gallas...
Те поправам 5 гола во премиер лига има и вермаелен централен дефанзивец не бек

ZS_

Член од
26 јули 2008
Мислења
5.156
Поени од реакции
211
Vermalen bil bek, alo ?! Mesto srekni da bideme so i defanzivcive pocnaa da bidat dosta korisni za vo napad(sto vo prethodnite godini ne bese slucaj), ti mesas babi i zabi.

Rvp ima 6 gola do sea u site konkurencii, so e sasim okej. Najdobar strelec ni e, a ja se kladam deka do kraj na sezona ke nadmasa 20 gola ko nisto.

15 gola trebal da dade do sega, ti si nenormalen. za 38 kola treba 50 gola da dade znaci, bravo...

Nego so ke ni kazes za Arsavin, kako izigra vcera? zasto nego nigde ne go spomna?? pak ke te prasam...

Член од
7 јули 2009
Мислења
1.228
Поени од реакции
28
Koa ke pocne arshavin da utinja cisti golovi togas moze da go kritikuvate....Nego ako go nema ne vlijae na nisto....A koa go ima i te kako vlijae na rezlutatot...RVP koa se gubi prai greski od koj go jade cel tim....

Член од
13 август 2009
Мислења
116
Поени од реакции
6
Highlights од натпреварот:

Koa ke pocne arshavin da utinja cisti golovi togas moze da go kritikuvate....Nego ako go nema ne vlijae na nisto....A koa go ima i te kako vlijae na rezlutatot...RVP koa se gubi prai greski od koj go jade cel tim....

Ти изгледа не си сватил дека фудбалот е тимска игра и дека кога ќе изгуби, губи цел тим а не поединци а у случајов не изгубивме. РВП друже имаше гол и асистенција а ти викаш дека се изгубил и како го јадеше цел тим од него ај кажи ми???

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom