Што стана со наголемо најавуваниот инвестициски бум?

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Има нови инвестиции во Скопје.Се лепат постери на секој чекор со парла:И ти си Скопје!(со прст кон тебе,исто како Ти си Македонија)
Ги молам да ги вратат парите изведувачите и да не лепат плагијати.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Kade se investiciite?? Zarem ne gledate? Poleka doagjaat vosocnite figuri, se koe zelezoto za spomenicite i falangata, se krca mermerot za postamentot na Bukefal i Alexandro, kako i se vadi varovnikot za Burmali dzamijata!

kako kade se investiciite? Ete gi! Investirame vo minatoto bidejki toa e nasata idnina, i zatoa kon minatoto vrvime, zatoa nanazad vo minatoto se vrakame.
Ooo turciii! Zosto si ojdofteeee!!

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
Има нови инвестиции во Скопје.Се лепат постери на секој чекор со парла:И ти си Скопје!(со прст кон тебе,исто како Ти си Македонија)
Чекај сеа, се лепат постери од 8те милијарди или од странските инвестиции?:uvo:

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Нашиот мил министер по финансии рече дека годинава влегле 150 милини директни странски инвестиции и 150 милиони домашни инвестиции.Овие плакати се во домашните инвестиции,само што наместо нив ги спомена некои патишта што се граделе,си ги видела?:)))

THE_CHOSEN_ONE

1903-2012
Член од
13 август 2007
Мислења
3.724
Поени од реакции
1.333
Сте се испозапишале на шкарт факултети и очекувате некој да ве вработи.

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
Нашиот мил министер по финансии рече дека годинава влегле 150 милини директни странски инвестиции и 150 милиони домашни инвестиции.Овие плакати се во домашните инвестиции,само што наместо нив ги спомена некои патишта што се граделе,си ги видела?:)))
Патишта од плакати?:vozbud: Убаво им текнало.
Не бе викам ја дека ги бива луѓево, вие не ми верувате.Генијалци се.Да ги немаше, ќе требаше да ги измислиме :icon_lol:

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Оние со средно се „најпаметните“ луѓе кај нас,зарем немате приметено :)

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Од милијардите се градат патиштата и времепловот кон мрачниот и среден век! А од странските инвестиции плакатите бидејќи е срамота да ги плаќаме восочните фигури и спомениците од брозна од туѓи пари, тие се плачќаат од домашен џеб кој јас, ти и леандра го полниме секојдневно!

Да де, пат кон минатото! Кон средновековието?! Ти не го гледаш?

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
Оние со средно се „најпаметните“ луѓе кај нас,зарем немате приметено :)
Некои се и без средно, ама знаеш како го држат стапот....од знамето на партијата?Како очите го чуваат :icon_lol:

Од милијардите се градат патиштата и времепловот кон мрачниот и среден век! А од странските инвестиции плакатите бидејќи е срамота да ги плаќаме восочните фигури и спомениците од брозна од туѓи пари, тие се плачќаат од домашен џеб кој јас, ти и леандра го полниме секојдневно!
Е фала гаро шо ме просветли, ја откако ги најавија тие странски инвестиции и милијарди, не можев да склопам очи, жива ненаспана сум од страв да не не' ни ги дадат.Ама сега веќе ми е полесно, па подобро нешто да градат, отколку ништо.Големо чудо ако сме си гладнички, битно со сите сили да чекориме кон ЕУ и НАТО :je:

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Некои се и без средно, ама знаеш како го држат стапот....од знамето на партијата?Како очите го чуваат :icon_lol:
Па види, откако Б.Ц. измисли професија држалник сите сакаат да бидат Бранко по Бранкота и Грујо по Грујота, а се вежбаат у држење за да бидат аферим држаЛници!

Е фала гаро шо ме просветли, ја откако ги најавија тие странски инвестиции и милијарди, не можев да склопам очи, жива ненаспана сум од страв да не не' ни ги дадат.Ама сега веќе ми е полесно, па подобро нешто да градат, отколку ништо.Големо чудо ако сме си гладнички, битно со сите сили да чекориме кон ЕУ и НАТО :je:
Јок мор, НАТО и ЕУ се нанапред, ние наназад одиме, дека е таму по(а)рно! Ебеш, па во планиње бегаш, за да не те фатат турците!

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Еее па дали го држат:icon_lol:
И тој стап е домашни инвестиции,на крај ќе му пресметаат и амортизација од многу клатење.

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
Јок мор, НАТО и ЕУ се нанапред, ние наназад одиме, дека е таму по(а)рно! Ебеш, па во планиње бегаш, за да не те фатат турците!
Па нели и ние одиме нанапред?Така ни кажуваат на ТВ, а ти сакаш се да ме излажеш :( Јас им верувам на независните новинари.

Еее па дали го држат:icon_lol:
И тој стап е домашни инвестиции,на крај ќе му пресметаат и амортизација од многу клатење.
Викаш пишува на стапот made in Macedonia или остваруваме или Ти си Македонија? :секрие:

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Па нашиот пат нанапред не мора да значи дека е и правопропорционален со времето!

Инаку, на стапот пишува чекоwиме (а на упатството за употреба - еден напред, еден назад, посилно и побрзо додека не омлитави)!

Kajgana Shop

На врв Bottom