очигледни докази НАВИСТИНА СЕ ПОТРЕБНИ кога некој нешто тврди
тој треба и да го докаже своето тврдење
ВАКА НЕКАКО Е НАЈДОБРО :
Матеј: 21:22 и сè што ќе побарате ВО МОЛИТВА, СО ВЕРА, ќе добиете.”- ГАРАНЦИЈА ОД ИСУС
ПОСЛАНИЕ НА АПОСТОЛ ЈАКОВ
Глава 5
14 Боледува ли некој меѓу вас, нека ги повика старешините на црквата, и тие нека се помолат над него, и нека го помажат со масло во името на Господа,
15 и МОЛИТВАТА НА ВЕРА , ќе го СПАСИ БОЛНИОТ и Господ ќе го КРЕНЕ- ИЗЛЕЧИ, и ако направил гревови, ќе му бидат простени.
Е ОД ОВА БЕГААТ ИСЛАМ ПРАВОСЛАВИЕ КАТОЛИЦИЗАМ ПРОТЕСТАНТИЗАМ
ОТИ КАЖУВА ДЕКА ............ЛАЖАТ СУШАТ
Ако биле телесно совршени онда ваљда можеле да летаат, да гњурат под вода со саати и тако даље, чим не го прават тоа ондак не биле телесно совршени.
Ако биле морално совршени, односно совршено разликувале добро од зло, ќе познале што е зло кога Луци настапува на сцена..Со оглед дека не познале, не биле совршени...
Значи, нема ништо лошо у тоа да не си совршен

Се е океј, не ги обвинувам, само не ме убедувај дека биле совршени кога не биле совршени

No matter what Bible says, im right, you're not.
па така и си пишува ама треба да си Атеист за да си ВЕРУВАШ барем на сопствените очи
еве :
Римјаните: 8:20 имено, созданието-Адам и беше потчинето на суетата, не доброволно, туку од Бог кој го потчини -- ЗЛО-НАМЕРНО БИЛ СОЗДАДЕН НЕСОВРШЕН
Псалм: 89:47 Спомни си колку е краток мојот живот, во каква суета ги СОЗДАДЕ СИТЕ човечки синови.
Осија: 12:11 Галад е навистина беззаконие, сама суета;
Еремија: 14:22 Зар безбожничката суета дава дожд?
Еремија: 2:5 Господ зборува вака: „Каква неправда најдоа вашите очи на Мене, та се оддалечија од Мене? Тргнавте по суетата, та самите станавте суетни.
.
.
.
еве дека и Исус не бил баш роден сезнајко -совршен
Лука: 2:52 А Исус напредуваше во мудрост, .
.
.
.
а еве дека небил ниту телесно совршен
Јован: 8:15 Вие судите според телото; Јас не му судам никому.
Јаков: 2:9 Но ако гледате на лице, правите грев, и законот ве осудува како престапници.
ЗНАЧИ НЕМОЖЕЛ ДА СЕ ПОФАЛИ СО КОЈЗНАЕ КОЛКАВА НАДВОРЕШНА УБАВИНА-СОВРШЕНОСТ СКЛАДНОСТ ......НЕ БИЛ НИТУ МАНЕКЕН НИТУ БИЛДЕР УШТЕ ПОМАЛКУ СУПЕРМЕН КАКО ШТО ГО ПРЕТСТАВУВААТ
НО ТОА НЕЕ НИТУ ТЕМАТА НА БИБЛИЈАТА КОЈА Е ДОКТРИНА НА ЛИЧНОСТА
КОЈА ....НЕЕ ДОКАЖАНО ДЕКА ПОСТОИ НАДВОР ОД МАТЕРИЈАЛНИТЕ МОЗОЧНИ КОНФИГУРАЦИИ .