Резултати од екстерни матурски испити

Член од
12 август 2008
Мислења
44
Поени од реакции
0
зависи до тоа колку сигурен/на што имаш напишано

ако имаш напишано за тој ранг секако дека ќе ти го зголемат

информирај се уште некаде за поточно, ама мислам дека така е

ОК фала.Па како што споредував со клучот најмногу 3 прашања имам згрешено е сега најверојатно есејот не му се допаднал на тој или таа што прегледувал...а што е најтрагично секогаш во генерацијата имав најдобри писмени..ама тоа ти е.Оние што препишуваа од мене извадија подобри резултати:nesum::nesum:

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
ps ima li nekoj matematika NAPREDNO 5??i kako e mozno i napredno i osnovno u ista kosnica da ne stavaat koga napredno poteski zadaci resavame???:nerv:
Имам другар ми напредно доби 5-ка, а јас на основно имам 98,87 и 5 многу лесен беше тестот кој што сака нека збори.
Македонски ме сјебаа со 93,54 имам 4 :nerv:

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
види другар објаснувај му на некој друг такви работи
јас лани поминав по тој пат
за матурата за математика напредно ниво воопшто не се спремав нити еден ден
резултатот беше 5, а и многумина од мене препишаа и тие си имаа 5ки

така да ако си имал 5ка сите 4 години не ќе ти беше проблем барем 4ка да извадеше, а не 3ка

затоа нема логика, значи ако си ја заслужувал 5ката тие 4 години матурата со висока ќе ја положеше без проблем

ете затоа е потребна матура и екстерно оти добивате оценки без знаење
Охохоо... it takes one to know one, а Alex... :):):)
Богами, воопшто не си слаб у фалење ни самиот :):):)
Треба да се учи од тебе!

Blackout

An emotional retard
Член од
14 мај 2009
Мислења
1.690
Поени од реакции
451
тестовите не беа тешки ....за математика не знам а и не сакам да знам
македонски тестот беше стварно лесен....немаше потреба ни да се читаат делата за да се одговори....англиски малце беше по тешко со текстовите
барем мене....не знам како очекуваат со 180 зборови да раскажеш нешто
ами членови и такви глупости...
сепак 2 ми се петки
англиски 99,09 а македонски околу 98 така нешто беше:helou:

Lorddd

Титула - Лорд
Член од
18 март 2007
Мислења
1.067
Поени од реакции
53
тестовите не беа тешки ....за математика не знам а и не сакам да знам
македонски тестот беше стварно лесен....немаше потреба ни да се читаат делата за да се одговори....англиски малце беше по тешко со текстовите
барем мене....не знам како очекуваат со 180 зборови да раскажеш нешто
ами членови и такви глупости...
сепак 2 ми се петки
англиски 99,09 а македонски околу 98 така нешто беше:helou:
Не само тоа, и темата ми беше ептен глупа :)

Член од
7 јануари 2008
Мислења
69
Поени од реакции
8
Ќе влезам ли на финансиски менаџмент на економски со 95.01 бода?

Harald

King of Norway
Член од
12 јули 2009
Мислења
3.390
Поени од реакции
9.675
95% deka ce vlezis :smir:

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Колку поени беа лани за медицина ?

Harald

King of Norway
Член од
12 јули 2009
Мислења
3.390
Поени од реакции
9.675
ej a kako se vrsi klasifikacijata za drzavna kvota?fakultetot objavuva od koja granica nagore se drzavna kvota ili po rang lista od poenite na prijavenite dodeka ne se ispolni prijaveniot broj??oti za sekoj fakultet ima odreden broj na mesta za drzavna kvota za sekoj smer posebno,a mnogu prasuvaat od kolku poeni e granicata za drzavna kvota??jas mislam deka ne se bara opredelen broj na poeni tuku spored poenite se klasificiraat prijavenite kandidati.

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
ej a kako se vrsi klasifikacijata za drzavna kvota?fakultetot objavuva od koja granica nagore se drzavna kvota ili po rang lista od poenite na prijavenite dodeka ne se ispolni prijaveniot broj??oti za sekoj fakultet ima odreden broj na mesta za drzavna kvota za sekoj smer posebno,a mnogu prasuvaat od kolku poeni e granicata za drzavna kvota??jas mislam deka ne se bara opredelen broj na poeni tuku spored poenite se klasificiraat prijavenite kandidati.
Токму така. Листата се формира според пријавените кандидаати од најдобар кон најлош

Најмалку со 92,12 бода било лани.

Еве подетално: http://www.medf.ukim.edu.mk/docs/upisi/Studii_MEDICINA-spisok.xls.pdf

TNX :smir:

C

cige

Гостин
Познавате ли некој што ќе конкурира со 100 поени?

Harald

King of Norway
Член од
12 јули 2009
Мислења
3.390
Поени од реакции
9.675
e de aj videte ja listata za medicina od lani.ima nekolku so po 100 poeni :vozbud: neli ne mozese da se ima to4no 100 poeni poradi percentilite????aj nekoj ako ima nekoja sli4na lista kako taa za medicina sto e,za masinski fakultet neka napise tuka,ili ako znae lani za na masinski do kolku poeni se vlevase drzavna kvota(na smerovi kako transport-mehanizacija-logistika(TML) ili avtomatika i fluidno inzinerstvo(AFI) koi ne se popularni za zapisuvanje kako sto se mehatronika i industrisko inzinjerstvo i menadzment).ima li nekoj sto e na masinski fakultet tuka?

Kajgana Shop

На врв Bottom