Резултати од екстерни матурски испити

Член од
14 јули 2009
Мислења
6
Поени од реакции
0
види другар објаснувај му на некој друг такви работи
јас лани поминав по тој пат
за матурата за математика напредно ниво воопшто не се спремав нити еден ден
резултатот беше 5, а и многумина од мене препишаа и тие си имаа 5ки

така да ако си имал 5ка сите 4 години не ќе ти беше проблем барем 4ка да извадеше, а не 3ка

затоа нема логика, значи ако си ја заслужувал 5ката тие 4 години матурата со висока ќе ја положеше без проблем

ете затоа е потребна матура и екстерно оти добивате оценки без знаење

А која е логиката, според тебе, некој што 4 години одел на полагање по математика ти вади на државна матура 3?????? и истиот тој нема отворено уста 4 години по македонски и вади исто 3 на државнава матура????
а за интерните да не правам муабет зш и двата ги зеде со 5 :nesvest: :mad:
матурава е за таквите да се извлечат :nesvest:

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
А која е логиката, според тебе, некој што 4 години одел на полагање по математика ти вади на државна матура 3?????? и истиот тој нема отворено уста 4 години по македонски и вади исто 3 на државнава матура????
а за интерните да не правам муабет зш и двата ги зеде со 5 :nesvest: :mad:
матурава е за таквите да се извлечат :nesvest:

тоа нека си водат рачун кого ставаат да надгледува
со тек на време ќе се заострат работите нема да биде лесно препишувањето како лани и годинава

ErT

Console Dude
Член од
17 ноември 2007
Мислења
2.208
Поени од реакции
265
види другар објаснувај му на некој друг такви работи
јас лани поминав по тој пат
за матурата за математика напредно ниво воопшто не се спремав нити еден ден
резултатот беше 5, а и многумина од мене препишаа и тие си имаа 5ки

така да ако си имал 5ка сите 4 години не ќе ти беше проблем барем 4ка да извадеше, а не 3ка

затоа нема логика, значи ако си ја заслужувал 5ката тие 4 години матурата со висока ќе ја положеше без проблем

ете затоа е потребна матура и екстерно оти добивате оценки без знаење
Брат ама ги виде ти тестовите од оваа година? Ај спореди малце па потоа ќе правиме муабет. Само основно ниво имавме + 13 задачи а исто време, башка и беа многу посложени од лани. Така да не кажувај прикаски овде не си учел бла бла...

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Брат ама ги виде ти тестовите од оваа година? Ај спореди малце па потоа ќе правиме муабет. Само основно ниво имавме + 13 задачи а исто време, башка и беа многу посложени од лани. Така да не кажувај прикаски овде не си учел бла бла...
познавам еден куп годинава што полагаа
многу ми се добри другари
на некои и телефонски помагав
така да продавајте вие приказни некому друг, ако сте ги заслужувале оценките до 4та година ќе ги оправдавте како тие англиски шо ги оправдаа

Член од
15 јули 2009
Мислења
3
Поени од реакции
0
Za prepisuvanje, na koj kako mu se pogodilo.
Jas imav matematika napredno, solidna sum bila 4 godini, 4meseci se spremav za matura, i gledajki gi zadacite od lani, mislev deka ke e super.ovaa godina izlegoa mng poteski. :toe:

filipmakedonski

Македонец
Член од
25 ноември 2007
Мислења
1.278
Поени од реакции
31
македонски јазик и литература 5 94,99
англиски јазик 5 98,46

Член од
15 јули 2009
Мислења
3
Поени од реакции
0
Македонски имам 3ка - 52,хх
Англиски имам 5ка - 96,хх

Fatal Failure....

Приговорот ќе стори нешто?
Македонски 4 со 93.46 поени??? Мамата нивна, ќе јадат приговор поголем од мене
Математика 5 со 96
Мислам стварноооооооооо :nerv: :angry3:
Абе со е оваааааааааааа :nerv:

Искрено.... разочаранаааааа сум скрооооооооооооооооооооооооос :zid: учев 4 години како ненормална и се трудев да поминам со сите 5ки за што???? за да ме упропастат со резултативе :zid: ела сега тупни 1400 денари за приговор :zid:
ненормалнаааа државааааааааааа :nerv: ова нигде го нема ни пак ќе го има... :nesvest:

Се полагало матура али супер одличните биле секогаш ослободени. барем така знам.

Матурава според мене е направена само да се извлечат тие галеничината на функционерите кои едвај ја влечат годината :icon_roll

Ме нервираааааааааааааааааааа :icon_conf:cry:

Само молба до Министерот за образовани - сите тие кои ги прегледувале тестовите на очнооооооооооооооо нека ги упатат :nerv: и него ич нема да му наштети еден преглед

а... само ме чуди каде е тоа... "Почуствувај ја уникатната убавина на знаењето " кога само од мојот клас имавме 4-ца што уста не отворија 4 години и сега ми земаат матура со 3 и 4 :zid:
Жити правдата... само што загубив желба и за факултет и за учење :nerv:

Само нешто ме интересира... не полагав математика али читам овде сите 5ки а кажуваат на ТВ сето 2ки- 3ки како с енајдовте сите со 5ките по математика на форумов??? :icon_surp секоја чест ако е така... стварнооооо :costumed4 :wink:

ај и уште нешто да си кажам полесно да ми биди :wink:
не сакам да употребам ама едноставно ме тера нешто.... хахахахаха
...
" Плукам на државава и на овој начин на живот" :bip:

mng petki matematika izlegoa...site znaat, hah kako da ne.ne e toa tolku vistinito, veruvaj.maturava e samo cista sreka, kako ke ti se pogodi.kaj nas makedonski izvadija 5ki onie so ne znaat ni a da kazat.matematika sum razocarana od zadacite....preteski.toa e, so kr se prai:uvo:

ErT

Console Dude
Член од
17 ноември 2007
Мислења
2.208
Поени од реакции
265
познавам еден куп годинава што полагаа
многу ми се добри другари
на некои и телефонски помагав
така да продавајте вие приказни некому друг, ако сте ги заслужувале оценките до 4та година ќе ги оправдавте како тие англиски шо ги оправдаа
Абе брат ѕвер си ти и ти немат равен :)... што друго да ти кажам :).

Иначе се чудам како добив 67.??% перцентилен ранг Македонски... од колку до колку се границите за 4ка македонски да не знае некој?

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Абе брат ѕвер си ти и ти немат равен :)... што друго да ти кажам :).

Иначе се чудам како добив 67.??% перцентилен ранг Македонски... од колку до колку се границите за 4ка македонски да не знае некој?
абе брат никого не терам да ми верува ама има многу што можат ова да ти го потврдат, има луѓе шо ме знаат на форумов нека се распрашаат ќе им кажат :)

за македонски не се чуди, зависи кој ти прегледувал па како ти дал поени

Член од
12 август 2008
Мислења
44
Поени од реакции
0
Ако поднесам приговор само оценката ли може да ми се зголеми или може оценката да ми остане иста а рангот да ми се зголеми?Знае некој да ми каже

Falcao

rossonero per sempre
Член од
28 мај 2008
Мислења
1.986
Поени од реакции
561
Предмет: Оцена: Перцентили:
македонски јазик и литература 4 82,72
математика-основно ниво 3 41,93

Не бива човек од мене ...:)

Вкупно:87,4 поени :coffee:

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Ако поднесам приговор само оценката ли може да ми се зголеми или може оценката да ми остане иста а рангот да ми се зголеми?Знае некој да ми каже
ako ти е направена грешка во прегледувањето и ако треба да имаш друга оценка
ти се зголемува и оценката и рангот де

Член од
12 август 2008
Мислења
44
Поени од реакции
0
ako ти е направена грешка во прегледувањето и ако треба да имаш друга оценка
ти се зголемува и оценката и рангот де
Мислам ја имам 4 македонски 85,37 можно ли е ако пратам приговор ако не ми ја зголемат оцената барем рангот на пр 90% да е

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Мислам ја имам 4 македонски 85,37 можно ли е ако пратам приговор ако не ми ја зголемат оцената барем рангот на пр 90% да е
зависи до тоа колку сигурен/на што имаш напишано

ако имаш напишано за тој ранг секако дека ќе ти го зголемат

информирај се уште некаде за поточно, ама мислам дека така е

Kajgana Shop

На врв Bottom