Xbox360 гејмери

• Креатор на темата Креатор на темата darjanmk
  • Време на започнување Време на започнување
Иначе да ви се пофалам направив колекција од 55 игри, и многуууу брзо расте :smee:

Ја поиграв малце Final Fantasy XIII
Први импресии... Не е тоа што очекував.

Графиката е одлична. Супер е се направено. Посебно косите на луѓето, секое влакно се мрда.

Прво гледаш едно видео, 3-4 минути и после почнуваш да играш. Почнува со борба против еден како робот голем. Самото тепање ич не ми се свиѓа. Даваш наредба, и таа што ја контролираш сама напаѓа.
Значи борбите ич не се добро направени. На секоја минута имаш борба. И сега го гледаш противникот пред тебе, ама неможеш да почнеш да напаѓаш. Треба ептен да се доближиш до него за да почне борбата и да ти ги даде командите. И чекаш прво 2-3 секунди за да почне борбата. Од кога ќе почне, и ќе избереш напад, после чекаш да ти се наполни енергијата за да можеш да нападнеш. И додека ти го правиш сето тоа, противникот те напаѓа а ти неможеш да мрдаш. Од кога ќе го убиеш противникот, ти се отвара скор од борбата. Ти кажува колку време си се тепал, колку поени си освоил и слични ствари. Кога ќе стиснеш за да го затвориш тоа, пак чекаш 2-3 секунди за да продолжиш со играта. Борбите се тапа.

После, движењето. Ти само одиш, и ја вртиш камерата. Не скокаш, не правиш ништо. Кога ќе дојдеш до некое место кај што треба да скокнеш само си скока. Тоа исто е многу глупо.

Значи играва ептен ме разочара. Не е ни мој тип на игри, па можда затоа не ми се свиѓа. Пробајте ја па кажете ваши импресии.

Толку од мене. ја исклучив играта, немам сега време за да ја играм.

Предпоставувам по ова шо кажуаш никогаш порано не си играл Final Fantasy, зашо да си играл ке знаеш дека тоа е уствари начинот на иргање у скоро цел серијал (барем така беше у FF7, FF8, FF9 тие сум ги играл) шо мене лично многу ми се допаѓа, имаш да одбираш меѓу напад, магија, ајтем и тука уствари правиш стратегија како да побетиш одреден противник. Ако таквиот начин на играње не ти се свиѓа тогаш дефинитивно не е игра за тебе:toe:

Се игра сингл плеер или само онлајн?

Предпоставувам по ова шо кажуаш никогаш порано не си играл Final Fantasy, зашо да си играл ке знаеш дека тоа е уствари начинот на иргање у скоро цел серијал (барем така беше у FF7, FF8, FF9 тие сум ги играл) шо мене лично многу ми се допаѓа, имаш да одбираш меѓу напад, магија, ајтем и тука уствари правиш стратегија како да побетиш одреден противник. Ако таквиот начин на играње не ти се свиѓа тогаш дефинитивно не е игра за тебе:toe:

Па реков јас уште пред да ја земам дека не сум по такви игри и дека најверојатно ќе ми биде глупа.

знае ли некој што е разликата во х бокс игрите и конзолите PAL region free ?
некој конзоли не примаат одредени игри или...?

PAL се европските конзоли (ова не важи само за конзоли туку и за телевизори,двд итн.) . Region Free можат да бидат дисковите, и тие работаат на секаква конзола, без разлика дали е НТСЦ или ПАЛ. Додека игрите кои што се ПАЛ работаат само на ПАЛ конзола (НТСЦ игрите работаат на НТСЦ конзола). По торент сајтовите можеби ќе сретнеш НТСЦ Region Free, првото НТСЦ ништо не значи, играта може да се игра на секаква конзола.

Со другаров ја спуштивме Virtua Tennis 2009 и имаме проблеми со фајловите, ги дава во некоја чудна екстензија:

untitl1268155639.jpg

и што и да направиме (ренејм на фајловите и додавка на .rar екстензија при што се отвораат го бараат фајлот со број 000 а кој го нема таму како и што се гледа) било како... има ли начин за да се направи нешто со ова или отидоа 6 гига во неповрат?

Со другаров ја спуштивме Virtua Tennis 2009 и имаме проблеми со фајловите, ги дава во некоја чудна екстензија:

untitl1268155639.jpg

и што и да направиме (ренејм на фајловите и додавка на .rar екстензија при што се отвораат го бараат фајлот со број 000 а кој го нема таму како и што се гледа) било како... има ли начин за да се направи нешто со ова или отидоа 6 гига во неповрат?

Очигледно некој бот правел repack на торентот.
Најди ист таков торент од DNL (ваљда они го правеле оригиналниот и ја сецкале на рар фајлови), па симни го само 000 фајлот, би требало да средиш работа. :)

untitl1268155639.jpg

Ова на 7z ми личи.
Симни 7 zip отвори го тоа file manager и од таму отвори го првиот дел, и отпакувај.

untitl1268155639.jpg

Симни HJSplit и со тоа ќе ги споиш фајловите

Ako e ntsc nema da mozes da ja igras na xbox ovdeka. NE gi spustaj takvite

Излезе метро 2033 го има торентот на аренабг

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom