Нè брка полиција од парк, што со тоа?

• Креатор на темата Креатор на темата pomarandza
  • Време на започнување Време на започнување
Значи полицајциве заедно со нивниот водач Чак Норис ака Гордана Јанкуловска да си врзат камен окулу врат и да се фрлат да се удават негде. Прееска седам у парк и ми приога цајкам со тие нивните зелени елечиња ко марсовци и ми вика дај ми лична карта значи прво без култура ни добро вечер ни се извинувам ништо таков ми доаѓа и ми вика дај лична карта и му ја давам и ми вика не си пијан а викам не и уште ми вика како бе не си пијан а у парк си еее сега да беше пијан ке се возевме до станица со новите комбиња :nerv::nerv::nerv: и онакво цинично смеење и ми ја фрли личната карта и му викам се е во ред да бе вика ај губи се од тука :toe:. Значи дефинитивно полека полека стануваме 100% полициска држава и само е прашање на време кога ке почнеме и да ги прашуваме дали ке смееме да дишеме за да не се возиме со НОВИТЕ КОМБИЊА :nerv:

Брат тоа е бе,35.000 полицајци во 2000000 народ држава не е баш малце...полека но сигурно стануваме полициска држава прашање на време е коа ке постанеме како Анкара на пример.

Значи полицајциве заедно со нивниот водач Чак Норис ака Гордана Јанкуловска да си врзат камен окулу врат и да се фрлат да се удават негде. Прееска седам у парк и ми приога цајкам со тие нивните зелени елечиња ко марсовци и ми вика дај ми лична карта значи прво без култура ни добро вечер ни се извинувам ништо таков ми доаѓа и ми вика дај лична карта и му ја давам и ми вика не си пијан а викам не и уште ми вика како бе не си пијан а у парк си еее сега да беше пијан ке се возевме до станица со новите комбиња :nerv::nerv::nerv: и онакво цинично смеење и ми ја фрли личната карта и му викам се е во ред да бе вика ај губи се од тука :toe:. Значи дефинитивно полека полека стануваме 100% полициска држава и само е прашање на време кога ке почнеме и да ги прашуваме дали ке смееме да дишеме за да не се возиме со НОВИТЕ КОМБИЊА :nerv:
Односот на цајканите е еден муабет, а ова со барањето лична карта и сл. е друг муабет.

Полицаецот има право да ти побара легитимација у било кое време, и ако ја немаш у себе, законот му дозволува да те казни.

И како тоа стануваме полициска држава?
Не смее да се праиме стоки од пиење/наркотици на јавни површини?
Стварно, а тоа богом дано право ни е.:nesum:

За крај, сте биле ли уопште надвор од Мк, да видите како е ова реглулирано, и која држава е, а која не е полициска?

Не брка полиција од парк, што со тоа?

Гаѓајте ги со чатали,
со камења,
местете им стапици,
ако улетаат со џипови лупајте ги со молотови коктели,
искршете им ги сите прозори на полициска станица,
дигнете една буна до Марс да се чуе и назад
и објаснете дека ви ги нарушуваат основните права и слободи.

Ви стиска? :vozbud:
Ако не,
ќутете си и дувајте си ко хипици
и жалете се ко баби дека ве малтретираат.
А они видиш...
нема да прекинат се додека не направите тачно онака како што ви пишав погоре.

Ти сакаш да кажеш дека немањето работа ги засега 14-15-16-17 годишните па тие од нервози се пијанчат во парк за да заборават на маките?
Ги засега нивните родители кои немаат пари за да им овозможат Џони Вокер во Картел.

Тоа треба се да се апси :).

Ги засега нивните родители кои немаат пари за да им овозможат Џони Вокер во Картел.
И тоа не значи дека децата треба на 14-15-16-17 години да си дозволат пијанчења во парк затоа што не можат да се опиваат по кафичите/клубовите/дискотеките. А алкохолот и по кафичите/клубовите/дискотетките е забранет за малолетници, не?

И тоа не значи дека децата треба на 14-15-16-17 години да си дозволат пијанчења во парк затоа што не можат да се опиваат по кафичите/клубовите/дискотеките. А алкохолот и по кафичите/клубовите/дискотетките е забранет за малолетници, не?
Ти ова озбилно?:pos:Тоа јас цело време го зборам, дека аршинот е двоен, дека кај што е дозволен, та уште и алкохолот во кафичот го прави посетителот ,,културен пијач", а овој во паркот-вандал, џубре невоспитано енд соу он.

Ти ова озбилно?:pos:Тоа јас цело време го зборам, дека аршинот е двоен, дека кај што е дозволен, та уште и алкохолот во кафичот го прави посетителот ,,културен пијач", а овој во паркот-вандал, џубре невоспитано енд соу он.
Јас во ниту еден случај не го оправдав пиењето во кафичите. Сепак таму си на одговорност на газдите на локалот. Во парк си на своја одговорност. Има разлика

Така е треба фино културно дома да си се напијат, што бараат во парк.
Него не одев јас на времето во парк заради алкохолот, туку заради дружењето и природата. Овие се забранија да не можи човек ниту да пија ниту да има секс во парк, а европска унија уште едно десет години ќе ја сонуваме.

Така е треба фино културно дома да си се напијат, што бараат во парк.
Него не одев јас на времето во парк заради алкохолот, туку заради дружењето и природата. Овие се забранија да не можи човек ниту да пија ниту да има секс во парк, а европска унија уште едно десет години ќе ја сонуваме.
Знаеш кој има секс на отворено на среде град? Животните. Знам дека грдо звучи, но реално така е. За пиењето па не реков ни дека треба дома да се напијат. До душа, дома секој нека прави што знае.

Јас во ниту еден случај не го оправдав пиењето во кафичите. Сепак таму си на одговорност на газдите на локалот. Во парк си на своја одговорност. Има разлика
:icon_lol:Секаде си на своја одговорност. Ако се начукаш у кафич, ниеден газда нема да те однесе до дома. Не зеебаај.

:icon_lol:Секаде си на своја одговорност. Ако се начукаш у кафич, ниеден газда нема да те однесе до дома. Не зеебаај.
Златна, грешно ме разбра. Ако влезе полиција и фати малолетник со алкохол во кафич, газдата ќе сноси последици за тоа.

Златна, грешно ме разбра. Ако влезе полиција и фати малолетник со алкохол во кафич, газдата ќе сноси последици за тоа.
Аааа, епа овде продавачиве сносуваат консеквенци. Покрај пијаниве у парк. А у кафичите, газдите, покрај фенси луѓето. Исто е. Со таа разлика, што у кафичите нема џандари, а кога има, тоа е еднаш годишно.

Што е тука лошо. Глеј какви се новиве комбиња високи, широки ко хотел се :). Може полошо да те снајде. Или удобно џандарско комбе или да те возат алфи во ѓепек.

Добро бе да му ебам мајката. Јас кога пијам во парк трошам 150-160 денари. 130 денари Скопско литро ипол од тие фантомските продавнички и едно смоки закуска.
А во Маракана/Хавана карта е 120 денари со едно пиво 0,3л што почнува во 12 часот. Еве да седиш во парк пред тоа со една Кока Кока од 0,5л 30 денари исто ти се фаќа.

Џандари со лезет апсењата нека ви одат. Какви работи се случуваат низ парк, тоа е sramota :nenene:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom