1. Не ме познаваш и не можеш да велиш за човек дека е пичка, дека е лигуш итн. ако има различни ставови од тебе

Еве, сега јас ќе речам дека ти си наркоманка, пијаница, дека нема култура за живеење во еден град, со еден збор. СЕЉАНКА! Во право сум или не?
2. Точно, јас сум ангел, невандалит и еден од ретките во “граѓансково“ Скопје кој навистина е загрижен за средината во Скопје и за културата на “граѓаните“ во градот.
3.
Како бе невините настрадуваат таму?? Ги казнуваат оти не биле пијани, оти немале алкохол во крвта. Што им прават: ги малтретираат, ги претепуваат, им вперуваат калаши во главата. Секој знае дека меѓу оние кои што идат таму, постојат пијаници-малолетници на кои не им е дозволено алкохол, потоа деликвенти, наркомани кои сами по себе се опасни за околината. Така што, полицијата мора да реагира и мора да се сомнева во секој, додека не се отргнат таквите, нема после зошто да доаѓаат цајкани.
Вие сте многу чудни, ако се деси некое убиство, масовна тепачка поради пијанчење и наркоманија, после ќе викате зошто немало цајкани.

4. И не бегај од темата. Окта не ви ги викна цајканите таму, Окта е сосема друга работа, за која ако сакаш да збориме, отвори друга тема.
5 . И прашај ги родителите кои ја направија болната транзиција, да пропаднат многу фирми-гиганти, кои не пропаднаа во Словенија. Пак ќе ти кажам, не мешај баби и жаби.