GoD.HateUSaLL
Фар акрос д диштанс
- Член од
- 30 март 2008
- Мислења
- 8.339
- Поени од реакции
- 8.238
Сум љубител на магични тревки, и знам шо е Ајахаска, и каква врска има тоа со апсолутната вистина?Лоша изјава...ако навистина си професор по физика...
Не си сложен...друга состојба е во прашање...
Не знам англиски,неписмен сум,не разбирам ништо...е сега i`ll give you benefit of a doubt...
Од кај да знам дали сонцето има или нема чуства? Сакаш да кажеш дека гравитацијата делува на него без тоа да перцепира?
Тоа ТИ го перцепираш така со петте/шесте сетила и тоа ти е...
Еве ти малку за почеток...батали читањето...почни со ова...па одиме понатаму...
Ти како љубител на магични тревки би требало да знаеш за Ајахуаска...
Апсолутна вистина постои, релативно е нашето видување за неа.
Под дејство на ЛСД боите ти се мењаат, океј, ја не викам дека црвеното е апсолутно црвено, ствар на перцепција е, и тоа е факт, со оглед дека може тебе да ти се сјебани рецепторите за вид..
Али гравитацијата?
И, како можеш да знаеш дали сонцето ја перцепира?
Дали сонцето има Ум и Чуства?
Нема.
Дали може тело без Ум и Чуства нешо да перцепира?
Неможе.
Дали гравитацијата за сонцето и за земјата не постои пошо они не ја перцепираат?
Неточно.
Постои, факт е дека сонцето ја привлекува земјата бидејќи има поголема маса, а со тоа и поголема гравитација.
Дали ти знаеш за тоа?
Да кажеме незнаеш.
Па шо ако незнаеш, коа сонцето сеуште ја привлекува земјата.
Каква врска има твојата перцепција за реалноста со апсолутната вистина?
Никаква.
Доколку ти нешто не си видел, незначи дека не постои. <=-- И запази, реченицава доаѓа од окорели атеист.
An illusion is a distortion of the senses, revealing how the brain normally organizes and interprets sensory stimulation. While illusions distort reality, they are generally shared by most people.[1] Illusions may occur with more of the human senses than vision, but visual illusions, optical illusions, are the most well known and understood. The emphasis on visual illusions occurs because vision often dominates the other senses. For example, individuals watching a ventriloquist will perceive the voice is coming from the dummy since they are able to see the dummy mouth the words.[2] Some illusions are based on general assumptions the brain makes during perception. These assumptions are made using organizational principles, like Gestalt, an individual's ability of depth perception and motion perception, and perceptual constancy. Other illusions occur because of biological sensory structures within the human body or conditions outside of the body within one’s physical environment.Доказ за непостоење на некаква си вистина...уште апсолутна хехехе
The term illusion refers to a specific form of sensory distortion. Unlike a hallucination, which is a distortion in the absence of a stimulus, an illusion describes a misinterpretation of a true sensation. For example, hearing voices regardless of the environment would be a hallucination, whereas hearing voices in the sound of running water (or other auditory source) would be an illusion.