Ак не ви чинит не идајте

• Креатор на темата Креатор на темата Јован
  • Време на започнување Време на започнување
Топол бран и екстремно високи температури од утре ќе ја зафатат Македонија.

Метеоролозите најавуваат дека максималните дневни температури во наредните три дена ќе достигнат 40 степени Целзиусови, а екстремно висок ќе биде и УВ индексот - 9.

Министерството за здравство денеска излезе со препораки до граѓаните со цел да се избегнат несакани последици од топлотниот бран. Се препорачува без поголема потреба да не се излегува на отворено во најтоплиот период од денот, да се пијат течности и да се носи лесна и светла облека, заштитини очила од сонце, да се користат креми со висок заштитен фактор, како и да се одбегнува конзумирање тешка и мрсна храна и алкохол, а хронично болните лица редовно да ја земаат препишаната терапија.

Јоване можеби знаеш да насмееш со некои делови од твоиве колумни, но се гледа провидноста во нив и нивната намена, всушност затоа и те има во „Сега“ чија главна задача е да биде насочен против владата, па така и твоите колумни

тогаш поарно давај им други наслови, оти содржината ти се губи од она „ак не ви чинит не идајте“

ова не го пишувам ни од контрања нити од тоа што сум нечиј симпатизер, но гледам дека има потенцијал во тебе, но за жал премногу е насочен на политика, а што е уште полошо се гледа едната страна во твоите текстови
друга страна јок

сепак ова е мое мислење и не сакам сега сите да навалат, ти вака ти ова ти она

:salut:

Е ко ми го наплати кј Паткана ајс кафето 130,притисокот ми се крена до таму и назад. Претераја.

Јес да е ова чек дис аут, али сериозно:

И да ми плаќаат, у Охрид не идам.

Стварно не чини.

Стварно не чини.

Само остани си верна на признанието, дан се случит нешто (или некој) да те намамит да дојш :tv:

Само остани си верна на признанието, дан се случит нешто (или некој) да те намамит да дојш :tv:
5 години не сум отишла у Охрид.
И се дур не се научат што значи услуга, не планирам да идам.
(а, како што стојат работиве, односно ко шо има многу луѓе шо сакаат да си даваат пари, и за истите да добијат безобразен однос и безобразно напумпани цени, охриѓани не ни имаат причина да се променат...дур има овци, ќе има и стржење:pipi:)

Реално Охрид цените се изгор, два поскапо дури и од Будва или кое било место на јадранот.Оваа година стФарно претераа и само неколку пати дојдов и се вратив со празен џеб.

А Дубаи ќе да беше Охрид...

Јоване можеби знаеш да насмееш со некои делови од твоиве колумни, но се гледа провидноста во нив и нивната намена, всушност затоа и те има во „Сега“ чија главна задача е да биде насочен против владата, па така и твоите колумни

тогаш поарно давај им други наслови, оти содржината ти се губи од она „ак не ви чинит не идајте“

ова не го пишувам ни од контрања нити од тоа што сум нечиј симпатизер, но гледам дека има потенцијал во тебе, но за жал премногу е насочен на политика, а што е уште полошо се гледа едната страна во твоите текстови
друга страна јок

сепак ова е мое мислење и не сакам сега сите да навалат, ти вака ти ова ти она

Најпрво фала ти што си седнал да ги прочиташ/анализираш, а второ...

Најголемиот дел од луѓето кои досега ми дале коментар ми рекле дека колумните биле супер, и смешни и забавни итн, итн...

Имало и скопјани кои ми рекле „додека ви е ваков односот (ак не ви чинит не идајте) нема ни да ви дојде некој“ и за таквите претпоставувам дека воопшто не ни стигнале подалеку од насловот.

Имало и охриѓани кои ми рекле дека колумните се анти-охридски поради (само)критичноста во нив и дека работам против доброто на Охрид. Дури имало и такви што ми рекле дека сум влегол во уште една завера на скопјанишчана против охриѓани :tv:

Имало и такви шо ми рекоа зошто почна со политика во колумниве, шо и фалеше на првата, требаше да продолжиш така...

Има и луѓе со вакво мислење, многу нормално... Да, можеби сум се заебал шо сум се „навлекол“ на политика ама интересно ми е, и ќе продолжам да вметнувам и политички делови во овој серијал колумни летово. Е сега за содржината... пишувам/критикувам/исмејувам за она што ми е интересно... ако сум одлучил дека владејачката партија е поинтересна кон нив ќе биде насочено, ако не ќе бидат другите итн... Џабе сум фатил да објаснувам, почекај, и следи што пишувам по колумни па можеби ќе се убедиш и самиот дека немам никаква заднина а најмалку дека се точни твоите конспиративни теории и мојата улога во „Сега“.

Јоване трудисе некого друг да убедиш, но улогата на Сега на сите ни е јасна, па така и твоите колумни мора да ја држат таа политика

Ништо нема да ме предомисли оваа година да го прекинам долгогодишниот пост кога се работи за Охрид. ОК, можеби ме предомислуваат последниве неколку страни, ама идам сигурно. :pipi:

Ohrid FTW!

Стварно не чини.

5 години не сум отишла у Охрид.

Jeс да е чек дис аут, а не мистерии, ама чувај од графчињата на кои гледаш - сакам да избајам и јас пар ствари :)

а зашто не одите во Струга???

Ми чинит...Утре идам... :smir:

Jeс да е чек дис аут, а не мистерии, ама чувај од графчињата на кои гледаш - сакам да избајам и јас пар ствари :)
:icon_lol:

Настрана моите екстра-сензорни спосбности:pipi:...Ако не сум била јас лично, биле мои блиски луѓе и споделиле искуства.
Плус, последниве 5 години, ниту нешто се смени во нашиот општествен систем, ниту разните дејности и стопански гранки доживеаа ренесанса, ниту нашиот ментален склоп евоулираше, па дали пред 5 години или сега, станува тако речи ирелевантно (ок, го очистја езерото...али за тоа беа криви од скопјаните шо мочаа у него :( )

Да се разбереме, свесна сум дека дали јас и уште некој ќе идеме или не у Охрид, е тотално небитно. Секогаш ќе има пубертелии, кои не можат да излезат од државава и на кои единствена опција им е Охрид, мазохисти (кои идат у грција од истите побуди) и залутани странци...Значи, пун ќе биде градот преку лето.

Ама, што правиме со ретките странски туристички сајтови кои го споменуваат Охрид како дестинација, и кои даваат позитивни оценки само за природата и спомениците во Охрид, а се друго оценуваат како суб-стандардно?
Или, шо ќе ни се они, има доволно македонци кои уживаат у суб-стандарден третман. (веројатно е така...ама лично, криво ми е. Затоа што Охрид е дефакто прекрасен. Но, некој има и потреба да знае дека плаќа за да добие нешто за возврат. А, не за да го третираат ко нижа форма на живот)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom