Идеја за формирање на навивачка група ОБЕДИНЕТА МАКЕДОНИЈА

• Креатор на темата Креатор на темата Saber Rider
  • Време на започнување Време на започнување
Супер идеја на кој му текнало “АЛАЛ МУ ВЕРА“.

Е сега само едно не ми се свига, а тоа е шо се предлага да навивачките групи го водат целиот проект. Ако е така тогаш мислам дека не бидува работа.

Некој овде спомна да водачот на овој проект биде неутрален. Добра ИДеја!!!

Според мене мислам дека најдобро ке биде да тоа биде Агенцијата за Млади и Спорт. Така што тие би биле одговорни и за “мир у куќа“. Понатаму.......

Да се направи членаринска карта од според мене идеални 100 евра годишно!
Со тоа би се се направиле посебни картички на кои би биле вметнати Име и Презиме на навивачот (може да се направат и електронски но со оглед на скапотијата мислам дека нема да може електронски). И така со тие карти би се влегувало на стадион без претходно бркање по карти за Западна или Источна!

Во таа цена би била вметната цената за билетите за цела година.
Друго со тие пари ( кои мислам дека се доволни (100 евра)) би биле доволни за сите билети за цела година на нашата репрезентација, плус да се изработат навивчки дресови во некоја пр.Штипска Конфекција:smir:, и сите навивачки реквизити.

За оваа идеја треба и малку реклама.
Така да сето ова да биде во рацете на АМС, и тие да се ангажираат да сето ова се промовира на накоја од нашите телевизиски куќи (пр. Сител, А1, Канал 5 и др.)

За песните кои ке се пеат освен оние стандардните кои се пееле до сега да се измислат нови, така да би се испракале во Агенцијата за Млади и Спорт, и таму би се бирале кои песни ке се пеат на натпреварите.

За сите гостувања освен оние 100 евра за членаринската карта да би се доплакало плус некој симболична сум на пари (ипак се тоа трошкови а и така би било по примамливо за АСМ)

На ред дојдоа инцидентите и препукувањата на навивачките групи.

Овој ред како шо кажав најдобро би било да го води АСМ.
Така да секој оној кој би направил инцидент би му била одземена членаринската карта, и со тоа би му се забранило да влезе на стадион, така да би му дошло како еден вид на суспензија на одреден период, без право за вракање на парите за истата карта!:toe:

Така мислам најдобро би било, башка нема да има фаворизирање на навивачките групи, или нивно промовирање за некоја си заслуга и кредити!:toe:

За името добра е идејата Фалангата на Александар или она другото не се секавам како беше, но мислам дека може и тоа со некоја си Телевизиска Кампања како шо беше за дресовите и нивната креација (шо ни ебаа мамата демек тие би биле одигиналните дресови) така да се направи и за името. Башка малку повеке и би си промовирала таа идеја и би побудила барем малку национално чуство кон РЕПРЕЗЕНТАЦИЈА!!!:smir:

Добро би било исто така и едноставно и препознатливо името Фаланга!
Арно ама веке имаме такво име! (ние штипјаните сме си така)

Така еве го мојот предлог:

МАКЕДОНСКА АРМИЈА!
:smir::smir::smir::smir::smir::smir::smir::smir::smir::smir:

Ова треба да биде државен проект...(еден од многуте кои се неопходни за зацврстување на патриотизмот)!!!

1. АМС да ги собере водачите на сите групи и да ги организира!!!

2. Името да се избери на сличен начин како и официјалната химна!!!

3. Членарина треба да биде помала (дури и симболична) оти членарина од 100 евра че ги исфрли сите кои срце даваат за фудбалот и државата ама НЕМААТ ПАРИ, оти платата и е толку на половина МАКЕДОНИЈА!!!

4. Исклучиво носење државни обележја!!!

5. Печатење на листови со дозволените песни!!! (јас сум од Прилеп, ама не сакам за репрезентација да слушам: о Сузана, Да даде Господ и сл.)

6. Санкција за проблематичните, т.е. забрана за следење репрезентативни натпревари во сите спортови + парична казна!!!

...........................

Сега за сега ова е мое размислување!!!

Ова треба да биде државен проект...(еден од многуте кои се неопходни за зацврстување на патриотизмот)!!!

3. Членарина треба да биде помала (дури и симболична) оти членарина од 100 евра че ги исфрли сите кои срце даваат за фудбалот и државата ама НЕМААТ ПАРИ, оти платата и е толку на половина МАКЕДОНИЈА!!!

5. Печатење на листови со дозволените песни!!! (јас сум од Прилеп, ама не сакам за репрезентација да слушам: о Сузана, Да даде Господ и сл.)

6. Санкција за проблематичните, т.е. забрана за следење репрезентативни натпревари во сите спортови + парична казна!!!

одлична идеја... само колку ке успее...:toe:

Потрошена тема веќе години и години наназад.

добро размислуванје

1..Ime na grupata moze da bide Alexander's Army...Znaci toa e Armija na navivaci!!

многу пооригинално би било Alexander's Phalanx (Фалангата на Александар)

da po urnekot na skotlanganite tartan army
falangata na aleksandar poveke me bendisuva
edno zname imame
sonceto makedonsko
kako so mozea skotlanganite da go preplavat skopje so sini znaminja mozeme i nie

Pa ova ti e mn dobra ideja da ti kazam a i valjda ke moze da se namali tenzijata megju domasnite klubovi ako site navivaat zaedno

Znaci zaklucivme deka e najbolje politikata da vmesa prsti, ali kako da najdeme nacin ovoj proekt da se afirmira. Pa predlagam najprvin da se otvori vakva tema na forumite na sekoja navivacka grupa. Ipak treba od negde da se pocne:)
I eve dokaz deka Srbite istaknuvaat znaminja so politicka sodrzina i na reprezentativni mecevi pa nikoj ne gi trga (nameneto za Marko MZT)
images

:pos: :pos: :pos2: :poss:

Исто и шкотите кога дојдоа, сите си беа прво до влада, си подигнаа бонче за авионска карта и си дојдоа у Скопје. На полувреме сите се јавија кај амбасадорот да му кажат кај се... :tapp:

Тој што ќе земе пари за да навива, не е навивач, туку дебиолиден идиотски полтрон.

Навивачка група национална се обидуваат да створат само недоквакани земји, као шо сме ние... сите други сами си плаќаат да идат у странство, пошто се патриоти и мерак им е да си ја гледаат земјата.

А за дома, бујрум Градски... нека дојдат шверцери нека навиваат со нас Абре Македонче... и битолчани нека викаат битола мој роден град... ќе навијаме... :wink:

Znaci zaklucivme deka e najbolje politikata da vmesa prsti, ali kako da najdeme nacin ovoj proekt da se afirmira. Pa predlagam najprvin da se otvori vakva tema na forumite na sekoja navivacka grupa. Ipak treba od negde da se pocne:)
I eve dokaz deka Srbite istaknuvaat znaminja so politicka sodrzina i na reprezentativni mecevi pa nikoj ne gi trga (nameneto za Marko MZT)
images

Ова е на ракомет ако добро глеам , а не на фудбал ...

А шо не ја заклучете темата...Не се нашол некој паметен до сеа,па ние ќе ја оправаме работата ! Теоретски не е можно ова!

шо дека ние овде си организираме си правиме филмови кога ова треба некој да го слушни и да се организира а не вака само по форуми да се зборува празни муабети:oeoeoe::oeoeoe::oeoeoe::oeoeoe:инаку сум ЗА

:pos: :pos: :pos2: :poss:

Исто и шкотите кога дојдоа, сите си беа прво до влада, си подигнаа бонче за авионска карта и си дојдоа у Скопје. На полувреме сите се јавија кај амбасадорот да му кажат кај се... :tapp:

Тој што ќе земе пари за да навива, не е навивач, туку дебиолиден идиотски полтрон.

Навивачка група национална се обидуваат да створат само недоквакани земји, као шо сме ние... сите други сами си плаќаат да идат у странство, пошто се патриоти и мерак им е да си ја гледаат земјата.

А за дома, бујрум Градски... нека дојдат шверцери нека навиваат со нас Абре Македонче... и битолчани нека викаат битола мој роден град... ќе навијаме... :wink:

1. Агенцијата за Млади и спорт денеска е под ВМРО ДПМНЕ, а утре че биди можеби под СДСМ....не е битно кој ја води туку е битно да помага при организацијата...како за ХРВАТСКА (тешко дека че имаше толку многу навивачи ако сите се сами си плајчаја)

2. А бе барем вие комитиве за на ГАГА одење не треба да зборувате оти секаде појдовте без пари...секаде сами да не си плајчавте случајно...А башка и ако ти имаш појче пари од мене не значи дека поголем патриот си и дека посилно че навиваш:smir:!!!

3. Мене би ми било гордост да членувам во таква НАВИВАЧКА ГРУПА, која че биди над клупските и која че ја води некое координативно тело (да не биди под влијание на една навивачка група оти така че се изгуби смислата)!!!

4. А за на градски т.е. на ФИЛИП II, ако не ти пречи така што го нарекувам, е башка приказна!!! На запад е без пари за Комити, а јас да дојдам че треба карта да си платам + превоз + јадење и че ме фати 1500 денари...

5. Мора државава да ги пролагоди и стадионите во ПП, БТ, СР за репрезентативни натпревари со послаби и понеатрактивни противници за да се поткрени и интересот за фудбалот воопшто...ПА И НИЕ ПРИЛЕПЧАНИВЕ СМЕ МАКЕДОНЦИ ЕБАГО:vozbud:!!!

1. Агенцијата за Млади и спорт денеска е под ВМРО ДПМНЕ, а утре че биди можеби под СДСМ....не е битно кој ја води туку е битно да помага при организацијата...како за ХРВАТСКА (тешко дека че имаше толку многу навивачи ако сите се сами си плајчаја)

2. А бе барем вие комитиве за на ГАГА одење не треба да зборувате оти секаде појдовте без пари...секаде сами да не си плајчавте случајно...А башка и ако ти имаш појче пари од мене не значи дека поголем патриот си и дека посилно че навиваш:smir:!!!

3. Мене би ми било гордост да членувам во таква НАВИВАЧКА ГРУПА, која че биди над клупските и која че ја води некое координативно тело (да не биди под влијание на една навивачка група оти така че се изгуби смислата)!!!

4. А за на градски т.е. на ФИЛИП II, ако не ти пречи така што го нарекувам, е башка приказна!!! На запад е без пари за Комити, а јас да дојдам че треба карта да си платам + превоз + јадење и че ме фати 1500 денари...

5. Мора државава да ги пролагоди и стадионите во ПП, БТ, СР за репрезентативни натпревари со послаби и понеатрактивни противници за да се поткрени и интересот за фудбалот воопшто...ПА И НИЕ ПРИЛЕПЧАНИВЕ СМЕ МАКЕДОНЦИ ЕБАГО:vozbud:!!!

Se slozuvam so tebe,mora drzavava da frli nekoj denar za da gi napravi stadionite za da moza da se igrat i na niv reprezentativni nadprevari ili ako ne barem da vi obezbedi transport so Skopje

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom