Зошто некултурно, Егзорцист од Вилијам Фридкин се смета за ремек дело на филмската уметност а плус е од религиозна тематика, па некако по твојот муабет за лукавијо ми делува дека атеистите така некако си ги претставуваш...според она што го кажуваш делуваш доста експлозивно + некултурно исто како што опишав.
Атеистите се деца на лукавиот и тие можат да отепаат и човек доколку бидат сигурни дека нема да ги гони законот и нема да имаат ниту жал ниту перде.
Нажалост многу атеисти има и веке не сакам со нив да се замарам а најмалце да им објаснувам и не си трошам време повеке со нив оти не вреди
П.С. Тоа што викаш дека не сум сретнал хахаха има едно правило, вистината не зависи од твоето кажано (тропнато)
Е на ова морав...ти го прочита целиот настан???Што све се десило?Плус од Аврама господ барал да си го заколи синот за да докажи дека е прав верник...
епа крајот го краси делото!!!!Еве објаснување за сите атеисти
На крај вика за атеистите: пиј млеко може ке пораснеш
хахахаха
Атеизам - би го превел ..за кој кура* живеат .. бед филм е тоа ... посебно младинава .. атеисти биле , за велигден скоро сите по цркви дремат .
Добро бе луге ... еве јас цел живот арелигиозен ,да не речам атеист пошто сепак верувам дека можда нешто постои . Никогаш како таков не се трудам да го наложам моето мислење врз другите , а кога и да налетам на некој религиозен тој се труди да ме убеди дека треба да сум верник . Истото можам да го тврдам за 99% проценти од атеистите кои ги познавам .
Добро бре луге шо кој _____ ви е вас верниците ... Секогаш атеистите се криви за тоа што не го делат вашето мислење . Испадна на темава дека атеистите ве терат да не верувате а всушност секогаш е обратно . Религиозните се трудат да ги убедат атеистите и кога атеистот ги направи луди со аргументи тие ја вртат приказната како да е атеистот тој што се трудел да убеди .
Така мене еднаш еден монах се трудеше да ме одвлече од моите „Грешни патишта “ и кога свати дека баратам со библиа коран и слични литературни дела и дека единствено кое може да ми докаже е дека е смешен во мои очи типот ме обвини дека сум бил агент на лукавиот пратен да го доведе во искушение ???? Накрајот и крив испаднав бидејки несакам да прифатам туѓо мислење .
Е сега ова шоу за кое зборувате предпоставувам дека освен за пари за друго не се прави ... а пак и не мислам дека ке бидат вистински атеисти ... Некако безсмислено би било да стават вистински атеисти бидејки ке нема победник , а на крајот религиозните ке плачат .
Да се надоврзам и јас на муабетотЕ сега велиш дека убивале онака ко од ќеиф атеистите, ај размисли во која категорија оваа твоја изјава (бисер) спаѓа...:jaj:Атеистите спасиле многу луѓе...милијарди. Само кој да се замара со тоа, не?
Јас знам многу декларирани верници кои убивале...замисли мафијата на Сицилија колку побожни луѓе и дарители на манастири...или не е така...и кај нас имаш такви примери.
Ти учи си од Јанко дебелиот, атеистите учат од други типови...Едисон, Тесла, Дарвин...
Иии шо рече Јанко ејјј а Станко?
А Флеминг шо напрај? Туку да не ти досадувам со флеминзи и тесли кога има нашатв и сители-шутели...
Браво, убаво кажа и така еЕве објаснување за сите атеисти
На крај вика за атеистите: пиј млеко може ке пораснеш
хахахаха
Колку само себично гледаш. Можеш да го посветиш на креирање фамилија, правење на луѓето околу тебе и пошироко посреќни и на крај да го оставиш светот за нешто поубав одколку кога си дошол на него.Атеизам - би го превел ..за кој кура* живеат .. бед филм е тоа ... посебно младинава .. атеисти биле , за велигден скоро сите по цркви дремат .
Јас лично имам видено многу верници (христијани и муслимани) што се иживуваат на животни (едниот од нив е толку побожен што има жигосувано на ногата крст). Од истиот ми покажаа клип пред година дена како зема мало маче го мава со сета сила од контејнер и му ја гмечи главата после тоа со нога. Друг ми се фалеше како му брцал срчи на некое кученце (не знам само колку ќе продолжи да брца зошто го зашлапав и им реков да ми пренесат одма тие што се дружат со него ако пак прави таков дебилитет). Хитлер една од најголемите негативци во историјата што масакрирал повеќе луѓе нешто сите на форумов заедно ќе запознаеме во цел живот бил верник.Да се надоврзам и јас на муабетот
Не знам за тоа ама јас лично имам видено атеист како убива мачка и тоа за да му биде интересно од кејф, имам видено еден атеист како стави живо животинче во оган. Ние Христијаните ги цениме лугето но и животните и не за џабе се рекло кој ги Мрази животните ги мрази и лугето. Така да вашето е бисет што го викате
Викаш спасили миљарди лиге? знаеш колку миљарди има на светов? сакаш да кажеш дека повеке спасиле од колку што има лиге?
Браво, убаво кажа и така е
е сега ме убедиЕве објаснување за сите атеисти
добро ти си размислил малку дека сосем случајно си видел атеист дека убива мачка?? не си помислил дека постојат и стотици христијани што малтретирале животни и сеуште се нарекуваат верници? нема врска тоа дека бидејки тој е атеист и не му е важно за животното или па не се грижи што ке го најди откако ке умри...тука верата нема никаква врска туку свеста колку е развиена кај тој човек!Не знам за тоа ама јас лично имам видено атеист како убива мачка и тоа за да му биде интересно од кејф, имам видено еден атеист како стави живо животинче во оган. Ние Христијаните ги цениме лугето но и животните и не за џабе се рекло кој ги Мрази животните ги мрази и лугето.
не ми се верува што прочитав...значи јас можам комотно да излезам на улица и да убијам било кој да е па да си одам на кафе па вака ни деца не размислуваат...како што кажав погоре убивањето и мачењето нема никаква врска со тоа колку човекот верува или не верува во бог...а дека атеистите се деца на лукавиот тоа нема врска...атеистите едноставно неможат да најдат логика во верувањето во господ и не се ни обидуваат. тоа се атеистите извини!!!Атеистите се деца на лукавиот и тие можат да отепаат и човек доколку бидат сигурни дека нема да ги гони законот и нема да имаат ниту жал ниту перде.
Нажалост многу атеисти има и веке не сакам со нив да се замарам а најмалце да им објаснувам и не си трошам време повеке со нив оти не вреди
простено ти е ама немој со вакви испади друг патшто треба да кажам дека сите верници се убијци, дека се немилосрдни искомплексирани суштества што комплексот си го лечат на послаби животни?