Убеди го атеистот

Член од
10 февруари 2006
Мислења
358
Поени од реакции
8
Еве објаснување за сите атеисти

На крај вика за атеистите: пиј млеко може ке пораснеш
хахахаха

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
според она што го кажуваш делуваш доста експлозивно + некултурно исто како што опишав.
Атеистите се деца на лукавиот и тие можат да отепаат и човек доколку бидат сигурни дека нема да ги гони законот и нема да имаат ниту жал ниту перде.
Нажалост многу атеисти има и веке не сакам со нив да се замарам а најмалце да им објаснувам и не си трошам време повеке со нив оти не вреди

П.С. Тоа што викаш дека не сум сретнал хахаха има едно правило, вистината не зависи од твоето кажано (тропнато)
Зошто некултурно, Егзорцист од Вилијам Фридкин се смета за ремек дело на филмската уметност а плус е од религиозна тематика, па некако по твојот муабет за лукавијо ми делува дека атеистите така некако си ги претставуваш...

Е сега велиш дека убивале онака ко од ќеиф атеистите, ај размисли во која категорија оваа твоја изјава (бисер) спаѓа...:jaj:Атеистите спасиле многу луѓе...милијарди. Само кој да се замара со тоа, не?
Јас знам многу декларирани верници кои убивале...замисли мафијата на Сицилија колку побожни луѓе и дарители на манастири...или не е така...и кај нас имаш такви примери.

Ти учи си од Јанко дебелиот, атеистите учат од други типови...Едисон, Тесла, Дарвин...
Иии шо рече Јанко ејјј а Станко?
А Флеминг шо напрај? Туку да не ти досадувам со флеминзи и тесли кога има нашатв и сители-шутели...

T

theTinule

Гостин
Плус од Аврама господ барал да си го заколи синот за да докажи дека е прав верник...
Е на ова морав...ти го прочита целиот настан???Што све се десило?
Авраам поради тој чин(во којшто не си го убил синот што го чекал 100 години) се смета за ТАТКО НА ВЕРАТА.

Малахија 1:6 „Синот го *почитува татка си, а робот - господарот свој; а ако сум Јас татко, тогаш каде е почитта кон Мене? И ако сум Јас Господ, тогаш каде е стравот пред Мене - вели Господ Саваот...“ ..итн итн..
Има еден поубав стих ама неможам да го најдам....

Авраам затоа што имал поголема страхопочит кон Бог и му верувал на Бог би го направил тоа..Во секој случај Бог беше Оној кој му даде на Авраам син затоа што неговата жена Сара беше неплодна. Тој избрза и отиде со слугинката и го направи Ишмаил. По неколку години отиде со Сара и таа му роди син наречен Исак.
Пткога Исак порасна Бог му рече на Авраам да оди и да Му припреми жртва заедно со Исак. Кога стигнаа на местото Бог му заповедал на Авраам да го земе Исак со себе си сам да се искачи на височинката. Откако се искачил му заповедал да го убие синот свој. Авраам речиси го направил тоа...но Бог видел колку е голема верата Авраамова и му заповедал да го приготви младото јагненце што се нашло некако во близина. Тој не го убил синот свој.

Ова го реплицирав само на последната реченица твоја...или ваша :) Едноставно ме изиритира/вте :) За остатокот од постот ќе дебатираме утре :)

И еве еден линк каде можеш/те да најдеш/те стихови на македонски:
www.svetopismo.com.mk

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.753
Поени од реакции
5.011
Атеизам - би го превел ..за кој кура* живеат .. бед филм е тоа ... посебно младинава .. атеисти биле , за велигден скоро сите по цркви дремат:toe: .

R

RAYTHEON23

Гостин

хахахаха
епа крајот го краси делото!!!!

нека пије зелен чај и може ке ослабе (нека проба):toe:

или вијагра за.......

Атеизам - би го превел ..за кој кура* живеат .. бед филм е тоа ... посебно младинава .. атеисти биле , за велигден скоро сите по цркви дремат:toe: .

да точно и имаат:pusk: на гробишта после чук чук:vozbud:

ГРЕВ!!!!:toe:

шит хапенс нели...а некои па се опиваат па после ке се испотепаат:pos2:

брат брата не рани али секира ваууу

KeleS

insolitus res
Член од
22 јануари 2008
Мислења
734
Поени од реакции
57
Добро бе луге ... еве јас цел живот арелигиозен ,да не речам атеист пошто сепак верувам дека можда нешто постои . Никогаш како таков не се трудам да го наложам моето мислење врз другите , а кога и да налетам на некој религиозен тој се труди да ме убеди дека треба да сум верник . Истото можам да го тврдам за 99% проценти од атеистите кои ги познавам .

Добро бре луге шо кој _____ ви е вас верниците ... Секогаш атеистите се криви за тоа што не го делат вашето мислење . Испадна на темава дека атеистите ве терат да не верувате а всушност секогаш е обратно . Религиозните се трудат да ги убедат атеистите и кога атеистот ги направи луди со аргументи тие ја вртат приказната како да е атеистот тој што се трудел да убеди .

Така мене еднаш еден монах се трудеше да ме одвлече од моите „Грешни патишта “ и кога свати дека баратам со библиа коран и слични литературни дела и дека единствено кое може да ми докаже е дека е смешен во мои очи типот ме обвини дека сум бил агент на лукавиот пратен да го доведе во искушение ???? Накрајот и крив испаднав бидејки несакам да прифатам туѓо мислење .

Е сега ова шоу за кое зборувате предпоставувам дека освен за пари за друго не се прави ... а пак и не мислам дека ке бидат вистински атеисти ... Некако безсмислено би било да стават вистински атеисти бидејки ке нема победник , а на крајот религиозните ке плачат .

R

RAYTHEON23

Гостин
Добро бе луге ... еве јас цел живот арелигиозен ,да не речам атеист пошто сепак верувам дека можда нешто постои . Никогаш како таков не се трудам да го наложам моето мислење врз другите , а кога и да налетам на некој религиозен тој се труди да ме убеди дека треба да сум верник . Истото можам да го тврдам за 99% проценти од атеистите кои ги познавам .

Добро бре луге шо кој _____ ви е вас верниците ... Секогаш атеистите се криви за тоа што не го делат вашето мислење . Испадна на темава дека атеистите ве терат да не верувате а всушност секогаш е обратно . Религиозните се трудат да ги убедат атеистите и кога атеистот ги направи луди со аргументи тие ја вртат приказната како да е атеистот тој што се трудел да убеди .

Така мене еднаш еден монах се трудеше да ме одвлече од моите „Грешни патишта “ и кога свати дека баратам со библиа коран и слични литературни дела и дека единствено кое може да ми докаже е дека е смешен во мои очи типот ме обвини дека сум бил агент на лукавиот пратен да го доведе во искушение ???? Накрајот и крив испаднав бидејки несакам да прифатам туѓо мислење .

Е сега ова шоу за кое зборувате предпоставувам дека освен за пари за друго не се прави ... а пак и не мислам дека ке бидат вистински атеисти ... Некако безсмислено би било да стават вистински атеисти бидејки ке нема победник , а на крајот религиозните ке плачат .
:zver::zver:

а шоу од небо се гледа дека е чиста наместена работа:toe:

MaRyJaNe-poison

Beauty in Black
Член од
11 септември 2007
Мислења
2.722
Поени од реакции
167
Верата не треба да се наметнува на луѓето и со сила да се тера некој да ја прифати. Човек треба сам да одлучи во што ќе верува, а не да бира тоа што му е најинтересно, во тоа да верува.

Член од
22 септември 2008
Мислења
185
Поени од реакции
4
Е сега велиш дека убивале онака ко од ќеиф атеистите, ај размисли во која категорија оваа твоја изјава (бисер) спаѓа...:jaj:Атеистите спасиле многу луѓе...милијарди. Само кој да се замара со тоа, не?
Јас знам многу декларирани верници кои убивале...замисли мафијата на Сицилија колку побожни луѓе и дарители на манастири...или не е така...и кај нас имаш такви примери.

Ти учи си од Јанко дебелиот, атеистите учат од други типови...Едисон, Тесла, Дарвин...
Иии шо рече Јанко ејјј а Станко?
А Флеминг шо напрај? Туку да не ти досадувам со флеминзи и тесли кога има нашатв и сители-шутели...
Да се надоврзам и јас на муабетот
Не знам за тоа ама јас лично имам видено атеист како убива мачка и тоа за да му биде интересно од кејф, имам видено еден атеист како стави живо животинче во оган. Ние Христијаните ги цениме лугето но и животните и не за џабе се рекло кој ги Мрази животните ги мрази и лугето. Така да вашето е бисет што го викате
Викаш спасили миљарди лиге? знаеш колку миљарди има на светов? сакаш да кажеш дека повеке спасиле од колку што има лиге?

хахахаха
Браво, убаво кажа и така е

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Јас нив со научници тие мене со Јанко...:pos2:

Атеист убивал мачки? Како газда и љубител на неколку животинки од споменатиот вид се грозам од таквата постапка и барам негов личен опис и место на живеење. Зошто не си го спречил/удрил/ќотек?
Ако е тој атеист не значи автоматски дека е подобар од некој верник. Никој тоа не го тврди туку се работи за концептт на верување и неверување...

Да, Милијарди луѓе се спасени...Види колку жртви земале болестите кои сега се заебанција, а некогаш биле страв и трепет...а не се само жртвите туку и демоцидот и падот на општата економија...

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_epidemics

Едена од популарните мерки на религиозните од тие времиња било само-камшикувањето (Флагеланти) и само-поверување (Мортификација) во надеж дека преку страдање на правоверни христијани, господ ќе им се смилостиви и ќе ја запри болеста...колку тоа делувало нема потреба да кажувам...

За жал и во денешно време има вакви методи, бидејќи повторувањето не е мајка на знаењето како што некој кажал...

Ова го има и кај христијанството и кај исламот...
Резултати???

R

RAYTHEON23

Гостин
да повторувањето не е мајка на знаењето туку истражувањето а овие не истражуваат туку си вршат малтретирање:toe:

Македон91

Благородник
Член од
21 јануари 2009
Мислења
2.134
Поени од реакции
120
Се чудам зошто членот Атеист сеуште не се вклучил во дебатава, ептен му е погодена темава :helou:

Xak

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.610
Поени од реакции
464
Колку само себично гледаш. Можеш да го посветиш на креирање фамилија, правење на луѓето околу тебе и пошироко посреќни и на крај да го оставиш светот за нешто поубав одколку кога си дошол на него.

Да се надоврзам и јас на муабетот
Не знам за тоа ама јас лично имам видено атеист како убива мачка и тоа за да му биде интересно од кејф, имам видено еден атеист како стави живо животинче во оган. Ние Христијаните ги цениме лугето но и животните и не за џабе се рекло кој ги Мрази животните ги мрази и лугето. Така да вашето е бисет што го викате
Викаш спасили миљарди лиге? знаеш колку миљарди има на светов? сакаш да кажеш дека повеке спасиле од колку што има лиге?

Браво, убаво кажа и така е
Јас лично имам видено многу верници (христијани и муслимани) што се иживуваат на животни (едниот од нив е толку побожен што има жигосувано на ногата крст). Од истиот ми покажаа клип пред година дена како зема мало маче го мава со сета сила од контејнер и му ја гмечи главата после тоа со нога. Друг ми се фалеше како му брцал срчи на некое кученце (не знам само колку ќе продолжи да брца зошто го зашлапав и им реков да ми пренесат одма тие што се дружат со него ако пак прави таков дебилитет). Хитлер една од најголемите негативци во историјата што масакрирал повеќе луѓе нешто сите на форумов заедно ќе запознаеме во цел живот бил верник.
И според ова што треба да кажам дека сите верници се убијци, дека се немилосрдни искомплексирани суштества што комплексот си го лечат на послаби животни?
Кон болдираното, размисли малце, на пример со некој да се најде да измисли лек за рак ќе ги спаси и тие што се веќе заразени и и лекот ќе остане да идните генерации што ќе ја имаат таа болест да се спасат.
Зошто тогаш, според библијата (како што толкуваше Мики1 на форумов) животните не идат во рајот и они се украс само на земјата (предмети) за да не му биде досадно на човекот?

Јанко си е приказна за себе, ништо паметно не кажа, те. воопшто немаше ни поента тоа што го зборуваше, големиот верник што организира собир да се тепаат деца на плоштад што не мислат исто како него, гнаса суштество.

Miss Right

happiness machine
Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.308
Поени од реакции
142
е сега ме убеди :pos:

Не знам за тоа ама јас лично имам видено атеист како убива мачка и тоа за да му биде интересно од кејф, имам видено еден атеист како стави живо животинче во оган. Ние Христијаните ги цениме лугето но и животните и не за џабе се рекло кој ги Мрази животните ги мрази и лугето.
добро ти си размислил малку дека сосем случајно си видел атеист дека убива мачка?? не си помислил дека постојат и стотици христијани што малтретирале животни и сеуште се нарекуваат верници? нема врска тоа дека бидејки тој е атеист и не му е важно за животното или па не се грижи што ке го најди откако ке умри...тука верата нема никаква врска туку свеста колку е развиена кај тој човек!

Атеистите се деца на лукавиот и тие можат да отепаат и човек доколку бидат сигурни дека нема да ги гони законот и нема да имаат ниту жал ниту перде.
Нажалост многу атеисти има и веке не сакам со нив да се замарам а најмалце да им објаснувам и не си трошам време повеке со нив оти не вреди
не ми се верува што прочитав...значи јас можам комотно да излезам на улица и да убијам било кој да е па да си одам на кафе :tapp: па вака ни деца не размислуваат...како што кажав погоре убивањето и мачењето нема никаква врска со тоа колку човекот верува или не верува во бог...а дека атеистите се деца на лукавиот тоа нема врска...атеистите едноставно неможат да најдат логика во верувањето во господ и не се ни обидуваат. тоа се атеистите извини!!!

Член од
22 септември 2008
Мислења
185
Поени од реакции
4
Значи вака, познавам двајца кои за себе бикаат дека се атеисти, едниот не сака животни и ги убива а на другиот атеист му имам доста помогнато а кога дојде време јас да му побарам помош не ми беше возвратено со добро (искористи и скрисе)
Немојте да ги мешате верниците и лицемерите
верник е едно а лицемер е човек кој вика дека е верник а уствари лаже и прави злодела како убиства, малтретирања, уцени и сл.

Значи има
Вистински Верник
Лажен Верник (неверник)
Атеист

Вториот не е верник и тој ке биде казнет за своите дела и е срам за останатите верници

што треба да кажам дека сите верници се убијци, дека се немилосрдни искомплексирани суштества што комплексот си го лечат на послаби животни?
простено ти е ама немој со вакви испади друг пат

Kajgana Shop

На врв Bottom