Која фирма за продажба на компјутери во МК е најдобра/најлоша според вас?

M1K1 007

не у еу
Член од
7 јули 2009
Мислења
1.796
Поени од реакции
571
па шо знам

мислев дека Паком се главните а овие од СЕТ земаат на големо и имаат исти или приближни цени (иако од паком не знам ценовник оти треба да си дилер па да имаш увид)

ама ко велите така, така нека е

а кој се застапници на интел и АМД процесорите? паком сет анхоч амц или има една компанија?

оти гледам во анхоч има поевтини процесори од СЕТ да речиме

Феном 945 ка или 955 ка мислам дека беше е 8000 а во сет е 8800 ден

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
па шо знам

мислев дека Паком се главните а овие од СЕТ земаат на големо и имаат исти или приближни цени (иако од паком не знам ценовник оти треба да си дилер па да имаш увид)

ама ко велите така, така нека е

а кој се застапници на интел и АМД процесорите? паком сет анхоч амц или има една компанија?

оти гледам во анхоч има поевтини процесори од СЕТ да речиме

Феном 945 ка или 955 ка мислам дека беше е 8000 а во сет е 8800 ден
Нема врска тоа, може и од ист дилер да зеле само поголема количина.

Пример:
Anhoch нарачале 1000 процесори и овие им дале цена (пример) 7000
SET нарачале 500 процесори и овие им дале цена 8000

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114

JimmyHoFFa

NAVIGATOR
Член од
8 септември 2010
Мислења
1.196
Поени од реакции
482
abe golemive firmi vo makedonija zimaat na golemo znaci neznam kolku tamu kontinjeri site zaedno zimaat i posle tuka si gi delat zatoa ako vidis site ustvari gore dole se uvoznici za isitite brendovi primer ke zemat 5000 mausi od neznam koj tip i za tie zimaat pogolem popust otkolku kako edna firma da naraca 1000 mausi od toj tip i tuka samo gi delat i nas ne secat :)

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
Ова е твоја претпоставка така? Нема логича па ич твојов муабет.

M1K1 007

не у еу
Член од
7 јули 2009
Мислења
1.796
Поени од реакции
571
не знам дали е за овде ама ај да си прашам

само не ми велете од АМЦ ни ЦД не би купил и слично оти друго ме интересира

отворам сајтот на АМЦ (оти видов на реклама на ТВ) дека имало некоја новогодишна понуда на кредит со најмала рата од 600 ден - знам се како оди процедурата со лична карта,последна сметка, преку стопанска итн туку ме зачуди дека пак вратија да биди ратата 600 ден а јас знам дека беше најмалу 1200 ден

е сега прашањето ми е дали оваа понуда е само за нова година или важеше и пред тоа/и че важи и понатаму со минимална рата од 600 ден??????????????

и најбитното - дали има вакви понуди и од други места (СЕТ,Нико итн) или само во АМЦ важи ова?

http://www.amc.com.mk/Uploads/File/novagodina2010.pdf

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
не знам дали е за овде ама ај да си прашам

само не ми велете од АМЦ ни ЦД не би купил и слично оти друго ме интересира

отворам сајтот на АМЦ (оти видов на реклама на ТВ) дека имало некоја новогодишна понуда на кредит со најмала рата од 600 ден - знам се како оди процедурата со лична карта,последна сметка, преку стопанска итн туку ме зачуди дека пак вратија да биди ратата 600 ден а јас знам дека беше најмалу 1200 ден

е сега прашањето ми е дали оваа понуда е само за нова година или важеше и пред тоа/и че важи и понатаму со минимална рата од 600 ден??????????????

и најбитното - дали има вакви понуди и од други места (СЕТ,Нико итн) или само во АМЦ важи ова?

http://www.amc.com.mk/Uploads/File/novagodina2010.pdf
Што сакаш да купиш? АМЦ имаат наведено дека најмалата рата за некој нивен производ е 600 денари. Можеби е за дигитален апарат или монитор, незнам. А за лаптоп да е 1500+.

JimmyHoFFa

NAVIGATOR
Член од
8 септември 2010
Мислења
1.196
Поени од реакции
482
Што сакаш да купиш? АМЦ имаат наведено дека најмалата рата за некој нивен производ е 600 денари. Можеби е за дигитален апарат или монитор, незнам. А за лаптоп да е 1500+.
pa i da Laptop e za 600 den rata na kolku godini ke go isplaka. Dodeka da go isplati ke izleze laptop za na raka sto se nosi so nekoja proekcija :D ovo ono :)

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
mnogu normalno deka e pretpostavka samo zasto da nema logika sto ne ti e jasno
Епа како ќе ја одредат тогаш цената на поединечниот производ кога зимаат разни количини а ги зимаат во еден пакет за да добијат заедничка цена на вкупната количина?

JimmyHoFFa

NAVIGATOR
Член од
8 септември 2010
Мислења
1.196
Поени од реакции
482
Епа како ќе ја одредат тогаш цената на поединечниот производ кога зимаат разни количини а ги зимаат во еден пакет за да добијат заедничка цена на вкупната количина?
deeee beeeee znaci naracuvas od Intel 1000 procesori i5 750 koj sto ima nabavna cena od 100 evra, SET naracala 300 CPU Anhoch 250 Niko 200 itn. ntel sigurno ima kaluzula ako si dolgorocen nabavuvac na nivni komponenti ovlasten uvoznik ili taka nesto deka ako zemes pod 1000 CPU ti davaat cena od 110 evra po porcesor ako zemes nad 1000 procesori ti davaat 10 posto popust i cini 100 evra po procesor tuka doagaat so eden kontinjer site tie i ovie od kaj nas si gi delat i cao proijatno koj kolku saka si go prodava toj poseben komponent (obicno ne secat so na primer 12500den za i5 CPU ama ajde) se ova e dadeno kako prost prmer od 3 oddelenie sekogas ima tuka i prevoz danok ova ona ama opsto kazano toa taka moze da se napravi mnogu lesno i deka ako firmive kaj nas imaat dolgorocna sorabotka pomegju sebe se dava na edna od firmite toa da go narpavi obicno toa bi bila firmata koja sto najdolgo e na nasiov pazar i koja bi dobila najgolem popust za edna golema naracka. Sega jasno e deca i dali ima seuste prasanja? ;)

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
Деца? Изгледа тебе не ти е јасно и живееш во свет на илузија. Ваква математика сеуште немам видено. Како они ќе поделат кој која цена да ја добие? Или сите ќе го купат по 100 евра, па јас зашто сум земал најмногу, ќе го продавам со најмала маржа, а ти дека си земал најмалце ќе мора најскапо да го даваш? Или како ќе одредиме според тебе? Извини ама незнам во кој век живееш, вакви комбинации првпат од тебе слушам, а очигледно гледам дека појма немаш од трговија.

Ако јас зимам 1000 парчиња зашто правам голем обрт и имам голем капитал за да ги земам наеднаш тие 1000 парчиња, што к*р ме заболе да се здружувам со тебе и да ти правам услуга на некој начин да ти се смали и тебе цената, кога јас колку толку ќе си добијам добра цена, а тебе ќе те оставам да скапеш со мизерна количина и висока набавна цена.

Kajgana Shop

На врв Bottom