Која фирма за продажба на компјутери во МК е најдобра/најлоша според вас?

JimmyHoFFa

NAVIGATOR
Член од
8 септември 2010
Мислења
1.196
Поени од реакции
482
Паком Ниш

Паком во Македонија не постои веќе подолго време. Оригиналниот Паком е од Ниш/ Београд, и е најголем дистрибутер во Екс Ју. Бившата филијала на Паком во Скопје е продадена на М Сан групација која е хрватска фирма.

Иначе дечките се ОК, имаат сопствен сервис, генерални сервисери се за доста брендови. Имаат одлични цени, но колку што знам работат само дистрибуција, едни од најголемите увозници во МК.
kako be ne postoi kaj fersped im e firmata i servisot kaj poranesen avtopazar

|Volkswagen|

Тастатурата е посилна од мечот!
Член од
21 јули 2009
Мислења
2.729
Поени од реакции
897
ПАКОМ постојат (Хрвати се газди). 90% од фирмите во Македонија купуваат на големо од нив. Еднаш и јас коа сакав да отворам продавница за компјутери стапив во контакт со нив. Добри цени имаат, ама не работат на мало и работат со плати па клати ;)

JimmyHoFFa

NAVIGATOR
Член од
8 септември 2010
Мислења
1.196
Поени од реакции
482
ПАКОМ постојат (Хрвати се газди). 90% од фирмите во Македонија купуваат на големо од нив. Еднаш и јас коа сакав да отворам продавница за компјутери стапив во контакт со нив. Добри цени имаат, ама не работат на мало и работат со плати па клати ;)
I ova e tocno :P

Милојко

Идем Куме Кући
Член од
17 ноември 2008
Мислења
3.072
Поени од реакции
554
Можеби и 100% да купуваат од нив, но и они зимаат доста роба од останатите дилери.

--- надополнето ---

ne be drugar na vratata od Pakom firmata pisuva PAKOM ne nesto drugo sum bil tamu
Значи они се Паком компани, но немаат врска со ВИСТИНСКИОТ ПАКОМ.

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
Имал некој искуство со Мебиус?
Не се лоши.
Не се лоши? Значи одлични се со оглед на обртот што го прават и цените што ги нудат.

И стварно ме збунивте со ова за Паком. На 80% од производите што ги зимам од мебиус, секаде стои Мебиус како увозник на декларацијата... Ептен ретко да средам на некоја Паком или ТДК или некоја слична фирма...

Истото го имам приметено и од други места кај што сум зимал делови. Како е можно една фирма да е официјален увозник, а после на уште 5 фирми на декларациите да им пишува дека они се увозници?

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.741
Поени од реакции
18.490
Да не се лоши затоа што јас имам mixed искуство со нив, и добро и лошо, така да тој збор би го земал како репер или показател за нивниот квалитет. Значи солидна, фирма но сепак ништо посебно во поглед на генерален квалитет. Кај нас најдобрите се Сет и Анхош.

Милојко

Идем Куме Кући
Член од
17 ноември 2008
Мислења
3.072
Поени од реакции
554
Не се лоши? Значи одлични се со оглед на обртот што го прават и цените што ги нудат.

И стварно ме збунивте со ова за Паком. На 80% од производите што ги зимам од мебиус, секаде стои Мебиус како увозник на декларацијата... Ептен ретко да средам на некоја Паком или ТДК или некоја слична фирма...

Истото го имам приметено и од други места кај што сум зимал делови. Како е можно една фирма да е официјален увозник, а после на уште 5 фирми на декларациите да им пишува дека они се увозници?
Паком растура со Вивакс и Панасоник и има најбољи цени за Самсунг принтери, Асус лаптопите 70% на пазаров се со потекло од Паком а мислам дека и мониторите.

--- надополнето ---

Да не се лоши затоа што јас имам mixed искуство со нив, и добро и лошо, така да тој збор би го земал како репер или показател за нивниот квалитет. Значи солидна, фирма но сепак ништо посебно во поглед на генерален квалитет. Кај нас најдобрите се Сет и Анхош.
Мислам дека и Нико се заедно со овие две горе, јес да сум немал искуство со ниту еден од набројаниве.

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
Паком растура со Вивакс и Панасоник и има најбољи цени за Самсунг принтери, Асус лаптопите 70% на пазаров се со потекло од Паком а мислам дека и мониторите.
Така веќе може. Некој погоре спомна огромни цифри.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.741
Поени од реакции
18.490

--- надополнето ---

Мислам дека и Нико се заедно со овие две горе, јес да сум немал искуство со ниту еден од набројаниве.
1. Паком носат многу Асус роба, и графички и све мислам дека се застапници кај нас за Асус заедно со Сет.

2. Нико се праскапи, едно 20% поскапи од сите други.

M1K1 007

не у еу
Член од
7 јули 2009
Мислења
1.796
Поени од реакции
571
1. Паком носат многу Асус роба, и графички и све мислам дека се застапници кај нас за Асус заедно со Сет.

2. Нико се праскапи, едно 20% поскапи од сите други.
:nesvest:

зарем е можно 2 фирми за еден ист бренд да се застапници?

Kajgana Shop

На врв Bottom