Форум музичари

• Креатор на темата Креатор на темата filip_247
  • Време на започнување Време на започнување
Ај еве нешто и од мене, знам дека не е некое ремек дело зашто сеуште учам професионално пеење, па се надевам ќе ви се допадне начинот на кој ги изведувам песниве:

Цела Here I Go Again - Whitesnake:

Кратко демо од Still Haven't Found What I'm Looking For - U2:

Кратко демо од With or Without You - U2:

Некои ми кажуваат нешто многу бука кревале видеава нешто со ниските фреквенции проблеми имале, не можев да ги чујам зашто имам мали звучници без басови па не осетив такво нешто.

Ај коментари чекам...позз и се најубаво ви посакувам на сите музичари и музиканти! Само напред!

абе брат добро си пеел ти :) иначе иди кај мене во албум...ќе знајш која сум:helou::wink:

Бравос Венџанс...супер си!! Само гитарата малку подобро наштимај ја...:D

Инаку јас имам закачено неш што сум го правел на времето на -

www.myspace.com/fallenhypaspist

А очекувајте и линк од првото Демо/ЕП/или здравје боже првиот албум со бендот....жанр - Прогресив/рок/метал .....

Еве нешто мое.:smir:Се извинувам што не е баш нешто посебно но лошо е снимано со мало микрофонче.:kesa::kesa:

Извини, али најтешко е кога човек сам не знае каде фалшира. Мој совет би бил да пееш по музиката, бидејки така полесно се ориентираш и помалку фалшираш. Треба да се вежба. Запиши се на некој градски хор ако има во градот. Ако веќе сакаш да пееш. Така подобро би го развила гласот, слухот, а и ќе ги исправиш фалшовите. Поздрав!

Извини, али најтешко е кога човек сам не знае каде фалшира. Мој совет би бил да пееш по музиката, бидејки така полесно се ориентираш и помалку фалшираш. Треба да се вежба. Запиши се на некој градски хор ако има во градот. Ако веќе сакаш да пееш. Така подобро би го развила гласот, слухот, а и ќе ги исправиш фалшовите. Поздрав!

Маца, жалам што ќе кажам дека Филип е во право, но тоа да не те обесхрабрува. Напротив, не верувам дека нема човек кој не МОЖЕ да пее - тоа го кажуваат само оние кои се плашат од тоа.

Има неколку интернет лекции за пеење, напиши на гугл Voice lessons и вежбај, само напред. Со труд се се постигнува! Се надевам некогаш заедно ќе пееме! :smir::back:

Еве нешто мое.:smir:Се извинувам што не е баш нешто посебно но лошо е снимано со мало микрофонче.:kesa::kesa:

Мораш да запазиш на буквите. Кога треба нешто појако да викнеш некој по висок тон и во случајот почнуваш со буквите П, Б, треба да се оддалечиш малку од микрофон. Исто приметив дека и на буквата С, многу ја викаш силно, зимаш многу воздух и почнуваш и затоа не излегува убаво.

Запази и на дишењето кога треба да земеш ваздух не му се лепај на микрофонот оддалечи се малку и после пак си почнуваш. Запази ја орентацијата со тебе и со микрофонот. Треба да имаш орентација на зборовите кога треба силно малку ке се оддалечиш кога треба тивко нормално ке се доближиш.

Со вежбање се постигнува се.

Мораш да запазиш на буквите. Кога треба нешто појако да викнеш некој по висок тон и во случајот почнуваш со буквите П, Б, треба да се оддалечиш малку од микрофон. Исто приметив дека и на буквата С, многу ја викаш силно, зимаш многу воздух и почнуваш и затоа не излегува убаво.

Запази и на дишењето кога треба да земеш ваздух не му се лепај на микрофонот оддалечи се малку и после пак си почнуваш. Запази ја орентацијата со тебе и со микрофонот. Треба да имаш орентација на зборовите кога треба силно малку ке се оддалечиш кога треба тивко нормално ке се доближиш.

Со вежбање се постигнува се.

Знам но микрофонот е малецко микрофонче на кое ништо не може асално да се сними. Треба да се купи еден убав. :smir:
Иначе фала на советите.:smir::smir::smir::back::back:

Знам но микрофонот е малецко микрофонче на кое ништо не може асално да се сними. Треба да се купи еден убав. :smir:
Иначе фала на советите.:smir::smir::smir::back::back:
Добар е микрофонот за почеток, ти треба повеќе да обрнеш внимание долепувај се кога има најтивки тонови, а кога треба погласно ти се оддалечи малку и си пеј во нормала со песната.

Нема проблем, тука сме да помогнеме.

еве нешто од мене тапа снимка со телефон е и на едно место мааааалце иам забегано али поминува у секој случај :)

еве нешто од мене тапа снимка со телефон е и на едно место мааааалце иам забегано али поминува у секој случај :)

Браво Слеш, ми се свиѓа...ај да се надеваме дека ќе постираш уште неколку солажи. :helou:

Маца, жалам што ќе кажам дека Филип е во право, но тоа да не те обесхрабрува. Напротив, не верувам дека нема човек кој не МОЖЕ да пее - тоа го кажуваат само оние кои се плашат од тоа.

Има неколку интернет лекции за пеење, напиши на гугл Voice lessons и вежбај, само напред. Со труд се се постигнува! Се надевам некогаш заедно ќе пееме! :smir::back:

Знам дека имате и двајцата право но ви кажав многу е лошо снимано а и немам музика по која ќе се ориентира бидејќи гласот на компјутерот ми е зафркнат.:kesa::kesa::kesa::kesa::kesa:

друже дишењето треба да го корегираш...

Знам и за ова. Тоа ми е најголем проблем.:kesa::kesa::kesa::kesa::kesa::kesa:

Иначе фала уште еднаш! Наскоро можеби ќе имам и нешто студиско снимено па тоа ќе биде подобро.:smir::smir:

Е па вака, ај уклучи некоја песна на звучници и пеј заедно со неа, само поднамали ја малку песната за да го слушаме твојот глас. Сними го тоа и стави го овде.

За пеење треба доста вежба, иако многу луѓе мислат дека е најлесната работа на светот - што е сосема обратно. Јас сиве снимки што ги имам снимано горе, ги снимав со мало микрофонче (од слушалки) кое го оставив на 20 цм од мене (на маса), јас свирев со акустична и пеев.

Е па вака, ај уклучи некоја песна на звучници и пеј заедно со неа, само поднамали ја малку песната за да го слушаме твојот глас. Сними го тоа и стави го овде.

За пеење треба доста вежба, иако многу луѓе мислат дека е најлесната работа на светот - што е сосема обратно. Јас сиве снимки што ги имам снимано горе, ги снимав со мало микрофонче (од слушалки) кое го оставив на 20 цм од мене (на маса), јас свирев со акустична и пеев.

Ajде ќе пробам...ама зезнат ми е звукот на комот така да незнам што ќе испадне. :kesa::kesa::kesa:
И треба нов микрофон пошо тој е со една мала слушалка и морам да го држам.:kesa::tapp::tapp::nerv:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom