Грипот А пристигна и во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата P.Griffin
  • Време на започнување Време на започнување
Денеска баш гледав на вести кажаја дека уште не е потвредно дали се заразени со вирусот(да се надевам дека не..)
Среќа бројката на смртност е помала во однос на таа шо беше со птичјиот грип.
Но исто критично е и Охрид летово, туристи од сегде, од земји каде што има поголем број заразени, ќе шетаат на плажа, у кафичи и дискотеки, на сегде. Охриѓани мислете му ја. :)
Доста бе ме уплаши, сега да ми е страв од дома да излезам..

Кур.Ебаве у свињите ебаве кога не ве јаделе навреме.Сега се мислам дали да одам у Охрит.

хехе да се појавиви и во МАкедонија, ама не треба да се плашиме зошто детето во болница е однесено одма од граница...секој патник се проверува пред да влезе во границите у мк:smir::smir::smir:

А овие како влегле или со приватен авион дошле слетале на некоја зграда?

abe nema nisto od toa za 3 dena treba da stignat anlizite ama i da ima toa zosto doagat od stranstvo i novinarive digat panika bez potreba

хехе да се појавиви и во МАкедонија, ама не треба да се плашиме зошто детето во болница е однесено одма од граница...секој патник се проверува пред да влезе во границите у мк:smir::smir::smir:

Имаш право. Среќа што ги изградивме аеродромите во Гевгелија и таму кај Куманово таман на граница да бидат.

Само е прашање на време кога ќе се рашири насекаде. Смртноста не е голема но е приссутна. Наместо да кривиме овој или оној, треба да се оди во пресрет на Болеста со наука и доволно информации..

Америка има бројка над 1 мил под со овој грип.. и контролата на граници е невозможна повеќе.

Позз,

Имаш право. Среќа што ги изградивме аеродромите во Гевгелија и таму кај Куманово таман на граница да бидат.

?????

не ти го сваќам постов шо паметен сакаш да се покажеш...али се едно.

Таткоми работи таму и на граничните премини има лекари кои се задожени да ја вршат таа работа:icon_cool

Еве уште еден случај ни дојде од Италија ајде нека се множат:vozbud::tapp:

Луѓе, се е океј дур е под контрола, значи заболените у карантин, лошо ќе е ако почне неконтролирано да се шири, т.е. настане епидемија т.е. пандемија во држвава, да се заразуваат луѓе шо живеат овде, не се дојдени од странство.

леле бе ај седете си вие од австралија, германија, италија..... од кога почнаа тие да идат од секаде ни го донесоа и во македонија СВИНСКИОТ грип. :tapp::tapp: се надевам дека овие што се досега ќе бидат негативни:se_ molam

Еее друже тешко да ги натераш да седат, таму па повеќе случаи има на свински грип, па нашиве ваљда бегаат, али дур бегаат го начукуваат грипот, најчесто на аеродроми. Хаха. Но секако одмори се сеа, па за време на летниот одмор се враќаат у Македонија.

Али Битола и Прилеп засеа највише раселени лица. :)

А за овие овдешните македонци шо живеат, е биче весеље кога ќе навалат на кај Грчка, јебем ти глупи македонци у Грчка шо идат. Е тек тогаш ќе се чешаат по глава шо ги снашло.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom