Грипот А пристигна и во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата P.Griffin
  • Време на започнување Време на започнување
Бидејќи се пренесува преку кашлање и кивање. :)

ok vo red toa sakam da ti kazam i jas . Ne mora da bide posle sedmiot den, moze da bide i 3tiot den i toj na primer da se iskasla ili iskiva vo lift(kako na onaa reklamana:pos2:) i toa ke se prenese.

Хахаха и дека може да опстане на површини неколку дена и ако се допреш на раце ќе ти стои дур не ги измиеш. Хахаха

he za zal nema da stoi i da te ceka da gi izmies tuku virusot ke vleze preku tvjata koza i ke go zarazi teloto.:smir:

Сите тука ми изигравате имуни, демек не ви е гајле шо вирусов е во Македонија.

Ништо посебно...повеќе луѓе низ светов умираат од обичен вирус, а дури креваме ние паника некој од тамифлу си заработува.

Најнова вест од А1, нов сомнителен случај на 15 годишно дете од Прилеп (штотуку дојден од Австралија)

...ни го донесоа а :S

Воа више страв да те фане да одиш на одмор планирав црна гора да одам ама како почна вирусов да ебе се живо и диво нај вероватно ке си поминам само во Охрид :)

Проблемот кај нас е тоа што здравството функционира во катастрофални услови. Точно е дека свинскиот грип се лекува и дека смртноста е еднаква како и кај обичниот грип, но не дај боже да се појават повеќе случаи кај нас па дури тогаш ќе се види какво здравство имаме. Србија на пример уште пред да им се појави првиот случај нарачаа дополнителна количина тамифлу за секој случај, бидејќи знаеја дека штом има насекаде кај и да е ќе дојде и кај нив. Затоа нашите наместо да се прават јунаци и да даваат оптимистички изјави подобро е да се фатат за работа и да набават нова количина на тамифлу. Замислете сега како е во Прилеп. Веројатно градот е во паника. Планирав летово да го посетам градот ама сега ќе се размислам три пати.:mist:

И мене ми е жешко малку само што не сум настинат, изгледа прееска кога игравме покер некој имал и ми го префрлил :)) инаку веќе втор случај 15 годишно дете како што гледам не е на арно.

Втор случај за 2 дена. Треба засилена контрола на границите и на аеродромите.

Па викаат дека се очекува деновиве да пристигне и термалната камера која ќе биде на скопскиот аеродром, а со неа ќе може да се детектираат сите патници кои имаат покачена температура, а еве денес донеле апарат со кој од идната недела ќе може веднаш да се дијагностицираат сомнителните случаи дали се заразени со вирусот Х1Н1. Но можеби ова требаше да се превземе малку порано а не да се чека да се појават првите случаи па потоа.

Воа више страв да те фане да одиш на одмор планирав црна гора да одам ама како почна вирусов да ебе се живо и диво нај вероватно ке си поминам само во Охрид :)
Охрид најголемо жариште ќе е....цела Македонија, срби, бугари, чеси, израелци....ехееее

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom